5 نشست از جلسات شورای عالی فضای مجازی به بررسی طرح سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی گذشت و سرانجام این سیاستها روز گذشته و پس از گذشت بیش از یک ماه از تصویب نهایی اعمال شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی کشور، براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی در خصوص سیاست ها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی، در صورتی که بیش از 50 درصد سهام پیامرسانی متعلق به شخص ایرانی بوده و میزبانی آن صرفاً در داخل کشور انجام شده و امکان اعمال حاکمیت در آن وجود داشته باشد، پیامرسان اجتماعی داخلی در نظر گرفته می شود.
همچنین در این مصوبه، پیامرسانهای اجتماعی سامانههای کاربر محور فراهم کننده بستر تعاملات اجتماعی برای برقراری ارتباطات فردی و گروهی از طریق تبادل انواع محتواهای چندرسانهای هستند.
مشروح این مصوبات به شرح زیر است:
سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی
منبع: خبرگذاری شبستان
کالای ایرانی در چین هم که تولید شود، استاندارد است
در بازار ایران کالاهایی با نامهای تجاری ایران وجود دارد که موطن اصلی آنها چین است، کالاهایی که اگرچه بنابر اعلام عرضه کنندگان ایرانی آنها، تولید ایران است و روی آنها لیبل ساخت ایران حک شده؛ اما با کمی پرسوجو مشخص میشود که کالاها در چین تولید شده و وارد کشور میشوند.
این موضوع موجب شده است این تصور نزد برخی از خریداران به وجود آید که کالاهای ایرانی تولید چین کیفیت چندانی ندارند. بگذریم از اینکه گروهی نیز بر این باورند که نمونههای وطنی بهمراتب کیفیت پایینتری نسبت به کالاهای چینی دارد و با این حال موضوع موجب سردرگمی برخی از خریداران شده است.
در این رابطه یک تولید کننده تجهیزات کامپیوتری گفت ازآنجاکه تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه تولید با مشکلاتی مواجه هستند، ترجیح میدهند کالاها را در چین با حداقل تولید کنند. به گفته وی، تولیدکننده ایرانی باید مواد و قطعات اولیه را با پرداخت تعرفه و هزینههای حمل و نقل وارد کشور کند و برای ساخت کالا بابت برق و گاز و حقوق کارگران هزینه کند. در چنین شرایطی تولید کالا در چین با استانداردهای ایران اقدامی بهصرفهتر است. به گفته این تولیدکننده از لحاظ کیفی این کالاها از فیلتر استاندارد رد شده و دارای کیفیت مناسب هستند.
یک تولیدکننده دیگر هم با مقایسه کالایی که در چین تولید و با برند ایرانی عرضه میشوند با کالای چینی بدون نام همان کارخانه گفت: کالای بدون نام هیچ استانداردی ندارد؛ اما کالایی که با برند ایرانی در چین تولید میشود، براساس استاندارد ایران تولید میشود.
اختلال در ثبتنام کارت هوشمند ملی
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیت ثبت احوال گفت: اختلال سیستم ثبت نام کارت هوشمند ملی مربوط به زیرساختهای دفاتر پیشخوان دولت است.
حمید پارسایی در مورد اختلال سیستم کارت هوشمند ملی اظهارکرد: ثبتنام کارت هوشمند ملی در ادارههای ثبت احوال، پست و پیشخوان صورت میگیرد. دفاتر پستی شبکه داخلی دارند ولی روی شبکه ملی اطلاعات انتقال را به ما منتقل میکنند. دفاتر پیشخوان دولت نیز از طریق شبکه ملی اطلاعات به شبکه ثبت احوال متصل هستند.
وی افزود: وقتی به ما گزارشی در مورد کند یا قطع شدن سیستم داده میشود ابتدا بررسی میکنیم که کدام یک از آنها قطع است. زیرا اگر مشکل از زیرساختهای ما باشد تمام سیستمها با هم قطع میشوند.
معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیت ثبت احوال اضافه کرد: در روزهای پنجشنبه، یکشنبه و دوشنبه مشکلی در سیستمها رخ داد که وقتی بررسی کردیم متوجه شدیم مربوط به شبکه پیشخوان است.
پارسایی عنوان کرد: سال گذشته جلساتی داشتیم و قولهایی برای افزایش پهنای باند از سوی مسوولان دفاتر پیشخوان داده شده بود اما هنوز این زیرساختها با مشکل روبهرو میشود.
منبع: خبرگذاری ایسنا