پایان کار المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 در تهران

 

بر اساس قوانین مسابقات، حدود نیمی از دانش‌آموزان حاضر در مسابقات مدال گرفتند که در نتیجه 26 مدال طلا، 50 نقره و 76 برنز توزیع شد.
ایران با دو تیم چهارنفره در این رقابت‌ها شرکت کرده بود و سید محمد حسین نعمت اللهی موفق شد مدال طلای مسابقات را از آن خود کند. آرش محمودیان بیگدلی، علی احمدی، محمد صانعیان، امیر آذر مهر، حمیدرضا هدایتی، ایمان غلامی، و علی شفیعی نیز مدال نقره گرفتند.

در این مسابقات ژاپنی‌ها ستاره مسابقات بودند. یوتا تاکایا از ژاپن که پیش از این مدال المپیاد ریاضی را هم کسب کرده بود، عملکرد خیره کننده‌ای داشت و توانست با کسب 589 از 600 امتیاز ممکن، قهرمان این دوره از مسابقات شود. سه عضو دیگر ژاپن هم دو طلا و یک نقره کسب کردند. در رده بندی انفرادی این مسابقات سید محمدحسین نعمت اللهی از ایران با کسب رتبه هجدهم، بهترین رتبه را برای ایرانی ها کسب کرد.

این دوره از مسابقات، از نظر فنی و علمی، موردتوجه حاضران قرار گرفت. در حالی‌که سؤالات مسابقات به طور معمول طولانی و در 7 یا 8 صفحه تدوین می‌شوند، سؤالات این دوره به طور خلاصه و در حداکثر سه صفحه طراحی شده بود. سؤالات هم به گونه‌ای آماده شده بود که با رأی تأیید همه سرپرستان تیم‌ها مواجه شد و نیازی به استفاده از سؤالات ذخیره نشد. استفاده از نمادهای ایرانی نوروز و سیمرغ در طراحی سؤالات و نیز از ویژگی‌های قابل‌توجه این دوره بود.

نکته دیگر اینکه ایران توانست با طراحی سامانه‌هایی سطح برگزاری این مسابقات را ارتقا بخشد. زبان‌های راست به چپ برای نخستین بار در سامانه ترجمه سؤالات مسابقه تعریف شد تا مشکل تیم‌های ایرانی، عربی و افغانستانی حل شود. همچنین برای نخستین بار نتایج مسابقات به صورت آنلاین نمایش داده شد.

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم اختتامیه با بیان اینکه فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر توانسته چهره جهان امروز را با تسهیل ارتباطات و تبادل ایده‌ها بین افراد جامعه بشری به‌شدت عوض کند،تصریح کرد: این امر باعث عبور از مرزهای سنتی بین ملیت‌ها، فرهنگ‌ها و قلمروهای مختلف علمی و تجاری شده است.

ستاری ادامه داد: نخبگان ایرانی در زمینه علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند و در حال حاضر شرکت‌‌های دانش بنیان زیادی در زمینه‌های فناوری اطلاعات، هوش مصنوعی و اینترنت فعالیت دارند. ستاری خطاب به شرکت‌کنندگان گفت: بسیاری از شما شرکت‌گنندگان جوان المپیاد جهانی کامپیوتر در ابتدای راه خود برای ایفای نقش تعیین کننده در مسیر علم و فناوری هستید و امیدوارم که بتوانید از استعداد خود نه‌تنها برای پیشرفت علم و فناوری بلکه برای ایجاد فردایی بهتر و صلح‌آمیز و برای تمام جامعه بشری استفاده کنید.

گفتنی است سی امین دوره المپیاد جهانی کامپیوتر در تاریخ یکم تا هشتم سپتامبر 2018 (10 تا 17 شهریور 1397) در شهر ایباراکی ژاپن برگزار خواهد شد.

شرکت مهندسی لاوان ارتباط مفتخر است که در هفدهمین سالگرد تاسیس خود توانست با انجام زیرساخت های فیزیکی شبکه دیتا و برق محل های برگزاری این المپیاد (هتل پارسیان آزادی و هتل پارسیان اوین)، برگزار کنندگان را در برپایی هر چه بهتر این رویداد بین المللی در کشور عزیزمان یاری کند.

سایت رسمی المپیاد کامپیوتر 2017

سایت رسمی المپیاد کامپیوتر 2018

امتیاز شما به این مطلب