تعداد پرداخت های موبایلی در ایران کاهش یافته است

در اولین ماه از سال جدید، تعداد تراکنش های انجام شده از طریق درگاه های پرداخت موبایلی به تعداد 26 میلیون رسید که یک رشد منفی 8 درصدی را در مقایسه با سال گذشته نشان می دهد. بر اساس گزارش شاپرک، در این بازه زمانی، یک میلیارد تراکنش توسط ایرانی ها صورت گرفته که از این مقدار 948 میلیون تراکنش از درگاه های پرداخت فروشگاهی و 106 میلیون تراکنش از طریق اینترنت انجام گرفته است. سال گذشته در طول همین بازه زمانی، 115 میلیون تراکنش از طریق شاپرک انجام شده است.

بر اساس گزارش ECM ، تعداد تراکنش های مربوط به پرداخت صورتحساب و شارژ کردن سیمکارت ها از طریق کدهای USSD در ایران کاهش پیدا کرده است و در نتیجه تعداد کلی تراکنش های پرداخت موبایلی هم روبه کاهش گذاشته است. در نظر داشته باشید که اگرچه تعداد تراکنش های پرداخت صورتحساب و کدهای USSD کاهش داشته، حجم این تراکنش ها افزایش داشته است.

بر اساس گزارش سایت ITmen، بیشترین تعداد تراکنش با رقم 287 میلیون، از درگاه های فروشگاهی بانک ملت انجام شده است. بانک ملی با 79 میلیون، بانک پارسیان با 74 میلیون، بانک صادرات با 73 میلیون و بانک کشاورزی با 71 میلیون تراکنش در رده های بعدی قرار دارند. این بانک ها به ترتیب 95.25%، 25.44%، 39.45%، 9.42% و 72.75%  رشد تعداد تراکنش نسبت به سال گذشته را نشان می دهند. بر اساس این گزارش، در سال 95 بانک های رسالت و سپه به ترتیب 16 و 24 میلیون تراکنش در درگاه های پرداخت فروشگاهی داشته اند که این ارقام به ترتیب به 34 و 47 میلیون در سال جاری رسیده است که به نوبه خود رشد قابل توجهی است.

در اولین ماه سال جاری، تعداد 106 میلیون تراکنش از طریق درگاه های پرداخت اینترنتی توسط ایرانیان انجام شده است. از این مقدار 33 میلیون متعلق به بانک ملت، 16 میلیون برای بانک پارسیان، 15 میلیون برای بانک سامان که به ترتیب رشد 8.3%، 4.2، و 7.3% را در مقایسه با سال گذشته نشان می دهند.

این گزارش همچنین نشان می دهد که بیشترین تعداد تراکنش های انجام شده از طریق درگاه های پرداخت موبایلی هم توسط بانک ملت (20 میلیون)، بانک شهر (8.2 میلیون) و بانک آینده (1 میلیون) صورت گرفته که به ترتیب رشد 74.77- ، 77.53- و 95.87- را نشان می دهد.

در حالی که حوزه پرداخت موبایلی مورد توجه گسترده کمپانی های فین تک در سرتاسر دنیا قرار گرفته، برخی از استارتاپ های ایرانی هنوز با کمبود قواعد و قوانین مشخص در این بخش دست و پجه نرم می کنند. چندی پیش اعلام شد که تراکنش های USSD در ایران به دلیل خطرات امنیتی در حال محدود شدن هستند.

منبع: TECHRASA

امتیاز شما به این مطلب