پرده برداری از پلتفرم محتوایی CUE
سامسونگ در جریان همایش منطقهای خاورمیانه و شمال آفریقای امسال از پلتفرم محتوای جدیدی به نام کیو پرده برداری کرد.
توضیح بیشتر در رابطه با پلتفرم محتوای جدید
کیو در واقع پلتفرم خدمات و فروش و پخش محتواست که امکانات مختلفی همچون خرید یا دسترسی به اشتراک دورهای محتوای گوناگون را در اختیار مشتریان سامسونگ میگذارد.
این محتوا در مرحله اول موسیقی، رینگتون یا روزنامهها و مجلات است و در مراحل بعدی فیلم و محتوای آموزشی هم به آن افزوده خواهد شد؛ که روی دستگاههای مختلف در اکوسیستم سامسونگ دسترسی به محتواهای مرتبط در دسترس خواهد بود.
در ایران این پلتفرم کی عرضه میشود و آیا برای همکاری با تولیدکنندگان محتوا در ایران نیز برنامهای دارید؟
سامسونگ کیو ابتدا در کشورهای عربی راهاندازی میشود؛ اما مصرفکنندگان ایرانی به لحاظ زبان و خط و نوع محتوا نیازمندیهای متفاوتی دارند. ما از پیش در گوشی های موبایل توجه ویژه ای به مصرف کنندگان ایرانی داشته ایم که نمونه اش تعبیه تقویم و صفحه کلید کامل فارسی است که با استقبال ویژه بازار مواجه شده و این رویکرد را ادامه خواهد داد.
از سوی دیگر، برای پاسخ به نیازهای کاربران ایرانی، هم اکنون تیم سامسونگ در ایران با پشتیبانی سامسونگ جهانی در حال زمینهسازی تاسیس یک مرکز تحقیق و توسعه نرمافزار و محتوای مناسب کاربران ایرانی است. البته هنوز برای صحبت درباره ارتباط فعالیت این مرکز R&D با سامسونگ کیو زد است؛ ولی سامسونگ به پربارکردن اکوسیستمش به منظور پاسخ به نیازمندیهای مشتریان ایرانی متعهد است.
آیا در صورت همکاری با تولید کنندگان محتوا در ایران، آنها باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند؟
در توسعه سامسونگ کیو استانداردهای جهانی مد نظر بوده و از این نظر تجمیع محتوا در این پلات فرم مشکل نخواهد بود.
یکی از زمینههای فعالیت سامسونگ که در نسل های اخیر محصولات نیز به آن توجه خاصی شده، اینترنت اشیاء است. بازار ایران را برای محصولات مرتبط با اینترنت اشیاء چگونه ارزیابی می کنید؟
ایده اینترنت اشیاء مدت زیادی نیست که به صورت عملی در محصولات مختلف به کار گرفته شده و سامسونگ یکی از پیشگامان در این حوزه بوده است. ایده اصلی این است که خدمات مختلف در یک هاب متمرکز شود و کاربران دسترسی سادهای به خدمات متنوع داشته باشند که این ایده در اکوسیستم سامسونگ به خوبی ارائه شده است.
برای مثال در اکوسیستم ما گوشیهای موبایل و ساعتهای هوشمند را داریم که با عینکهای واقعیت مجازی قادر به پخش محتوای هستند که در Gear360 تولید می شود. از سوی دیگر پلتفرم کیو را هم داریم و در سالهای گذشته smart things را هم خریده ایم و هم اکنون در سبد اینتنرت اشیاء سامسونگ عرضه میشود.
موضوع مهم اما در اینترنت اشیاء، سازگاری محصولات برندهای مختلف است به نوعی که به صورت هماهنگ با هم تبادل اطلاعات داشته باشند. بنابراین اینترنت اشیاء یک فضای همکاری بینالمللی شکل میدهد. بازار IoT در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و طبیعتاً ایران نیز بازاری با ظرفیت بالا و البته در حال توسعه است که در آن ما از کاربران بازخورد میگیریم که بهترین خدمات را به آنها ارائه کنیم و کاربران و مصرفکنندگان نیز از محصولات ما کاربردهای اینترنت چیزها را میآموزند و این آشنایی، خود به خود بازار را با تولید نیازمندیهای تازه، بزرگ میکند.
ما در این زمینه رویکرد اکوسیستمی را راهکار مناسبی میدانیم. در فروم امسال هم دیدید که محصولات مختلف مثل ماشین لباسشویی و یخچالهای فریزر سامسونگ را میتوان به سادگی از طریق موبایل هوشمند مدیریت کرد. همانطور که می دانید در ایران هنوز مدل مناسبی برای باندلینگ گوشی با سیم کارت معرفی نشده است.
آیا با اپراتورهای ایران در این زمینه مذاکراتی داشته اید؟ آیا باید منتظ ر ارائه گوشی های پرچم دار سامسونگ با سیم کارت های ایرانی باشیم؟
درباره مذاکرات به صورت مشخص نمی توانم اطلاعات بدهم؛ ولی آنچه می توانیم بگوییم این است که مذاکرات ما با اپراتورهای ایران در این زمینه در جریان بوده و امیدواریم بتوانیم به مدل مناسبی دست پیدا کنیم. اپراتورهای ایرانی هم ظرفیت بالایی برای این کار دارند و مشتاق همکاری هستند.