کارگاه آموزشی رویکردها و الزامات امنیتی در حوزه اینترنت اشیاء|پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

 

امروز فناوری اینترنت اشیاء یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات محسوب می‌شود. این فناوری همانطور که از نام آن بر می آید، می‌تواند امکان اتصال همه چیز را توسط شبکه‌های ارتباطی فراهم کند. این ایده اتصال در هر زمان، ‌در هر نقطه از جهان و توسط هر شيء برای اينترنت اشياء توسط ITU-T مطرح شده است. اما یکی از مواری که باید حتما مورد توجه قرار گیرد این است كه هنوز هم شبکه جهانی اینترنت، با وجود گذشت سال‌ها از همگانی شدن آن، ضعف‌هاي امنیتی زیادی در خود دارد. بنابراین مشخص است که برقراري امنیت در یک شبکه جهانی از اشیاء با ويژگي‌هاي مخصوص خود، كار پيچيده‌اي است.

بدین منظور امروز همایشی با موضوع «رویکردها و الزامات امنیتی در حوزه اینترنت اشیاء» امروز در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با محورهای  کلی زیر برگذار شد تا بتواند موضوع امنیت در اینترنت اشیاء با جزئیات بیشتری را باز کند:

  • بخش اول: تشریح ماژول‌ها و ارائه طرح معماري امنيتي با توجه به نشست‌ها و هم‌انديشي‌هاي صورت گرفته با فعالان اين حوزه جهت رفع چالش‌‌هاي امنيتي اينترنت اشياء
  • بخش دوم: معرفی اصول استراتژيك امنيتي، تشريح نقش و جايگاه سازمان‌ها و نهادها در سياست‌گذاري‌هاي قانوني و اجرايي اينترنت اشياء و ارتباط آن‌ها

 

در این دو محور به بررسی جزئیات زیر در حوزه اینترنت اشیاء پرداخته شد:

1. تشریح نمونه معماری‌های منتخب و راه‌کارهای پیاده‌سازی IoT:

  • معماری‌های ارایه شده دراستاندارها
  • معماری‌های ارایه شده در پروژه‌های معتبر
  • راه‌کارها و Best practice ها
  • مقایسه معماری‌ها بر اساس توابع کارکردی و غیر کارکردی

2. بررسی و معرفی آسیب‌پذیری‌ها، تهدیدات و حملات

3. بررسی و معرفی مکانیزم‌های پیشگیری و حفاظتی الزامی

4. طرح معماری امن پیشنهادی

5. الزامات،‌ راه‌کارها و قوانین امنیتی پیاده‌سازی IoT

بدین‌ترتیب در نتیجه مباحث مطرح شده، رویکردها، الزامات و راهکارهای مورد نیاز برای برقراری امنیت در معماری اینترنت اشیاء با مشارکت فعالانان بخش های مختلف در این عرصه استخراج گردید.

برای اطلاعات بیشتر از این سمینار و کارگاه آموزشی می‌توانید به سایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق آدرس زیر مراجعه نمایید:

https://www.itrc.ac.ir/