وی گفت: زمانی که سرور وجود نداشته باشد CDN روی آن نصب نمیشود.
وزیر ارتباطات گفت: کار بزرگی انجام شده است بهنحوی که برای کانالهای پرظرفیت و کانالهایی که مراجعه زیادی دارد، تلگرام سرور خود را به ایران آورده است و روی آن CDN نصب کرده است.
وزیر ارتباطات توضیح داد: هماکنون کار در حال انجام است و این شروع یک کار بزرگ است و من فکر میکنم باید اجازه دهیم همین سیاست که بین ما و مدیر تلگرام توافق شده است، پیش برود.
واعظی ادامه داد: ما گامبهگام در این زمینه پیش میرویم و امیدواریم همانطور که وعده کردیم انتقال سرورهای تلگرام به ایران نتیجهبخش باشد.
وی با بیان اینکه مذاکرات با این شبکه پیامرسان نتیجه داده است و موضوع، یکطرفه نیست خاطر نشان کرد: اینکه تلگرام در ایران در حال نصب CDN است، نتیجه توافقات ما و تلگرام است.
البته پاول دوروف، مدیر تلگرام روز گذشته در پیامی توییتری باز هم تأکید کرد که قرار نیست سروری به ایران منتقل شود. پس از این توییت هم دوروف با انتشار متن مفصلی در کانال شخصیاش اعلام کرد: برخی از گزارشها میگوید که محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران گفته است که تلگرام سرورهایش را به ایران آورده است. از آنجا که هیچکدام از سرورهای تلگرام در ایران نیست، یا خبر نادرست است یا ترجمه اشتباه صورت گرفته است.
اما اگر وزیر ارتباطات ایران چنین چیزی گفته باشد، احتمالاً منظور وی CDNهایی بوده است که تلگرام در نقاطی که نمیخواهد سروری داشته باشد، آنها را اجاره میکند. همانطور که پیشتر نیز اعلام کردهایم، این CDNهای محلی شامل هیچکدام از سرورهای تلگرام نشده و امکان ذخیره هیچ اطلاعات خصوصی را ندارد. این زیرساختهای اجارهای، متعلق به شرکتهای دیگر هستندو صرفاً برای انتقال بهینهتر اطلاعات استفاده میشوند. بنابراین CDN با سرورهای تلگرام معمولاً اشتباه گرفته میشود یا افراد سیاسی و خبرنگاران، برای گرفتن امتیاز یا افزایش تعداد خواننده از این موضوع استفاده میکنند.
راهاندازی موبایل بانکینگ تا شهریور
وزیر ارتباطات پس از توضیح درباره سرورهای تلگرام گفت: در گذشته مذاکراتی با بانک مرکزی داشتیم و نگرانیهای امنیتی درباره اجرای پژوه پرداخت از طریق موبایل وجود داشت، اما امروز با توجه به اجرای دولت الکترونیکی، نیازمند راهاندازی موبایل بانکینگ و پرداخت موبایلی هستیم.
وی ادامه داد: تا یایان دولت فاز اول دولت الکترونیکی را راهاندازی میکنیم و هماکنون بیش از 200 خدمت از طریق دستگاهاجرایی به صورت الکترونیکی میتوانند به مردم سرویس دهند. به همین دلیل در جلسهای که با رییس بانک مرکزی داشتیم، قرار بر این شد که برخی سیستمهای موبایل پیمنت را که نهایی شده، اجرا کنیم.
واعظی گفت: در همین حال قرار است مابقی سیستمهای این پروژه نیز تا شهریور ماه نهایی و موبایل بانیکنگ دز کشور اجرایی شود.
اولین اپراتور بخش خصوصی پست تعیین شد
وزیر ارتباطات همچنین درباره آخرین وضعیت مناقصه انتخاب اپراتور بخش خصوصی پست گفت: پاکات اولیه مناقصه و نیز پاکات دوم این مناقصه باز شده است و یک برنده داشتیم که این برنده را تا آخر هفته نهایی کرده و اعلام میکنیم.
وزیر ارتباطات با بیان حرکتهای مثبت در جهت توسعه فناوری اطلاعات با توجه به میزان فارغالتحصیلان این حوزه گفت: پتانسیلهای خوبی در کشور وجود دارد و تاکنون بالغ بر 130 هزار اپلیکیشن از طریق جوانان ایرانی طراحی و تولید شده است که بخشی از آنها صادر میشود. وی ادامه داد: پیشبینی ما این است که به سرعت در این حوزه و بینالملل فعال شویم و هماکنون نیز در بخش توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه ایران در 3 سال گذشته از 118 به 98 ارتقا یافته است.
مجوز کریدور ICT صادر شد
واعظی همچنین با بیان دریافت مجوز ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات از سوی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (شورای عطف) گفت: پارک تخصصی ICT که امروز راهاندازی شده است، بخشی از کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات است که میتواند به ساماندهی انواع و اقسام فعالیتهای دانشبنیان در این حوزه منتج شود.
وی با بیان اینکه امروز 10 شرکت برتر دنیا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت میکنند، افزود: رویکرد ما نیز با توجه به پتانسیلها موجود در کشور از جمله نخبگان و جوانان و وجود مراکز علمی تحقیقاتی و دانشگاهی رسیدن به جایگاههای بالا در این بخش باشد.
واعظی با بیان اینکه هماکنون با 5 کریدور در کشور فعال است، گفت: یکی از این کریدورها مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباطات است که از تهران آغاز شده و تا البرز ادامه دارد.
وی ادامه داد: به این معنی که انواع فعالیتها را از مرکز مخابرتی رودهن و پارک پردیس آغاز کردهایم و بعد در پژوهشگاه فناوری اطلاعات، پژوهشگاه فضایی در تهران و پس از آن در پژوهشگاه سامانههای حملونقل فضایی و پارک تخصصی ICT اتوبان کرج و در نهایت در مرکز فضایی ماهدشت و منطقه ویژه اقتصادی پیام در مهرشهر کرج فعالیت خواهیم داشت.
وزیر ارتباطات گفت: شهرک تخصصی و بینالمللی فناوری اطلاعات و ارتباطات در مجموعه منطقه ویژه اقتصادی پیام دو سال است که در حال شکلگیری است و برای آن از مشاوران سنگاپوری کمک گرفته ایم.
وی در پایان گفت: امید میرود با راهاندازی این مجموعهها و بهرهمندی از پتانسیل منطقه ویژه اقتصادی شاهد فعالیت شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها در این حوزه باشیم و پس از آن این شرکتها بهسرعت وارد تعاملات بینالمللی شوند.
منبع: فناوران