نمایشگاه الکامپ تهران همچنین زمینه ارتباط بین بخشهای مختلف را فراهم میسازد تا بتوانند با همکاری متقابل، نیازهای داخلی کشور را تامین کنند. هدف اصلی نمایشگاه تجارت الکترونیک تهران، توسعه پتانسیل های بین المللی بازرگانی ایران و عرضه رقابت پذیری ایران در بازار جهانی است. این هدف تنها با رقابت بین المللی، ارتقای سطح کیفی تولیدات و به کار گیری تکنولوژی های جدید و پیشرفته ممکن می شود.
همچنین این نمایشگاه به تامین کننده های محصولات IT (تولید کننده یا فروشنده) همچون سخت افزار و نرم افزار کمک می کند تا پتانسیل بالای بازار را در کمترین زمان جذب کند و بتوانند به موثرترین روش به بازارهای جدید وارد شوند. نمایشگاه کامپیوتر تهران منبع غنی ایده های بدیع و دستاوردهای جدید است و به همین دلیل نیز نقش به سزایی در برناتمهریزی استراتژیک و نوآوری تجاری دارد. با بهره گیری از مسیرهای ارتباطی قدرتمندی که این نمایشگاه در اختیار دارد، الکامپ همراه در آستانهی پیشرفت و توسعه فعال است. نمایشگاه الکترونیک ایران نقش مهمی در جذب گروههای اجتماعی مختلفی همچون خریداران، فروشندگان، سازمانهای بازرگانی، و رسانهها دارد. نمایشگاه بین المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک در نقش پایگاه اطلاعاتی مستمر و جامعی به حساب میآید که مرکز تمام فرصتهای بزرگ است. بنابراین برای حضور به این نمایشگاه دلایل بی شماری وجود دارد که از میان آن ها می توان این موراد ر ا برشمرد:
- تقویت ارتباطات تجاری بازرگانی
- حل مشکلات خاص
- یافتن بازارهای جدید
- نمایندگی یابی، مذاکره در زمینه ی خرید و فروش کالاها
- خدمات و مذاکره درباره ی قیمت های مختلف و نیازهای متفاوت خریداران در محیطی بی طرف و عادلانه
بسیاری از کالاهای قابل عرضه در نمایشگاه وارداتی و ساخت خارج از کشور هستند. بنابراین غرفه داران و شرکت کننده های خارجی متعدد تولید و خرید و فروش کاهای مربوطه نیز در این نمایشگاه حاضر می باشند. بیش از ٢٥ شرکت از کشورهای مختلفی مانند چین، امارات، فرانسه، آلمان، ترکیه، روسیه، هند، تایوان و ایتالیا را می توان در این لیست مشاهده کرد.
آمار و ارقام دوره پیشین نمایشگاه کامپیوتر ایران
در دوره گذشته این نمایشگاه ۸۳۱ شرکت داخلی در قالب ۳۸۱ شرکت تجاری و ۴۵۰ شرکت استارتاپ و ۳۹ شرکت خارجی در فضایی به مساحت ۵۵۴۰۰ هزار متر مربع از ۲۱ کشور حضور داشتند و تعداد حدودی ١١٠٠٠٠٠ نفر بازدید کننده داشته است.
همچنین با استقبال چشمگیر استارت آپ ها در دوره قبل نمایشگاه برنامه ریزی جهت برپایی سالن استارت آپ ها با رویکرد متفاوت در دستور کار ستاد قرار گرفته است.
بخش های مختلف نمایشگاه
امسال نمایشگاه الکامپ 6 تا 9 مرداد ماه در چهار بخش محوری زیر در حال برگزاری است:
- دولت هوشمند
- الکامپ
- پاویون استانها
- الکام استارز
الکام استارز
این بخش شامل دو بخش جانبی الکام گیمز و الکام ترندز میباشد. در بخش ترندز گرایشهای نوی بازار جهانی ICT و رخدادهای آیندهنگرانهی این حوزه مانند بلاک چین، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و رباتیک عرضه میگردد. و در بخش الکام گیمز به کسب و کار و تولیدکنندگان بازیها و سرگرمیهای رایانهای پرداخته میشود.
به گفته حیدری، مدیر اجرایی الکامپ، با اشاره به اینکه سنگ بنای سالن الکام استارز از دوره قبل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در سه سال پیش گذاشته شده است و تلاش بر این است که در این فرآیند استارتاپ ها به سوی استقلال و خودباوری حرکت کنند و برای کسب و کارهایشان به صورت عملیاتی فکر و برنامهریزی کنند. در همین راستا چهار گونه غرفه برای استارتاپها برنامه ریزی شده است:
1- غرفه های اقتصادی که به صاحبان ایده اختصاص داده شده تا با هزینه 250 هزار تومان امکان حضور در الکامپ را پیدا کنند.
2- غرفه های استاندارد که در دوره های گذشته نیز در اختیار استارتاپ ها قرار داده شد و امسال با هزینه 750 هزار تومان وجود دارند
3- غرفه های 12 متری و
4- غرفه های بالاتر از 12 متر که طبق تعرفه های نمایشگاه پیش بینی شده اند.
همچنین به گفته برهمند، مسئول بخش الکام استارز، پدیدهای قابل توجهی که در این دوره از الکام استارز وجد دارد این است که: میزان استقبال از غرفه های 12 متر و بالاتر از 12 متر چهار برابر غرفههای استاندارد است و این نشان میدهد که با مدلهای متنوع غرفهها به درستی جریان تقاضای کسب و کارهای نوپا پیش بینی شده است.
یکی از ویژگی های این دوره نحوه چیدمان غرفه ها می باشد یعنی علاوه بر تنوع غرفه ها امسال توزیع و پراکندگی استارتاپ ها نیز متفاوت است. در سالهای گذشته استارتاپها در یک بخش از سالن متمرکز بودند ولی امسال به صورت پراکنده جانمایی می گردند تا امکان شبکهسازی و تعامل بیشتر با دیگر بازیگران زیست بوم برای آنها مهیا شود.
در سال های گذشته استارتاپ ها به یک کانتر و صندلی اکتفا میکردند ولی امسال در غرفه 12 متری به نمایشگاه میآیند. این نشان دهنده روند رو به رشد استارتاپهایی است که از چهار سال پیش در الکام استارز حضور داشتند و چه بسا اولین نقطه تماسشان با کاربران، همین رویداد بوده است.
الکام ترندز
امسال الکام ترندز در 6 محور اصلی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، بلاک چین و رمز ارزها، رایانش ابری، پردازش موازی و ابر پردازشگرها، اینترنت اشیا و کلان داده ها برگزار میشود.در واقع به دلیل اهمیت داده های بزرگ امسال نیز بخشی به این موضوع اختصاص داده خواهد شد. بهرغم اینکه تاکنون همایشها و کارگاههای فراوانی پیرامون این مسئله برگزارشده و بسیاری از شرکتهای بزرگ روی این مقوله سرمایهگذاری کردهاند.
در این راستا از مجموعهها و شرکتهای بزرگی که با موضوعهای محوری و ماهیت الکام ترندز مرتبط هستند، دعوت میشود تا در این بخش حضور یابند تا علاوه بر اینکه در کنار یکدیگر زنجیرهای از فعالیتهای این حوزه را به نمایش بگذارند، انگیزهای برای حضور شرکتهای فعال در الکام ترندز فراهم شود.
الکام گیمز
این بخش از نمایشگاه برای کسب و کار و تولیدکنندگان بازیها و سرگرمیهای رایانهای تعبیه شده است.
پیشبینی میشود با حضور فعالان عرصه گیم، بازیها و سرگرمیهای رایانهای کارشناسان و علاقهمندان به این حوزه نیز بهعنوان شرکتکننده و بازدیدکننده در نمایشگاه الکامپ حاضر شوند و بخشی از گردهمایی بزرگ عرضهکنندگان خدمات و تجهیزات صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات باشند.
محل برگزاری نمایشگاه
خیابان های منتهی به مبادی نمایشگاه بین المللی عبارتند از :
1. درب جنوب غربی: بزرگراه نیایش – خیابان سئول به سمت شمال – جاده اختصاصی نمایشگاه- ورودی اول
2. درب جنوبی : بزرگراه نیایش – خیابان سئول به سمت شمال – انتهای جاده اختصاصی نمایشگاه – روبروی درب اصلی باشگاه انقلاب
3. درب شمالی (ورودی پارکینگ طبقاتی): بزرگراه چمران به سمت جنوب – بعد از پمپ بنزین – مسیر کنار گذر
4. درب شمالی (تردد پیاده): بزرگراه چمران به سمت چهارراه پارک وی – پل عابر پیاده نمایشگاه بین المللی
5. درب شمالی (ورودی شماره 2 پارکینگ طبقاتی) :خیابان یمن – خیابان رشید فضل الله