وی با بیان اینکه رتبهبندی و ارزیابی دیتاسنترها از طریق سازمان فناوری اطلاعات ایران صورت میگیرد، ادامه داد: این مراکز ابتدا باید در نظام رتبهبندی دیتاسنترها که به وسیله سازمان فناوری اطلاعات در حال انجام است، رتبهبندی شده و گواهی رتبهبندی دریافت کنند و پس از آن مطابق با چارچوب پروانهای که از سوی رگولاتوری انجام میشود، مجوز فعالیت بگیرند.
معاون صدور مجوزسازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان تدوین پیشنویس پروانه فعالیت دیتاسنترهای داخلی در این سازمان گفت: به زودی این پیشنویس برای تصویب به کمیسوین تنظیم مقررات ارتباطات میرود.
عباسی شاهکوه هدف از لزوم دریافت پروانه فعالیت برای دیتاسنترها را حمایت و تسهیل فعالیت این مراکز در کشورعنوان کرد و افزود: هماکنون دیتاسنترها برای هزینههای برق و مواردی این چنینی با مشکلات بسیاری روبهرو هسنتد که دریافت گواهی رتبهبندی و پروانه فعالیت میتواند بسیاری از این موضوعات را تسهیل کند.
معاون رگولاتوری با بیان اینکه هماکنون میزان تقاضا برای ایجاد دیتاسنتر از سوی بخش خصوصی افزایش یافته است، گفت: برخی دیتاسنترها از گذشته مجوز فعالیت از وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی را داشتهاند که با تصویب مصوبه جدید، فعالیت تمامی مراکز داده در کشور نظاممند میشود.
وی تأکید کرد: ما در مصوبه پروانه فعالیت دیتاسنترها، مشوقهای حمایتی برای این مراکز در نظر گرفتهایم تا علاوه بر انتقال میزبانی خدمات ارتباطی در داخل کشور، شاهد افزایش تولید محتوای بومی و حفاظت از دادهها نیز باشیم.
منبع: خبرگذاری مهر
پیش بینی رونق بازار تجهیزات شبکه فیبر نوری
یک فعال بازار تجهیزات شبکه گفت: با ورود شرکتهای FCP و فعال شدن نخستین اپراتور فیبر نوری به تدریج تقاضا برای تجهیزات فیبر نوری در حوزه کشور افزایش مییابد.
فارس- علی سبزواری با بیان به فعال شدن شرکتهای ارائه دهنده تکنولوژی FTTx (اتصال فیبر نوری به اماکن) و ورود شرکتهای FCP (اپراتورهای ارتباطات ثابت) در ایران، از رشد بازار تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه در حوزه FTTx و GPON در ایران خبر داد.
این فعال بازار تجهیزات شبکه گفت: در گذشته تنها شرکت مخابرات ایران در حوزه فیبر نوری فعالیت میکرد که در نتیجه تنها خریدار تجهیزات فیبر نوری در کشور محسوب میشد اما با صدور مجوز ورود شرکتهای FCP به حوزه فیبر و صدور مجوز نخستین اپراتور فیبر نوری ایران به تدریج تقاضا برای تجهیزات فیبر نوری در کشور افزایش خواهد یافت.
وی افزود: با گسترش سرویسهای مبتنی بر فیبر نوری شاهد تحول در سرویس دهی ارتباطات در کشور خواهیم بود که سرعت تبادل اطلاعات را تا چند صد مگابیت بر ثانیه افزایش خواهد داد. سبزواری تصریح کرد: در این میان با توجه به تعدد تولیدکنندگان و تأمینکنندگان تجهیزات شبکه، تأمین نیازهای بومی و امکان بومی سازی تجهیزات بر اساس نیاز بازار ایرن باید یکی از ملاکها و ویژگیها در انتخاب تجهیزات وارد شده به شبکههای زیرساختی کشور باشد.