انتقال داده بیشتر با فیبر نوری | قسمت دوم

fiberoptic

fiberoptic


کنسرسیوم فیبر نوری (On-Board (COBO در سال 2015 با هدف تعریف خصوصیاتی برای فیبر نوری On-Board تاسیس شد و کمپانی آر اند ام امسال به آن پیوست.

تصویب اولین استانداردهای اتصال دهنده های On-Board از ابتدا برای سال 2017 برنامه ریزی شده بود. در سه سال آینده نفوذ بیشتری در بازار برای تکنولوژی OBO پیش بینی می شود.
در هر سه MSA، سری اتصال دهنده های LC و CS (که به تازگی توسط Senko تولید شده است) به عنوان اینترفیس نوری برای کابل کشی داپلکس و همچنین راهکارهای MPO با 8، 12، 16، 24 و 32 فیبر مطرح شده اند.

دوره ای جذاب

نتیجه گیری اولیه ما چیست؟ وقتی صحبت از انتقال داده به صورت نوری به میان می آید، بحث بسیار جذاب می شود. چه در مورد اترنت صحبت کنیم، چه InfiniBand یا کانال فیبر، و چه در مورد شبکه پسیو و تجهیزات اکتیو- مسابقه بر سر ارائه انتقال داده بیشتر با مصرف انرژی کمتر و هزینه کمتر به ازای هر بیت همچنان داغ ادامه می یابد.
در زمان حال، در بازار روش های انتقال و اتصال بیشتری نسبت به هر زمان دیگری ارائه می شود. با این وجود همچنان این پرسش مطرح می ماند که کدام راهکار می تواند سرعت انتقال 100 تا 400 گیگابیت اترنت را محقق کند.

رابط‌های اترنت و نام‌گذاری

ethernet interface and nomenculture table

استانداردهای اترنت بیشتر از همیشه راهکارهای انتقال و اتصال به سوی 400 گیگابیت اترنت را مشخص می‌کند.

یک دیدگاه همه جانبه نگر

به جای این که در همان ابتدا به این نگاه شود که آخرین محصولات در بازار کدام ها هستند، ما یک دیدگاه مبتنی بر متغیرهای فیزیکی دیده شده در انتقال سیگنال نوری را پیشنهاد می کنیم. با در نظر گرفتن این مسائل، آر اند ام این دیدگاه آینده نگرانه را در نظر گرفته است.
سه گزینه برای دستیابی به ضرایب بیشتر، فیبر بیشتر، طول موج بیشتر و مدولاسیون بیشتر است. مزایا و معایب متغیرها و ویژگی ها باید بر اساس پروژه و مشخصات آن تنظیم شوند. در این مطلب به مبحث فیبر بیشتر می‌پردازیم و در مطلب بعد، مدلاسیون بیشتر و طول موج بیشتر را با هم بررسی می‌کنیم.

 

ترندهای قابل پلاگ

شکل زیر از انجمن اترنت نشان می دهد که چگونه استانداردهای فعلی برای ماژول‌های فیبر نوری (تا سال 2015) متفاوت هستند.

pluggables trend

فیبر بیشتر

زمانی که «فیبر بیشتر» مد نظر باشد، آن وقت باید مسائلی که در ادامه می آید مد نظر گرفته شود. فناوری اتصال نوری موازی در آینده روشن ترین راهکار تکنیکی خواهد بود. این فناوری قدرتمند، ساختارمند، همه کاره و همچنان پیچیده شناخته می شود. در عین حال وقتی این فناوری به صورت صحیح برنامه ریزی و طراحی شود، به سادگی و به صورت منطقی مقیاس پذیر خواهد بود. بازده انتقال داده می تواند به صورت بسیار سریعی از طریق سیستم plug and play افزایش پیدا کند. افزایش سرعت انتقال داده از 100 تا 400 گگابیت اترنت باید به صورت سیستماتیک و مرحله به مرحله اجرا شود.
اگرچه هر چه فیبر بیشتر باشد، فضای بیشتر، کار بیشتر و کابل بیشتر و مدیریت کابل بیشتری مورد نیاز است. این مساله بدین معناست که راهکارهای کاربرپسند، با تراکم حداکثری ماکزیمم، تجهیزات قابل جابجایی و امکان اتوماتیک سازی باید یافته و به کارگیری شوند. علاوه بر این، اتصالات چند فیبری دقیق تر و بهتر باید ایجاد شوند. پاکسازی فیبرها یک عملیات پیچیده است. این مساله هم باید در طول برنامه ریزی مورد توجه قرار بگیرد.
در آخر، باید در نظر بگیریم که گزینه ای که برای ما نسبت به گزینه های دیگر اولویت دارد آیا برای آینده هم مناسب هست یا خیر. فناوری MPO قطعا برای آینده پتانسیل دارد. اجرا، کنترل و نگهداری در آن می تواند بهینه سازی شود. برای مثال، آر اند ام در حال توسعه دادن فناوری پرتو نور منبسط در میکرو لنزها برای کانکتورهای چندفیبری است. منطقه انتقال کانکتور در صورتی افزایش می یابد که حساسیت آن به گرد و غبار و ناهمراستایی کاهش یابد. علاوه براین، در این حالت فیبرها دیگر تحت فشار قرار نمی گیرند.

 طول موج های بیشتر

بر اساس استاندارد 2016، کابل کلاسیک چندمنظوره OM5 انتظارات را بالا برده است. زمانی که ترکیب با پیشرفته ترین لیزرها و تقسیم مالتی پلکسینگ طول موج های کوتاه در چهار طول موج (SWDM4) صورت می گیرد، OM5 می تواند مسیر جدیدی را در ظرفیت طول لینک های فیبر نوری باز کند. تا 40 گیگابیت بر ثانیه با یک جفت فیبر، تا 400 گیگابیت بر ثانیه با چهار جفت فیبر، یک دوم ترابیت بر ثانیه با MPO 24 فیبری و محدوده تا 500 متر امکان پذیر است.
مسائلی که در بالا گفته شد، OM5 را تبدیل به جایگزینی مناسب برای زیرساخت تک حالته کرده است. تعداد کابل ها با مضربی از چهار کاهش پیدا می کند. اگرچه در لینک های تا 100 متر، کابل کشی های OM4 موجود همان عملکرد زیرساخت OM5/WDM را تحت شرایط معین از خود بروز می دهد. همین قواعد برای OM5 هم صادق است- ضرایب داده های بالاتر فقط زمانی به دست می آید که اتصال از کیفیت و عملکرد خوبی برخوردار باشد.

شکل زیر متغیرهای انتقال سیگنال نوری شامل فیبر بیشتر، بیشتر طول موج و مدولاسیون بالاتر نشان می‌دهد. مقایسه متغیرها در هر سه ناحیه منجر به ترکیبی از تکنولوژی هایی می شود که بهترین راه حل های کابل کشی را در هر مورد برای انتقال داده بیشتر نشان می دهد.

 

 

planning reommendation

پشتیبانی در حین ارزیابی

چه در حالت فیبر بیشتر، مدولاسیون بالاتر یا مالتی پلکسینگ طول موج، نیاز عملکردی و کیفیتی در تجهیزات پسیو و اکتیو افزایش پیدا می کند.
تحت شرایط خاص، ممکن است ارزیابی ها نشان دهد که به تجهیزات جدیدی نیاز باشد تا کابل کشی و فرستنده ها با هماهنگی با هم کار کنند. برخی از سیستم ها ممکن است با استفاده از سیستم «هر چقدر پول بدی آش می خوری» مدرن سازی شوند! در موارد دیگر استفاده از کابل کشی های قدیمی ادامه می یابد.
هر جور که به مساله نگاه کنیم هیچ راهکار بلندمدتی وجود ندارد که بتواند همه نیازمندی ها را همزمان برطرف کند. در واقع می توانیم به یک ترکیب اقتصادی از فناوری ها دست پیدا کنیم که به حالت، منطقه کاربرد و مورد کسب و کار بستگی دارد.
اتصال نوری یکی از زمینه های استراتژیک نوآوری در آر اند ام است. نوآوری های جهانی و مدیریت فناوری در آر اند ام تمامی ظرفیت های موجود را به کار می گیرد و یکی از نشانه های توسعه است. آر اند ام (R&M) در زمینه فرآیندهای ارزیابی و برنامه ریزی با مشتریان خود به عنوان یک مشاور قابل اعتماد برای زیرساخت های شبکه همکاری می کند و ارائه راهکارهای با کیفیت و عملی را تضمین می کند.

 

on board optics1

 

 

شرکت لاوان ارتباط تنها نماینده رسمی شرکت آر اند ام (R&M) در ایران دارای کارشناسان و متخصصان مورد اطمینان شرکت آر اند ام (R&M) است. کارشناسان فنی این شرکت با حضور در کلاس‌ها و کورس‌های آموزشی شرکت آر اند ام (R&M) همواره دانش خود را به روز می‌کنند و با به روزترین مسائل و نوآوری‌های حوزه پسیو شبکه آشنا می‌شوند. این امر سبب شده تا شرکت لاوان ارتباط با داشتن بیش از 20 سال سابقه در حوزه شبکه به عنوان یکی از پیشگامان این حوزه معرفی شود. برای مثال سیستم R&Minteliphy که از تکنولوژی RFID در آن استفاده شده است، یکی از منحصر به فرد ترین و مدرن ترین سیستم‌های نظارتی شبکه است که متخصصان شرکت لاوان ارتباط آمادگی کامل پیاده سازی این سیستم را برای سازمان‌ها و نهادهای مختلف دارد.

 

بخوانید: انتقال داده بیشتر با فیبر نوری | قسمت اول

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *