چه رویدادهایی در اینوتکس 2018 برگزار خواهد شد؟
1- رقابت استارتاپی
دبیرخانه نمایشگاه رقابتی در روزهای 15 و 16 تیرماه را بین استارتاپ های ملی و بین المللی در زمینه «شهر هوشمند» با هدف سرمایه گذاری برگزار می کند.
2- تجربه فناوری
دبیرخانه نمایشگاه با هماهنگی شرکت های مربوط زمینه را را برای تجربه تکنولوژی های روز دنیا فراهم آورده است. این رویداد در هر سه روز نمایشگاه برگزار می شود.
3- رویدادهای تناظریابی
یکی از راه های اصلی افزایش شناخت شرکت های از یکدیگر برگزاری جلسات تناظریابی است. این جلسات در هر سه روز نمایشگاه برگزار می شود.
4- ارائه فناوری
یکی دیگر از رویدادهای جنبی نمایشگاه اینوتکس 2018 که در همه روزهای نمایشگاه برگزار می شود، برگزاری نشست ارائه فناوری برای شرکت های حاضر به صورت ویژه و اختصاصی و با هدف معرفی آخرین دستاوردهای آن شرکت و همچنین پیدا کردن مشتریان یا شرکای تجاری مناسب است.
5- رویداد استیج
دعوت از افراد شناخته شده و تاثیرگذار بین المللی، سخنرانی های الهام بخش، رویداهای شگفت انگیز از جمله برنامه هایی است که بنا بر گفته سایت رسمی نمایشگاه برای این رویداد در نظر گرفته شده است.
6- دومین نشست تجاری فناوری دی هشت
کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی دی هشت، دبیرخانه ای را برای تبادل و انتقال فناوری میان خود راه اندازی کرده اند که به D-8 TEEN معروف است و در تاریخ 14 تیر برگزار می شود.
7- ششمین نشست انتقال فناوری بین بنگاه های کوچک و متوسط ایران و کره جنوبی
با هدف کمک به ارتقای فناوری بنگاه های کوچک و متوسط و مبادله فناوری با کشور کره جنوبی در تاریخ 16 تیر برگزار می شود.
8- نشست های رودررو
برقراری ارتباطات و گسترش شبکه های ارتباطی، تعامل با مشتریان و ذینفعان، گفتگو با شرکا و … در تاریخ 16 تیر نشست های رو در رو برگزار خواهد شد.
نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX) طی شش دوره خود، میزبان شرکتهای فناور زیادی از کشورهای مختلف بوده است. این نمایشگاه در طول 6 دوره گذشته خود میزبان بیش از 750 شرکت فناور از 25 کشور مختلف بوده است و اهدافی همچون تبادل فناوری میان شرکتهای خصوصی، سرمایه گذاری مشترک، مشارکت در پروژه های تحقیق و توسعه و … را دنبال کرده است. در این راستا تاکنون بیش از 130 قرارداد و تفاهم نامه میان شرکت کنندگان در نمایشگاه منعقد شده است. هفتمین دوره این نمایشگاه (INOTEX 2018) از روز پنجشنبه 14 لغایت شنبه 16 تیرماه 97 در فضایی به مساحت 9000 مترمربع در محل نمایشگاه های تخصصی شهرداری تهران (بوستان گفتگو) برگزار خواهد شد. این نمایشگاه، با تکیه بر تجارب قبلی خود، میزبان اجزای مختلف اکوسیستم نوآوری و فناوری کشورها خواهد بود. پیش بینی می شود بیش از 4000 نفر متخصص و افراد تحصیل کرده و بازیگران مختلف اکوسیستم استارتاپی از این نمایشگاه بازدید کنند. چندین هیأت تجاری نیز از کشورهای خارجی از این نمایشگاه بازدید خواهند کرد. همچنین چندین رویداد تجاری و ترویجی در طول نمایشگاه برگزار خواهد شد که موجبات دسترسی تولیدکنندگان و ارائه کنندگان خدمات و صاحبین دانش فنی را به مشتریان و سرمایه گذاران فراهم خواهد کرد. پارک فناوری پردیس، صاحب امتیاز این نمایشگاه بوده و مرکز فن بازار ملی ایران و مرکز شتابدهی نوآوری، برگزارکنندگان نمایشگاه خواهند بود. همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری از حامیان و پشتیبان های دائمی نمایشگاه هستند.

چرا شهر هوشمند؟
امروزه رشد سریع جمعیت و تمرکز آن در شهرها در سراسر جهان و بزرگتر شدن شهرها و بروز مشکلات و معضلات ناشی از آن، لزوم استفاده از فناوری در مدیریت شهر را بیش از پیش ضروری کرده است. همزمان، فناوری ها نیز پیشرفت های قابل توجهی داشته و با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات و ظهور اینترنت اشیاء و تأثیر آن بر حوزه خدمات، کارآمدی فناوری در کمک به انسانها برای مدیریت محل زندگی خود اثبات شده است. در این راستا، «شهر هوشمند»، برای حل بسیاری از مشکلات شهرهای کنونی مطرح شده است.
شهر هوشمند چگونه است ؟
در شهرهای هوشمند، زمان انجام کارهای مختلف کوتاه تر می شود؛ شهروندان میتوانند از طریق اینترنت، در هر زمان و هر مکان به اطلاعات و خدمات آموزشی، تفریحی، تجاری، اداری، بهداشتی و… موردنیاز خود دسترسی پیدا کنند؛ مراجعه حضوری برای دریافت خدمات کاهش می یابد؛ مصرف انرژی کمتر و هدفمندتر می شود؛ ترافیک کاهش می یابد و جابجایی سهولت می یابد؛ و در یک جمله کیفیت زندگی افزایش می یابد. شهر الکترونیک، شهری ۲۴ ساعته است که امور شهری در تمام شبانهروز در آن جریان دارد.
دسته بندی های شهر هوشمند
Smart Energy Management
Smart Mobility
Intelligent IoT-based objects
Smart Data Management and Exchange
Smart Infrastructures
Smart Health
Smart Home & Smart Environment
فناوری های مرتبط
محرک اصلی در خلاقیت و ابتکارهای موردنیاز در ایجاد شهر هوشمند، ICT است. از طرفی با گسترش اینترنت اشیاء و توسعه فناوری های جمع آوری، محاسبه و آنالیز داده های بزرگ امکان پیاده سازی شهر هوشمند بیشتر فراهم شده است. فناوری های دیگری از جمله شبکه های ارتباطی و برقراری اتصال، موقعیت یابی، اینترنت پرسرعت، برنامه های نرم افزاری و اپلیکیشن ها، کنترل و ابزار دقیق، حسگرها، امنیت داده ها و … نیز به تحقق شهر هوشمند کمک می کنند.
بازار شهر هوشمند
به گزارش موسسهی مک کینزی تا سال ۲۰۲۰ صنعت شهرهای هوشمند بازاری معادل ۴۰۰ میلیارد دلار خواهد داشت که از ۶۰۰ شهر در سراسر دنیا تشکیل میشود. بر اساس این تحقیق این شهرهای ۶۰ درصد از تولید ناخالص ملی کل دنیا را در سال ۲۰۲۵ تولید خواهند کرد. در میان شرکتهای فناوری که مهمترین بازیگران دنیای شهرهای هوشمند هستند میتوان به Honeywell،IBM، Oracle،Accenture، Cisco، Accenture وOracle اشاره کرد.
مجموعه مطالب مربوط به زندگی هوشمند که در گذشته در لاوان ارتباط منتشر شده اند را در اینجا مطالعه کنید.