به نقل از خبرگزاری فارس، ۲۳ استارتاپ ایرانی در سالن استارتاپهای نمایشگاه جیتکس (GITEX)، ایده و دستاوردهای خود را در حوزه فناوری اطلاعات به نمایش گذاشتند و درصدد جذب شتابدهنده، سرمایه گذار و حمایت مشاوران هستند. در میان ایدههای استارتاپی عرضه شده، طرحهای مربوط به شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای بومی، رونق بیشتری دارند.
شبکه اجتماعی دومنظوره برای عکس و خرید
یکی ازطرح های جالب از سوی استارتاپهای ایرانی در این نمایشگاه، شبکه اجتماعی اشتراک گذاری عکس مشابه اینستاگرام است با این تفاوت که تلفیقی با فروشگاه آنلاین است.
شاهین شهابی، طراح این شبکه اجتماعی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه این شبکه ایرانی با برنامهنویسی و گرافیک کاملا داخلی به صورت عکسمحور و متنمحور طراحی شده است، توضیح داد: علاوه بر اینکه در این شبکه اجتماعی، کاربر امکان اشتراکگذاری عکس و ویدئو تا ۲۰ مگابایت آپلود را دارد، با تلفیق با فروشگاههای آنلاین، این امکان را نیز فراهم میکند که کاربر خرید آنلاین هم داشته باشد.
وی با بیان اینکه فروشگاههای آنلاینی که دارای نماد اعتماد هستند میتوانند کالای خود را از طریق این شبکه اجتماعی به فروش برسانند، افزود: امکان جستجو، فروش آنلاین با توجه به علائق کاربر، امکان فروش محصولات مورد نیاز کاربر و اعلام نظر کاربران در کالای خریداری شده در کنار اشتراک گذاری محتوا از جمله ویژگیهای این شبکه اجتماعی ایرانی است که نسخه اندروید و IOS آن در دسترس است.
شبکه اجتماعی برای کل کل فوتبالیها
آرش زارعی، طراح شبکه اجتماعی و پیام رسان ویژه طرفداران فوتبال در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: این شبکه اجتماعی مختص فوتبال دوستان است و به نوعی مکانی برای کل کل طرفداران فوتبال محسوب میشود که از طریق این شبکه اجتماعی، تیم مورد نظر خود را انتخاب کرده و به هواداری تیم محبوب خود میپردازند.
وی با بیان اینکه نسخه اندروید و IOS این پیامرسان هم اکنون در دسترس است، افزود: امتیازدهی به تیمها، پیش بینی نتایج بازیها، ثبت نظرات و هواداری دو آتیشه از جمله ویژگیهای این شبکه اجتماعی ایرانی است.
زارعی جذب باشگاههای فوتبال را از جمله اهداف طراحی این شبکه اجتماعی عنوان کرد و گفت: مکانیزم هوشمندی برای ممیزی محتوا در این شبکه اجتماعی نیز درنظر گرفته شده است تا کاربران آن مطابق با شئونات مدنظر، به هواداری تیمها پرداخته و محتوای نامناسب منتشر نکنند.
بازار آنلاین عرضه و فروش آثار هنری
با توجه به توجه بیشتر به آثار هنری و از سوی دیگر افزایش تقاضای خرید و فروش آنلاین در کشور، یکی از طرحهای ارائه شده از استارتاپهای ایرانی در این نمایشگاه پلتفرم آنلاین عرضه و فروش آثار هنری است.
حسین مسافر، طراح این پلتفرم میگوید: این سامانه به عنوان بازار آنلاین فروش آثار هنری، این امکان را برای علاقهمندان فراهم میکند که به ۲۲ هزار اثر هنری از ۶ هزار هنرمند ایرانی و خارجی دست پیدا کنند. همچنین امکان خرید این آثار که در حوزه های نقاشی، خوشنویسی، خط و مجسمه است، وجود دارد.
وی با بیان اینکه گالری عرضه شده در این پلتفرم مورد تایید مراجع ذیربط از جمله انجمن خوشنویسان برای بخش نقاشی خط و یا شورای ارزشیابی آثار هنری قرار میگیرد و تاکنون نیز ۲هزار هنرمند در این سامانه تایید هویت شده اند، ادامه داد: طراحی این پلتفرم با هدف تبدیل شدن به دانشنامه هنری صورت گرفته و در نمایشگاه جیتکس درصدد انعقاد قرارداد با کشورهای منطقه برای ایجاد تبادلات مالی هستیم.
به گفته مسافر، این سامانه به عنوان یکی از ۵ طرح برتر در نمایشگاه بارسلون و یکی از ۶ طرح برتر در نمایشگاه استارتاپهای ارمنستان برگزیده شده است.