تاریخچه ایده برگزاری ITE
برگزاری نمایشگاهی بین المللی در حوزه صنایع مالی و بانکی از جمله اهداف اولیه تأسیس مرکز فابا بوده است. مؤسسان این مرکز از جمله شورای راهبری بانکداری الکترونیک و شورای هماهنگی مدیران عامل بانک ها به منظور کسب سهم ایران در منطقه، انتقال دانش فنی و توسعه فن آوریهای نوین، چنین مسئولیتی را برعهده فابا نهادند.
نیمه دوم سال 1387 با برگزاری اولین همایش ویدئو کنفرانسی در نظام بانکی، توسط مرکز فابا، نوید برگزاری چنین رویدادی به صنعت بانکداری و پرداخت کشور داده شد. متأسفانه در سال 1388 فضای عمومی کشور ملتهب و به دنبال آن تحریم های ظالمانه تصویب و تعاملات بین المللی کشور دچار مشکلات اساسی شد و راه را برای برگزاری چنین رویدادی مسدود کرد.
همزمان با استقرار دولت یازدهم و اتخاذ راهبرد تعاملات سازنده با جهان، مجدداً برگزاری نمایشگاه در صدر برنامه های مرکز فابا قرار گرفت. به همین منظور رایزنی ها با مقامات ارشد دولت و نظام بانکی و متخصصان وفعالان این صنعت آغاز شد. خوشبختانه برگزاری این رویداد مورد استقبال و تأیید مقامات دولتی و بخش خصوصی، بویژه فعالان و صاحبان کسب وکار قرار گرفت و برگزاری آن منوط به نتیجه نهائی مذاکرات هستهای و رفع تحریم ها شد.
در سال گذشته و بلافاصله پس از اعلام توافقات هسته ای توسط ریاست محترم جمهور و وزیر امور خارجه، اقدام عاجل برای برگزاری این نمایشگاه انجام شد و ظرف کمتر از سه ماه، نمایشگاهی شکوهمند با حمایت نظام بانکی و حضور فعال شرکتهای داخلی و خارجی برگزار شد.
اهداف ITE
اهداف و آرمانهای ITE را میتوان در چند بخش ارائه کرد:
الف- اهداف کلان
نمایشگاه تراکنش ایران در راستای پیشبرد سه راهبرد کلان نظام جمهوری اسلامی ایران هدف گذاری شده است:
1. سند چشم انداز 1404 که خواهان رتبه اول ایران از حیث علمی، اقتصادی و فن آوری است.
2. ابلاغیه سیاست های کلی برنامه ششم توسعه که در تیرماه 1394 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ و بر بهبود مستمر فضای کسب و کار، ایجاد بازارهای رقابتی و بسط امور فن آوری اطلاعات و ارتباطات تاکید کرده است.
3. تعامل خردمندانه با جهان امروز در نتیجه بهبود شرایط بین المللی و ضرورت درک فرصت های پساتحریم به عنوان سیاست راهبردی دولت یازدهم. دستیابی به راهبردهای کلان فوق، جز با هم اندیشی، هم گرایی و به تبع آن هم افزایی ملی، امکانپذیر نیست. نمایشگاه تراکنش ایران، با محوریت بخش خصوصی و با شعار توسعه کسب وکار، گامی بلند برای رسیدن به راهبردهای اساسی نظام جمهوری اسلامی در حوزه صنایع مالی و بانکی می باشد.
ب- جایگاه ژئوپلتیک ایران
جذابیت بازار بزرگ ایران، تأثیرگذاری ایران بر کشورهای منطقه و همسایگان خود و کریدور دسترسی به آسیای میانه، نویدبخش فعالیت در یک بازار بزرگ پانصد میلیون نفری را می دهد.
نمایشگاه تراکنش ایران، می تواند از سویی موجب بلوغ بانکها، بیمه ها، بازار مالی و شرکتهای خصوصی ایرانی شود و زمینه را برای صادرات شرکتهای داخلی در منطقه فراهم سازد و از سویی دیگر با ورود و حضور شرکتهای خارجی در این رویداد، فرصتی برای ارتقای صنایع مالی و بانکی ایران ایجاد میکند.
بی تردید رقابت شرکتهای داخلی و خارجی، بستر انتقال دانش فنی را بیش از پیش فراهم می سازد و تعاملات سازنده ایران با جهان را افزایش میدهد. علاوه بر این،ITE تلاش میکند، ایران به عنوان مرکز ثقل منطقه معرفی شود و سهم ایران به عنوان مهمترین کشور منطقه، به رسمیت شناخته شود. نمایشگاه تراکنش ایران با درک درست از جایگاه ژئوپلتیک ایران چنین هدف و مقصدی را پیشه خود ساخته است.
ج- میدان داری بخش خصوصی
توسعه همه جانبه و پایدار ایران در گرو تقویت بخش خصوصی در همه عرصه هاست. بخشهای دولتی و حاکمیتی وظایف بزرگی چون سیاستگذاری و نظارت بر ارکان فعالیت های مختلف را دارند و لازم است برای رسیدن به مرز توسعه از همه ظرفیت های بخش خصوصی بهره گرفت و به تقویت آن همت گماشت. براین اساس یکی از اهداف ITE توسعه یافتگی برمدار بخش خصوصی است. از این رو نمایشگاه تراکنش ایران بدون بهره گرفتن از منابع دولتی و صرفاً با تکیه بر بخش خصوصی و با هدف «توسعه کسب وکار» شکل گرفته است، گرچه از حمایتهای معنوی دستگاه های حاکمیتی و دولتی و نظام بانکی برخوردار شده است.
دبیرخانه ITE پیوسته فرصت لازم را برای حضور همه صاحبان کسب و کار فراهم می کند، تا علاوه بر مشارکت در این رویداد، در تبیین سیاستها و برنامه های این نمایشگاه نیز، نقش جدی ایفا کنند.
تاکنون حضور 82 استارتآپ در نمایشگاه تراکنش ایران قطعی شده است
پیشبینی میشود بیش از 100 شرکتکننده در جشنوارههای استارتآپی ITE 2018 حضور یابند.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه، همزمان با چهارمین دوره این رویداد، برنامههای جانبی متعددی برگزار میشود که از میان آنها میتوان به جشنواره بزرگ فینتک ایران و جشنواره استارتآپی شهر هوشمند اشاره کرد.
در همین راستا موسسه فاباتک (کانون فینتک ایران)، تا کنون حضور 82 گروه استارتآپی را در این دو جشنواره قطعی کرده است.
جشنوارههای استارتآپی ITE 2018 با حضور همه اضلاع اکوسیستم از جمله سرمایهگذاران و شهرداران 17 کلانشهر برگزار میشود. این رویدادها فرصتی برای تعامل فعالان این حوزه با مدیران کسب و کارهای بزرگ، مسئولان تصمیمگیر و اجرایی و صندوقهای سرمایهگذاری است.
رویدادهای جانبی ITE 2018
ITE با توجه به ویژگی های موقعیتی و جایگاه ایران در منطقه، پایه ریزی شده است. ایران با جمعیتی بالغ بر 80 میلیون نفر در گستره ی ژئوپلتیک منطقه خاورمیانه، بازار بزرگی را در حوزه صنایع مالی و پرداخت به خود اختصاص داده است و به عنوان کریدور دسترسی به کشورهای منطقه و آسیای میانه؛ نویدبخش فعالیت در یک بازار بزرگ چهارصد میلیون نفری است. بانک محور بودن اقتصاد ایران و رشد روزافزون تراکن شهای مالی، جذابیتی ویژه به بازار ایران داده است.
ITE با راهبرد تبدیل ایران به مرکز ثقل فناوران صنایع مالی و بانکی منطقه و با محوریت اکوسیستم بانکداری و پرداخت دیجیتال، رویکرد توسعه بخش خصوصی در عرصه فناوری های نوین مالی را در پیش گرفته است و سعی در ایجاد بستر لازم، برای توسعه کس ب و کار شرک تهای داخلی و خارجی در منطقه دارد. در این راستابه منظور تبادل دانش فنی، همزمان با برپایی نمایشگاه؛ سمینارها، نشست ها و کارگاه های آموزشی ویژه ای با حضورمتخصصان و صاحب نظران این حوزه برگزار می گردد. همچنین چهار جشنواره در بخش های جانبی نمایشگاه برپا می شود. بروشور حاضر به بررسی برنامه ها و رویدادهای جانبی این نمایشگاه می پردازدکه در کنار 5500 مترمربع فضای نمایشگاهی، امکان تبادل نظرات و انتقال دانش فنی را به وجود می آورد.
سمینارها، نشست ها و کارگاه های آموزشی در ITE 2018
سمینارها، نشس تها و کارگا ههای آموزشی در سالن اصلی با ظرفیت 300 نفر و با حضور مدعوین ویژه، مدیران ارشد اسپانسرها و ثبت نام کنندگان برگزار م یشود. در پایان برگزاری نمایشگاه برای شرکت کنندگان گواهینامه حضور صادر می گردد.
محور سمینارهای ITE 2018 به شرح زیر است:
– نقش بلاک چین در تحولات صنایع مالی و بانکی
– پرداخت خرد
– کاربرد هوش مصنوعی در صنعت بانکداری پرداخت
برای مطالعه بیشتر میتوانید به سایت نمایشگاه تراکنش ایران مراجعه کنید