زیرساختهای انجام این کار مربوط به بانک مرکزی است و ما از طریق شبکههای مخابراتی موبایل پیمنت را راه اندازی نمیکنیم؛ بلکه از راه ابر این کار را انجام میدهیم و احتمالا در هفته آینده شروع کار موبایل پیمنت را در کشور رونمایی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه همکاری مناسبی با بانک مرکزی داشته است، افزود:
موبایل پیمنت نخستین بار در کشور با تنوعی از خدمات رونمایی خواهد شد.
سیف در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی رقم دقیقی از میزان تراکنشهای بانکی اعلام نمیکند، گفت:
من آمار را رسما اعلام کردم و ما گزارشات را در سایت بانک مرکزی میگذاریم و اگر کسی هم شکایت داشته باشد، به آن رسیدگی میشود و هیچگونه استثنایی هم در این رابطه وجود ندارد. وی توضیح داد: بانک مرکزی تکلیف خودش را بر ارتقای مستمر خدماتی که بانکها ارایه میدهند، میداند و آن بخشی که در بستر فناوری اطلاعات است هم شامل حمایت بانک مرکزی میشود.
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا صورت مالی بانک مرکزی رسما اعلام نمیشود، عنوان کرد:
من تعجب میکنم از این انتظار. بانک مرکزی بنگاه اقتصادی نیست که درآمد، سود و زیانش را اعلام کند. بانک مرکزی یک دستگاه حاکمیتی است و اداره سیاست پولی کشور را بر عهده دارد و بر حسب عملیانی که انجام میدهد، در یک مقوله درآمدها و هزینههایی برایش ایجاد میشود که شاخص عملکردی بانک مرکزی در هیچ جای دنیا محسوب نمیشود. وی گفت: اگر شاخص عملکردی بانک مرکزی به درآمدهایش مرتبط شود، ممکن است به بیراهه بیفتد و لطمه به اقتصاد کشور بزند. به همین دلیل این پارامتر باید از نوع نگاه به بانک مرکزی حذف شود.
سیف در این خصوص که گفته میشود بانک مرکزی مانعی در راه توسعه کسب و کار سالم بانکی است و در بانکداری الکترونیکی انحصارگری میکند، گفت:
بانک مرکزی این آمادگی را دارد از هر کسی که ادعا داشته باشد که میتواند خدامت بانکداری الکترونیکی را به نحو مطلوبی ارائه دهد، استقبال کرده و او را مورد حمایت قرار دهد به شرطی که خدمات آنها، منابع مالی مردم را دچار تزلزل و آسیب نکند؛ زیرا بانک مرکزی در این مساله مسئولیت دارد.
سیف در خصوص آخرین گام بانک مرکزی در ایجاد ارتباط با کشورهای مختلف در زمینه بانکداری الکترونیکی عنوان کرد:
آخرین اتفاقی که در زمینه همکاریهای ما با کشورهای دیگر برای بانکداری الکترونیکی رخ داده است، سفر من با رییسجمهور به مسکو بود که در آنجا توافق نهایی شد تا سوئیچ بانکی ایران و روسیه با هم اتصال پیدا کنند و کارتهای بانکی ما بتوانند از کانالهای پرداخت روسیه استفاده کنند و گردشگران روسی هم در ایران بتوانند از کارتهای بانکیشان در فروشگاههای ایرانی استفاده کنند و دو بانک ملی ایران و بانک گسپروم روسیه برای تسویه انتخاب شدهاند.