RFID | شناسایی خودکار با امواج رادیویی

قبل از این که وارد بحث آر اف آی دی شویم، بهتر است کمی درباره «شناسایی خودکار» بدانیم. در دهه های اخیر، بعد از همگانی شدن استفاده از رایانه ها و همچنین احساس نیاز اتوماسیونی کردن فرآیندهایی که تا کنون به صورت دستی و انسانی انجام می شد، تبدیل وقایع و موجودیت های فیزیکی به داده ها و اطلاعات قابل پردازش توسط رایانه، بر عهده سیستم های شناسایی خودکار یا Auto ID است.هدف اکثر سیستم های شناسایی خودکار، افزایش بهره وری، کاهش خطا در هنگام ورود اطلاعات و آزاد کردن زمان کارکنان برای انجام کارهای مهم تر مثل سریس دهی به مشتریان است.

تا به حال فناوری های مختلفی در حوزه شناسایی خودکار طراحی و پیاده سازی شده است: استفاده از بارکدها، کدهای دو بعدی، کارت های هوشمند، سامانه های انگشت نگاری، RFID، سامانه های شناسایی با قرنیه چشم و صدا و ……

RFID | نوین و کارآمد

یکی از جدیدترین مباحث مورد توجه دانشمندان در حوزه شناسایی خودکار، استفاده از فرکانس های رادیویی یا RFID است. مزایای این تکنولوژی جهت افزایش سرعت و دقت در کلیه فرآیندهائی که نیاز به شناسائی دارد به حدی است که امروزه بسیاری از فروشگاه های زنجیره ای مطرح مانند «والمارت» و «مک دونالد» و همچنین سازمان های مهمی مثل وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا اقدام به انجام پروژه های بزرگ جهت بهره گیری از این تکنولوژی جهت تسریع و بهبود فرآیندهای خویش را دارند. قرارداشتن آر اف آی دی در فهرست 10 تکنولوژی برتر دنیا در پنج سال گذشته خود گواهی دیگر بر اهمیت روزافزون این تکنولوژی در زمینه های مختلف زندگی بشر می باشد.

RFID  با استفاده از ارتباطات مبتنی بر فرکانس های راديويی امکان شناسايی خودکار ، رديابی و مديریت اشياء ، انسان و حيوانات را فراهم می نماید. عملکرد RFID وابسته به دو دستگاه تگ و کدخوان است که جهت برقراری ارتباط بين يکديگر از امواج راديويی استفاده می نمایند.

همان طور که پیش تر هم عنوان شد، به مجموعه ای از فناوری ها که در آنان برای شناسايی خودکار افراد و اشياء از امواج راديويی استفاده می گردد ، RFID  گفته می شود.  از روش های مختلفی برای شناسايی افراد و اشياء استفاده می شود. ذخيره شماره سريال منتسب به يک فرد و يا شی درون یک ريزتراشه که به آن یک آنتن متصل شده است ، يکی از متداولترین روش های شناسايی خودکار است .

تجهیزات RFID

یک سیستم RFID از دو بخش تشکیل شده است:

  • یک تگ یا برچسب
  • یک کدخوان یا بازخوان

درون تگ ها یا برچسب های RFID یک ترانسمیتر و یک گیرنده جاسازی شده اند. قطعات RFID روی تگ ها دو بخش دارند: یک میکروچیپ که اطلاعات را ذخیره و پردازش می کنند و یک آنتن که سیگنال را دریافت می کند و انتقال می دهد. تگ RFID اطلاعات را روی میکروچیپ ذخیره می کند و در مواقع لزوم و برای شناسایی از آن ها استفاده می کند.

برای خواندن اطلاعات کد شده روی یک تگ، یک گیرنده- انتقال دهنده دو طرفه به نام کدخوان، بازخوان یا reader، سیگنال را با استفاده از یک آنتن به تگ می فرستد. تگ RFID به اطلاعاتی که در حافظه اش ذخیره شده رجوع می کند. کدخوان RFID در نهایت اطلاعات مربوط به بازخوانی را به برنامه رایانه ای RFID ارسال می کند.

ادامه دارد….