طرح رصد 24 ساعته خودروها به وسیله سیم کارت اجرایی خواهد شد

 

اجرای طرح نصب سیم کارت در خودرو به چه صورتی است؟

ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس در خصوص طرح نصب سیم کارت در خودرو اظهار کرد :

با استفاده از نقطه‌یاب‌های داخلی می‌توانیم برای جلوگیری از تصادفات رانندگی به عنوان یک طرح مناسب استفاده کنیم. این طرح با نصب سیم کارت در خودرو اجرا می‌شود و هر نوع تخلف رانندگی را ثبت کرده و به سامانه پلیس راهنمایی و رانندگی اطلاع می‌دهد تا برای راننده متخلف در زمان کوتاهی قبض جریمه صادر شود. مبنای این طرح بر اساس جریمه بوده و به عنوان یک اقدام بازدارنده در فرهنگ رانندگی استفاده خواهد شد.
طراحان عقیده دارند که این طرح می‌تواند به عنوان سیستمی آنلاین جهت اطلاع‌رسانی از وضعیت خودرو استفاده شود. در واقع علاوه بر ثبت تخلفات رانندگی، قادر به گزراش آنلاین نیز خواهد بود و مواردی نظیر نیاز به کمک، وقوع تصادف و مشکلات خودرو را گزارش کرده و می‌تواند راهنمای خوبی برای نیروهای امداد جهت ورود به محل حادثه باشد. البته چنین سیستمی در سایر کشورهای جهان نیز راه‌اندازی شده و از آن استفاده می‌شود. این سیستم به عنوان طرح پیشگیری جرائم مجرمانه در دستور کار مجلس قرار گرفته و پس از تصویب، مراحل اجرایی شدن آن شروع خواهد شد.

traffic Simcard 1

ابوالفضل ابوترابی در ادامه افزود:

متاسفانه سالانه بیش از 17 هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند که برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی اقدامات فرهنگی مناسبی انجام شده است و سازمان‌های مختلفی نظیر وزارت راه‌ و شهرسازی، راهداری و نیروی انتظامی با انجام فعالیت‌های مختلف و فراهم‌سازی سازوکار مناسب به دنبال کاهش آمار تصادفات جاده‌ای هستند. البته اجرای چنین طرحی به عنوان آخرین راه‌حل ما شناخته نمی‌شود و ما اعتقاد داریم تنها راه مفید فرهنگ‌سازی است که آن هم باید در مهدکودک‌ها به کودکان آموزش داده شود.

car crash

عملکرد این طرح به چه صورتی خواهد شد؟

ابوالفضل ابوترابی در ادامه عنوان کرد:

نیروی انتظامی اقدامات مناسبی جهت فرهنگ‌سازی و آموزش قوانین رانندگی انجام داده و راهکار جدید آن‌ها تجهیز خودروها به نقطه‌یاب داخلی است. در واقع این طرح با نصب یک سیم کارت در سیستم خودرو اجرایی می‌شود. با کمک این سیستم، تمامی اطلاعات خودرو به سامانه نیروی انتظامی ارسال می‌شود و از طریق آن می‌توان مواردی نظیر سرعت خودرو، مکان‌ تردد، لایی‌کشی‌های خودرو و سایر تخلفات رانندگان را رصد کرد. این سیستم برای تخلفات جریمه لحاظ می‌کند و راننده باید در تمام طول مسیر قوانین را رعایت کند. این طرح برای رانندگانی که پس از مرتکب شدن تخلف از دست پلیس فرار می‌کنند نیز مفید بوده و می‌توان این افراد را ردیابی کرد.

او در ادامه عنوان کرد:

سامانه رصد رانندگان در مرکز پلیس استقرار داشته و به نوعی رانندگان، همواره پلیس را در کنار خود تصور خواهند کرد. به واسطه این سیستم، هر نوع حرکت خلاف مانند سرعت غیر مجاز، لایی کشیدن‌‌های متعدد، عدم رعایت حق تقدم، عبور از چراغ قرمز و غیره که توسط راننده انجام می‌شود را ثبت می‌کند. از طرفی محل تردد خودرو نیز در این سامانه مشخص بوده و در زمان وقوع حادثه، پلیس به راحتی از محل حادثه مطلع شده و خود را به محل می‌رساند.

این طرح چه زمانی اجرایی خواهد شد؟

ابوترابى در مورد زمان اجرایی شدن این طرح گفت:

در حال حاضر این طرح با عنوان طرح پیشگیری از جرائم محرمانه در مجلس قرار دارد و در آینده‌ای نزدیک پس از تدوین آیین‌نامه و با همکاری وزارت راه‌ و شهرسازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیروی انتظامی اجرایی می‌شود. البته زمان دقیق آن به تصویب این طرح در مجلس بستگی دارد، ولی اگر همه چیز خوب پیش برود تا 2 یا 3 ماه آینده این طرح اجرا می‌شود.
وی در ادامه افزود:
با کمک این سیستم می‌توانیم خودروهای سرقتی را هم ردیابی کنیم. از طرفی وقتی یک خودرو دزیده می‌شود یا تصادفی که با خسارت شدیدی رخ می‌دهد، ممکن است رانندگان به دلایل مختلف قادر به تماس به مراکز امدادی و نیروی انتظامی نباشند که با هشدار این سیستم به مراکز پلیس، نیروهای امدادرسانی سریعا به محل حادثه اعزام خواهند شد.

منبع: دیجیاتو

امتیاز شما به این مطلب