کم کم شهرهای هوشمند ظهور می کنند
گفته می شود شهرهای هوشمند در ابعاد بسیار گسترده تر نسبت به سال 2016 افزایش پیدا خواهند کرد.
یکی از این ابعاد مربوط به فعالیت های اجتماعی سران جامعه و یا حتی افراد عادی می باشد.
در همه جای دنیا روال دست و پا گیر اداری وجود دارد که این بار شهرهای هوشمند راه حلی هوشمندانه برای این موضوع در نظر دارند.
به گفته کارشناسان فناوری اطلاعات، جهت کمک به بهبود وضعیت زندگی شهروندان، قرار است تمامی ارتباطات به صورت الکترونیکی و هوشمندانه برقرار شود.
به طور مثال با مشخص شدن مشکلی در یک سازمان و یا اداره، تمامی شهروندان و مسئولین مربوطه با یک دیگر به صورت الکترونیکی و real-time در ارتباط خواهند بود و در نتیجه تلاش می شود تا مشکل مربوزه سریعا برطرف گردد.
دهکده هوشمند جهانی، در آینده ای نه چندان دور!
گفته میشود در سال های آی به جای داشتن یک شهر هوشمند، جهانی هوشمند و یا بهتر است بگوییم دهکده جهانی هوشمند خواهیم داشت.
هوشمندی صنعتی
نه تنها شهرها، بلکه حتی برخی صنایع هم به سمت هوشمندی حرکت می کنند.
البته بر کسی پوشیده نیست که در دنیای امروز تمامی صنایع قابلیت هوشمند شدن را دارند. در واقع کاشناسان می گویند، امروزه مرز مشخصی بین iot در محیط های صنعتی و iot برای مشتریان ( محیط های غیر صنعتی) وجود دارد و در سال جدید دیده می شود که تقاضای اینترنت اشیاء برای محیط های صنعتی به طور فزاینده ای افزایش خواهد یافت.
یکی از مثال های بارزی که می توان برای افزایش اینترنت اشیاء و هوشمند گرایی در محیط های صنعتی ارائه داد، مربوط به برند Lufthansa می شود.
این برند نوعی سنسور هوشمند را بر روی باله های هواپیما خود نصب کرده که می تواند داده ها را از محیط اطراف خود جمع آوری کرده و آنها را تحلیل کند و در نهایت اگر مشکل خاصی در هواپیما وجود داشته باشد می تواند پیش بینی دقیقی از مدت زمان مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری آنها ارائه دهد.
هند پیشتاز در ایجاد شهرهای هوشمند!
به صورت کلی در چند سال اخیر کشور هندوستان، پیشرفت های خوبی در صنعت فناوری اطلاعات داشته است و این پیشرفت ها حوزه های گوناگونی را در بر می گیرد.
در سال 2016 هند شروع به پیاده سازی شهرهای هوشمند در مناطق روستایی کرده است.
این پروژه با هدف دست یابی به 100 شهر هوشمند تا آخر سال 2020 خواهد بود و تا کنون هم قسمتی از آن با موفقیت به انجام رسیده است.
امکانات هوشمند در شهرهای هوشمند
- چراغ های راهنمایی هوشمند
- کیوسک های هوشمند در سطح شهر برای دادن اطلاعات کاربردی در رابطه با قسمت های مختلف شهرها
- سیستم های هشدار دهنده هوشمند که در حوزه های سلامت و پزشکی کابرد دارند و می توانند احتمال شیوع ویروس های خطرناک و یا هر خطر بیولوژیکی را به صورت اتوماتیک هشدار دهند.
در این مطلب در رابطه با قسمتی کوچک از ابعاد شهرهای هوشمند صحبت کردیم. حتما در مقالات بعدی ابعادی گسترده تر ازظهور ابعاد شهرهای هوشمند را به صورت موشکافانه بررسی خواهیم کرد.
منتظر مقالات بعدی لاوان ارتباط باشید.