همایش و نمایشگاه تهران هوشمند | 13 و 14 اسفند

به گزارش روابط عمومی سازمان فاوای شهرداری تهران، دکتر محمد فرجود گفت: این رویداد که بر اساس رویکردهای نوین شهرداری تهران مبنی بر حرکت به سمت شهر هوشمند و توسعه نوآوری شهری در حال برگزاری است و به موضوع راهبردی «هوشمند سازي شهر تهران» می پردازد که مورد تاکید سند چشم انداز شهر در افق ۱۴۰۴ نیز می باشد که در آن تهران «شهري هوشمند، دانش پايه و نوآور» تعریف شده است.

محورهای اصلی این همایش عبارتند از:
1- حمل و نقل هوشمند (Smart Mobility)
2- حاکمیت هوشمند (Smart Governance)
3- محیط هوشمند (Smart Environment)
4- زندگی هوشمند (Smart Living)
5- شهروند هوشمند (Smart Citizen)
6- کسب و کار هوشمند (Smart Economy)

روز اول این همایش که با سخنرانی‌های محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، دکتر محمدعلی نجفی، شهردار تهران، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، هانس مارتین نویمن، معاون هماهنگ کننده برنامه‌های مشترک شهرهای هوشمند اتحادیه اروپا و فرانس آنتون ورم است، مدیر توسعه همکاری‌های بین‌المللی شهر هوشمند آمستردام هلند برگزار شد مورد استقبال علاقمندان، پژوهشگران و صاحب نظران و اصحاب رسانه قرار گرفت.

2

1

4
در این روز دو شرکت همراه اول و ایرانسل کارگاه ارائه محصول برگزار کردند. همراه اول همچنین علاوه بر برپایی غرفه با محوریت راهکارهای هوشمندسازی، هوشمندسازی شبکه انرژی (آب و برق و گاز)، مدیریت هوشمند روشنایی شهری، مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل، نمایش شهر هوشمند با AR، کارگاه تخصصی با موضوع شهر هوشمند و نیازمندی های آن، برگزار کرد. نماینده همراه اول نیز در پنل تخصصی این رویداد حضور داشت.

5
کارآفرینی در حوزه اینترنت اشیا، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در شهرهای هوشمند و شاخص‌های کلیدی موفقیت در شهر هوشمند نیز از دیگر کارگاه‌های روز نخست همایش بود.
در بخش پنل‌ها نیز زیرساخت‌های شهر هوشمند و فرصت‌های همکاری استراتژیک، راهکارهای هوشمندسازی در حمل و نقل شهری و موانع و چالش‌های محیط زیست شهری و نقش راهکارهای هوشمند برگزار شد.
همچنین در این روز اول این همایش، مسابقه استارتاپی با حضور گروه‌های فعال این حوزه و با ارائه دستاوردها و ایده‌های نوین برگزار شد. ارزیابی و داوری تیم‌های استارتاپی از ساعت 13:30 تا 17 انجام شد و از میان 100 تیم استارتاپی، 50 تیم که ایده‌های شاخصی داشتند انتخاب شدند. ملاک‌های ارزیابی این گروه‌ها سابقه تیم، میزان سرمایه جذب شده، میزان مشتری‌های جذب شده، تکرارپذیربودن، بکر بودن و غیر کپی بودن، فناوری در اختیار و گسترش‌پذیری بود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنرانی خود در این رویداد، با اشاره به اینکه حرکت به سمت شهر هوشمند نیازمند گفتمان همه دست اندرکاران است، گفت:‌ همکاری فناوری اطلاعات و مدیریت شهری باعث بهبود بهره‌وری می‌شود. ایجاد شهر هوشمند از الزامات زندگی بشر است و اگر بخواهیم مدیریت منابع را بهتر انجام دهیم باید به سمت راه حل شهر هوشمند حرکت کنیم.
آذری جهرمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به حوزه فناوری اشاره کرد و گفت: زیرساخت ارتباطات امروز به عنوان زیرساخت توسعه سایر بخش‌‌ها مورد استفاده است. یکی از معضلاتی که برای توسعه زیرساخت با آن مواجهیم، مشکلات شهرداری‌ها با اپراتورهای تلفن همراه و عدم تعریف رابطه مشخص بین رگولاتوری وزارت ارتباطات و شهرداری‌هاست.

7
جهرمی با بیان اینکه نتیجه این مشکلات این است که در متروی تهران که روزانه جمعیت زیادی را جابه‌‌جا می‌کند، یک اپراتور آنتن‌‌دهی دارد و اپراتور دیگر آنتن‌دهی ندارد. یعنی به دلیل رقابت اقتصادی، امکانات برای شهروندان محدود می‌شود و این امر مطلوبیت ندارد. به عبارت دیگر نیازمند اصلاحات مدیریتی و ایجاد تعاملات با حوزه‌‌های شهری هستیم تا بتوانیم بیش‌ترین خدمت را برای مردم انجام دهیم.

همراه اول در این رویداد علاوه بر برپایی غرفه با محوریت راهکارهای هوشمندسازی، هوشمندسازی شبکه انرژی (آب و برق و گاز)، مدیریت هوشمند روشنایی شهری، مدیریت هوشمند ناوگان حمل و نقل، نمایش شهر هوشمند با AR، در روز اول این همایش کارگاه تخصصی با موضوع شهر هوشمند و نیازمندی‌های آن، برگزار می‌کند. همچنین نماینده همراه اول در پنل تخصصی این رویداد حضور دارد.

6

امتیاز شما به این مطلب