راهکار فیبر نوری

فیبر نوری یک فیبر انعطاف‌پذیر و شفاف است که با کشیدن شیشه (سیلیکا) یا پلاستیک به قطر کمی ضخیم‌تر از موی انسان ساخته می‌شود. فیبرهای نوری اغلب به‌عنوان وسیله‌ای برای انتقال نور بین دو سر فیبر استفاده می‌شوند و کاربرد گسترده‌ای در ارتباطات فیبر نوری پیدا می‌کنند، جایی‌که امکان انتقال در فواصل طولانی‌تر و پهنای باند بالاتر (نرخ انتقال داده) را نسبت به برق فراهم می‌کنند. فیبرها به‌جای سیم‌های فلزی استفاده می‌شوند زیرا سیگنال‌ها با تلفات کم‌تری در طول آن‌ها حرکت می‌کنند. علاوه بر این، الیاف در برابر تداخل الکترومغناطیسی مصون هستند، مشکلی که سیم‌های فلزی از آن رنج می‌برند. فیبرها همچنین برای نورپردازی و تصویربرداری استفاده می‌شوند و اغلب در بسته‌هایی پیچیده می‌شوند تا از آن‌ها برای انتقال نور به داخل یا خارج کردن تصاویر از فضاهای محدود استفاده شود، مانند: مورد فیبراسکوپ. فیبرهای طراحی شده ویژه نیز برای کاربردهای مختلف دیگری استفاده می‌شوند که برخی از آن‌ها حسگرهای فیبر نوری و لیزرهای فیبر هستند.vhi

فیبر نوری

فیبرهای نوری معمولا شامل یک هسته است که توسط یک ماده روکش شفاف با ضریب شکست کم‌تر احاطه شده است. نور توسط پدیده انعکاس کلی داخلی که باعث می‌شود فیبر به‌عنوان یک موج‌بر عمل کند و در هسته حفظ بماند. فیبرهایی که بسیاری از مسیرهای انتشار یا حالت‌های عرضی را پشتیبانی می‌کنند، فیبرهای چند حالته نامیده می‌شوند. آن‌هایی که از یک حالت پشتیبانی می‌کنند، فیبرهای تک حالته  (SMF)  نامیده می‌شوند. فیبرهای چند حالته عموما دارای قطر هسته‌ی گسترده‌تری هستند و برای پیوندهای ارتباطی در فواصل کوتاه و برای کاربردهایی که باید قدرت بالایی منتقل شود، استفاده می‌شوند. فیبرهای تک حالته برای اکثر پیوندهای ارتباطی طولانی تر از 1000 متر (3300 فوت) استفاده می‌شود.

توانایی اتصال فیبرهای نوری با تلفات کم در ارتباطات فیبر نوری مهم است. این پیچیده‌تر از اتصال سیم یا کابل برق است و شامل جدا کردن دقیق الیاف، تراز دقیق هسته‌های فیبر و جفت شدن این هسته‌های تراز شده است. برای کاربردهایی که نیاز به اتصال دائمی دارند، اتصال فیوژن رایج است. در این تکنیک از قوس الکتریکی برای ذوب انتهای الیاف به یکدیگر استفاده می‌شود. یکی دیگر از تکنیک‌های رایج، اتصال مکانیکی است که در آن انتهای الیاف توسط نیروی مکانیکی در تماس قرار می‌گیرند. اتصالات موقت یا نیمه دائمی با استفاده از کانکتورهای فیبر نوری تخصصی انجام می‌شود. رشته علم و مهندسی کاربردی که با طراحی و کاربرد فیبرهای نوری مرتبط است به فیبر نوری معروف است. این اصطلاح توسط فیزیکدان هندی-آمریکایی، ناریندر سینگ کاپانی، که به‌طور گسترده به‌عنوان پدر فیبر نوری شناخته می شود، ابداع شد.

کابل فیبر نوری

راه‌حل‌های جامع فیبر نوری

امروزه با توجه به افزایش کاربران، افزایش حجم انتقال داده‌ها، بازی‌های آن‌لاین، مشاهده کانال‌های تلویزیونی، ارائه سرویس‌هایی از قبیل تلفن، اینترنت،IPTV  و … بر روی بستر کابل مسی، به‌دلیل پهنای باند پایین، تضعیف بالا و پشتیبانی از مسافت کوتاه، مقرون به‌صرفه نبوده و درنتیجه بهترین راهکار، استفاده از فناوری فیبر نوری است.

امکان بهره‌مندی و استفاده از شبکه‌های فیبرنوری در پروژه‌های مختلف در حوزه‌های مختلف مستلزم رعایت اصول فنی و تکنیکی و همچنین ارائه لیست قیمت و لیست تجهیزات مورد نیاز متناسب با همان پروژه است. شرکت لاوان ارتباط ارائه‌دهنده راهکارهای جامع FTTx در کل کشور، در ارایه این خدمات پیشرو است. راهکارهای هر پروژه با توجه به ماهیت، نیازمندی‌ها و قابل اجرا بودن آن‌ها متفاوت است. تکنسین‌های بخش فنی لاوان ارتباط با درک دقیق از نیاز پروژه ها، بهترین و کامل‌ترین راهکارها را با پایین‌ترین هزینه به شما معرفی و پروژه شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام خواهند داد. برای ارتباط و اطلاعات بیشتر به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید.

فیبرنوری