به گزارش ستاد خبری الکامپ، آزاد معروفی، رییس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، در این نشست با انتقاد از مداخله رگولاتوری در حوزه تست تجهیزات گفت: معتقدیم مطابق با نام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این سازمان فقط باید در حوزه رادیو ورود کرده و ورود این سازمان به حوزههای دیگر صحیح نیست.
معروفی با طرح این سوال که نتیجه این همه سختگیری پس از 9 سال چیست گفت: اگر قرار بود ماحصل این سیاستها جلوگیری از ورود اجناس بیکیفیت و غیر اورجینال باشد، چرا هیچ تغییری در بازار ایران نمیبینیم و هنوز بازار پر از جنسهای بیکیفیت و قاچاق است.
وی همچنین با انتقاد از این که چرا برای تست یک فایروال یک میلون و 800 هزار تومانی مبلغ 5 میلیون تومان هزینه تست گرفته میشود گفت: این ارقام و هزینهها انگیزهای برای ورود شرکتهای خصوصی به این حوزه باقی نمیگذارد.
وی با بیان لزوم افزایش تعداد آزمایشگاهها و تجهیز آزمایشگاهها موجود گفت: زمانی که تعرفه واردات تجهیزات شبکه یک باره به 50 درصد افزایش یافت، مذاکرات سازمان نظام صنفی رایانهای برای اصلاح این تعرفه مؤثر بود و اکنون نیز به نتیجه مذاکراتمان برای حل مشکل خوش بینیم.
ادامه فعالیت برای شرکتهای شبکه سخت شده است
احسان زرینبخش، عضو کمیسیون شبکه سازمان نصر تهران و نماینده سازمان نصر در رگولاتوری نیز در الکامپ 23 با بیان این که از بهمن 94 در نامهنگاری با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، موضوع تاخیر یکماهه ترخیص تجهیزات از آزمایشگاههای تایید نمونه گزارش شد گفت: در سال 95 این مدت زمان به دو ماه افزایش یافت که باز هم طی نامهنگاری دیگری، اعتراض خود را به این موضوع اعلام کردیم.
وی با تاکید بر این که سازمان نظام صنفی رایانهای مشکلی با اصل موضوع تایید نمونه تجهیزات ندارد و حتی برای کمک در این زمینه اعلام آمادگی میکند گفت: معتقدیم که در این روال ایراداتی وجود دارد که ادامه کار را برای شرکتهای وارد کننده تجهیزات شبکه بسیار سخت کرده است.
عضو کمیسیون شبکه سازمان نصر تهران با اشاره به مشکلات تایید نمونه تجهیزات فایروال گفت: تنها یک آزمایشگاه مخصوص این تجهیزات وجود دارد که زمان تست تجهیزات در آن دو الی سه ماه است و سؤال اساسی درباره این آزمایشگاه این است که چرا هیچ تجهیزاتی در این آزمایشگاه تایید نمیشود که در نتیجه هر بار تست تجهیز نیازمند واریز پول و درآمدزایی برای آزمایشگاه میشود.
زرینبخش توضیح داد: شرط تایید تجهیزات فایروال کسب امتیاز بیش از 80 درصد است و در این امتیاز باید تعهدنامه بهرهبردار برای کسب اجازه ترخیص ارایه شود. این در حالی است که در قراردادها بندی با عنوان منع افشا و رازداری وجود دارد که بهرهبردار میتواند با توجه به این بند از ارایه این اطلاعات به رگولاتوری خودداری کند.
زمان تایید نمونه برای تجهیزات معروف شبکه هم طولانی است.
در این نشست همچنین وحید ناصری عضو کمیسیون شبکه سازمان نصر تهران درباره سختگیری آزمایشگاههای تایید نمونه برای تست تجهیزات شبکه گفت: واردکنندگان بهترین نوع تجهیزات را برای مشتریان اغلب دولتی و مدیران سختگیر فناوری اطلاعات سازمانهای دولتی انتخاب میکنند.
وی ادامه داد: در میان تجهیزات شبکه، برندهای مطرحی که استانداردهای بینالمللی و بالاترین سطح گواهینامه جهانی را دارا هستند، دیده میشوند که حتی این کالاها نیز روال بسیار طولانی 45 تا 50 روزه تست را پشت سر میگذارند.
ناصری گفت: در این شرایط کشور شرکتهای خصوصی با دور زدن تحریمها پس از دو ماه موفق به خرید کالا میشوند، دو ماه هم برای ترخیص کالا صبر میکنند و دو ماه نیز از زمان فروش تجهیز تا دریافت پول زمان میبرد که در نتیجه سرمایه یک شرکت در این شرایط 6 ماه میخوابد.
این عضو کمیسیون شبکه سازمان نصر با انتقاد از سختگیریها روی تست تجهیزات شبکه گفت: معیارها بسیار سختگیرانه تعیین شدهاند. زمانی امتیاز 70 درصد برای ترخیص تجهیزات از آزمایشگاه تعیین شده بود که این امتیاز به حد نصاب 100 درصد رسید و بسیاری از شرکتها موفق به اخذ این امتیاز نمیشدند. سپس حد نصاب امتیازز لازم را 90 به بالا به همراه نامه تعهد از بهرهبردار اعلام کردند که درباره بسیاری از تجهیزات ممکن است بهرهبرداری وجود نداشته باشد و عملا شرایط ترخیص فراهم نمیشود.
تقصیر کاسبان تحریم است
در الکامپ 23 جهانگیر مدیر آزمایشگاه تجهیزات شبکه دانشگاه شریف نیز به توضیح دلایل طولانی شدن تست تجهیزات شبکه پرداخت.
وی در واکنش به انتقاد از سختگیری تست تجهیزاتی که گواهی بینالمللی دارند اما در آزمایشگاههای تایید نمونه ایران رد میشوند گفت: اعمال این سیاستهای سختگیرانه دلایل متعددی دارد که یکی از آنها به کاسبان تحریم برمیگردد.
جهانگیر توضیح داد: به دلیل مشکل تحریم، اصالت بسیاری از تجهیزات شبکه قابل احراز نیست و امکان استعلام گواهینامههای مربوطه از سازنده فراهم نمیشود.
مدیر آزمایشگاه تجهیزات شبکه دانشگاه شریف با بیان این که در نرم جهانی به ندرت توسط رگولاتوری، استاندارد تجهیزات شبکه تعیین میشود اما در ایران به دلایل شرایط کشور این استانداردها از سوی رگولاتوری تعیین شده و اعمال میشود که یکی از آنها سازگاری الکترومغناطیس و مصونیت افراد و محیط در برابر امواج آن است.
وی در پاسخ به این که برخی استانداردها سختگیرانه است گفت: کاسبان تحریم دو کلاه بر سر مردم گذاشتهاند که جنس قاچاق وارد میکنند و این جنس سالم نیست یا دور ریز شرکتها است. همچنان که بارها تجهیزات دارای برند مطرح را تست کرده و این تجهیزات مطابق مشخصات عمل نکردهاند. اگرچه نام معروفی را یدک میکشیدند اما آنچه باید استفاده میشدند نبودند.
بدون دیدگاه