بمب ­های الکترومغناطیسی

بمب های الکترومغناطیسی

بمب های الکترومغناطیسی


 

برای این منظور، از بمب­ های الکترومغناطیسی استفاده می شود. این بمب ­ها در زمان انفجار، یک میدان بسیار قوی الکترومغناطیسی ایجاد می­کنند که باعث از کار افتادن قطعات الکترونیکی می­شود. بنابراین برای آن که از مراکز مهم هر سازمان یا شرکت محافظت شود، باید استفاده از شیلدهای محافظ در دستور کار این سازمان ­ها قرار بگیرد. هنگامی که برای اولین بار از بمب ­های اتمی استفاده شد، میزان شدیدی از تداخل مغناطیسی کشف شد که تاثیرات مخربی بر عملکرد تجهیزات گوناگون در محل انفجار داشت. بعدها مشخص شد که این تاثیرات مخرب، از اثرات امواج گامای ناشی از انفجار و یونیزه شدن آن­ها در برخورد با مولکول­ های هوا بوده است.

حفاظت الکترو مغناطیسی مراکز داده

دیتاسنترها عموما تحت تاثیر امواج الکترومغناطیسی هستند. این امواج به دو صورت می­توانند روی عملکرد دیتاسنترها اثر بگذارند، از طریق امواج هادی و امواج تشعشعی. برای محافظت از دیتاسنتر در برابر امواج الکترومغناطیسی تشعشعی، بهتر است از یک قفس هادی (فارادی) استفاده شود. قفس هادی (فارادی) تشعشعات الکترومغناطیسی را تا حد امکان کاهش می­دهد، و میدان‌های الكترومغناطیسی نفوذی را تضعیف می­کند. مهم‌ترین بخش در حفاظت الکترومغناطیسی، نصب لایه­ های شیلد الکترومغناطیسی در وجوه شش‌گانه اتاق و اصطلاحاً تشكیل یك قفس هادی (فارادی) است. همچنین باید متذكر شد كه مکانیزم حفاظت در مقابل امواج الکتریکی و مغناطیسی کاملا متفاوت است.

کاربردهای حفاظت الکترومغناطیسی

کاهش اثر میدان­ های الکتریکی که امواج مغناطیسی تولید می­کنند

محافظت از کابل و سیم ­ها

محافظت از اتاق سرور، اتاق داده و سایر مراکز مهم

مقابله با امواج الکترومغناطیسی

در تجهیزات الکترونیکی، پیشگیری از ایجاد مشکل و جلوگیری از خرابی زیرساخت­ ها بسیار به صرفه­ تر و کم هزینه ­تر از تعمیر آن­ ها است. گاهی می­توان تجهیزات و المان­ های الکتریکی و الکترونیکی را به نحوی ساخت که در برابر امواج الکترومغناطیسی آسیب پذیر نباشند. اما متاسفانه تاکنون در ساخت بیشتر این المان­ ها، به این ویژگی اهمیت چندانی نشان داده نشده است.

روش­های دفاع در مقابل تهدیدات الکترومغناطیسی

با دو روش می­توان از خرابی تجهیزات جلوگیری کرد.

روش اول این گونه است که که طراحی و ساخت تجهیزات حساس طوری باشند که در مقابل پالس­ های الکترومغناطیسی مقاوم باشند. به دلیل اینکه در اکثر تجهیزات ساخته شده، این تهدید در نظر گرفته نشده است، باید از روش دوم، یعنی جلوگیری از ورود تشعشعات به زیرساخت ­ها استفاده کرد.
روش ­های مختلفی برای جلوگیری از ورود تشعشعات به تجهیزات وجود دارد که برخی از مهم ­ترین آن­ها به صورت زیر می ­باشند.

شیلد کردن

شیلد کردن عبارت است از احاطه کردن یک مدار و یا پوشش دادن محفظه آن با فلز و برقراری ارتباط آن با زمین از طریق یک مسیر کم مقاومت. این روش یکی از موثّرترین شیوه های مورد استفاده است.

موج بر

استفاده از موج بر، روشی قدیمی برای جلوگیری از تداخلات الکترومغناطیسی است ولی این روش در مورد حفاظت تجهیزاتی مانند وسایل که از نیمه هادی­ ها ساخته شده اند کاربرد چندانی نخواهند داشت.

فیلتر

استفاده از فیلترهای ساخته شده از عناصر پسیو مانند خازن ها و سلف ها برای جلوگیری از تداخلات الکترومغناطیسی با توان پایین

مقاومت متغیر با ولتاژ

این قطعات، در ولتاژهای بالا، به حالت هدایت درآمده و عیب اصلی آن­ ها، سرعت پاسخ نسبتاً پایین است.

شیلد کردن

شیلد کردن عبارت است از قرار دادن یک یا چند لایة محافظ در اطراف تجهیزات، به منظور کم کردن انرژی میدان الکترومغناطیسی.

فیبر نوری

از آنجایی که پالس­ های الکترومغناطیسی هیچ اثری بر روی تجهیزات حساس به نور ندارند، فیبرهای نوری در برابر تمام فرکانس­ ها و ولتاژها مقاوم هستند. ولی از آنجایی که هنوز برای تمام مدارهای موجود استفاده از فیبر نوری امکان پذیر نیست، نمی توان از این روش به عنوان یک راه حل جامع استفاده کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *