بر اساس گزارش سالانه این شرکت روسی، کشور ایران در رده دومین کشور آلوده جهان به بدافزار های موبایلی قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، بنگلادش نخستین کشور آلوده موبایلی جهان است.
انتشار این گزارش در حالی رخ میدهد که از مراکز زیربط در حوزه امنیت مجازی کشور انتظار میرود نسبت به آن واکنش و اقدامات لازم را به عمل آورند.
نکته دیگری که در گزارش سالانه کسپرسکی جالب توجه است، گرایش کاربران ایرانی به بازیهای موبایل و بیشترین میزان آلودگی از این طریق بوده است.
مجموع گزارش حاضر گواهی بر کاستیهای شدید در فرهنگ سازی برای کاربران ایرانی در استفاده از اپلیکیشنهایی است که به فاصله کوتاهی از عرضه به شکلی وسیع مورد استفادهی آنها قرار میگیرد و تبعات آن کمی بعد نمایان میشود.
آمار بدافزار ها
در سال 2016 تعداد نصب بدافزارهای موبایل رشد سه برابری داشت و به میزان 8 میلیون و 526 هزار و 221 عدد رسید که از این تعداد 128 هزار و 886 عدد تروجان بانکی موبایل و 261 هزار و 241 عدد باج افزار موبایل تشخیص داده شده است. شرکت کسپرسکی امنیت حدود 4 میلیون کاربر آندروییدی را در سال 2016 تامین کرد که نسبت به عدد 2.6 میلیون کاربر در سال 2015 رشد زیادی داشت است.
کسپرسکی در گزارش خود، میزان آلودگی به بدافزارها را به تفکیک کشورهای مختلف مشخص کرده است. متأسفانه در این آمار کشور ایران با میزان آلودگی 46.7 درصد رتبه دوم را دارد.
نسبت به سال گذشته Risk toolها افزایش زیادی داشته اند. تروجانهای پیامکی دومین سال متوالی کاهش میزان بدافزار داشتهاند ولی همچنان درصد قابل توجهی از بدافزارها را تشکیل میدهند و امسال بیش از 700 هزار بدافزار از این نوع تشخیص داده شده است.
بیشترین رشد بدافزار در حوزه باجافزارها اتفاق افتاده است. تعداد باجافزارها نسبت به سال گذشته 6.5 برابر شده است.
آلمان و آمریکا بیشترین آلودگی به باجافزارهای موبایل را داشته است. تروجانهای بانکی هم نسبت به سال گذشته 1.6 برابر شده اند. روسیه و استرالیا بیشترین آلودگی این نوع بدافزار را داشتند.
رشد برنامههای آلوده کننده
در سال گذشته برنامههای آلوده که از دسترسی بالا استفاده میکنند، رشد زیادی داشته اند. عمده بدافزارها از سایت رسمی گوگل پلی و از طریق سرویسهای تبلیغاتی برای پخش شدن استفاده کردهاند. بدافزارهای موبایل از روشهایی برای دور زدن مکانیزمهای امنیتی آندرویید استفاده میکنند. همچنین میزان باجافزاراهای موبایل افزایش داشته و تروجانهای بانکی نیز توسعه یافته و کامل شده اند.
رشد تروجانهای با دسترسی سطح بالا
همچنین، در سال گذشته تروجانهای با دسترسی سطح بالا رشد زیادی داشتند؛ این بدافزارها از آسیبپذیریهای سیستم عامل آندرویید که به دلیل به روز نشدن روی آن باقی میماند، استفاده میکنند. در واقع هکرها از به روز نبودن دستگاههای موبایل به این صورت سوء استفاده میکنند.
حمله به اینترنت اشیا
یکی از موضوعات داغ سال گذشته امینت ابزارهای اینترنت اشیا بود. بدافزارها در دنیای موبایل هم از این مساله غافل نبودهاند و بدافزارهایی شناسایی شده که با نصب آنها روی تلفن همراه، شبکه بیسیم متصل به آن را مورد حمله قرار میدادند و در صورت امکان با تغییر سرور DNS ابزارهای اینترنت چیزها را مورد حمله قرار میدادند.
بدون دیدگاه