ماژول SFP یا ماژول فیبرنوری چیست؟

ماژول-SFP-یا-ماژول-فیبرنوری-چیست؟

ماژول-SFP-یا-ماژول-فیبرنوری-چیست؟


SFP چیست؟

SFP مخفف کلمه های Small Form-Factor Pluggable است. به طور کلی یک ماژول تبدیل سیگنال دیجیتال به سیگنال نوری بوده که کاربردهای متعددی دارد. امروزه مهمترین کاربرد این ماژول انتقال داده‌ها است. در حال حاضر تجهیزات زیادی با نام این ماژول به بازار ارایه شده که استفاده از آن موجب می شود سیگنال تقویت پیدا کند، بنابراین می توان گفت کاربرد ماژول SFP در حال حاضر بسیار گسترده است و کاربران در هر حالتی که بخواهند داده های خود را با کیفیت عالی و سرعت بالا انتقال دهند، از این ماژول استفاده می کنند. می توان گفت استفاده از این ماژول می‌تواند در سرعت بخشیدن در روند کارها بسیار مناسب باشد. همچنین این ماژول ها بسیار مقرون به صرفه نیز هستند. با این حال مهم ترین کاربردهای این ماژول عبارت اند از تلفن های همراه و رادیوهای دوطرفه، تجهیزات وایرلس و بسیاری دیگر از تجهیزات امروزی که نیاز به تقویت سیگنال های خود دارند.

نام دیگری که SFP را به آن می شناسند Mini GBIC است که در واقع یک نوع Transceiver قدیمی است، SFP و GBIC از نظر اندازه با یکدیگر تفاوت دارند ولی تقریبا سرعت و کیفیت یکسانی را ارایه می دهند.

امروزه تجهیزات زیادی با نام ماژول SFP یا Transceiver به بازار ارایه می شود تا بتوانند سیگنال را تقویت کنند. همانطور که از نام Transceiver پیداست، به دستگاهی گفته می شود که برای Transmit و Receive کردن سیگنال مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین اگر می خواهید داده ای را انتقال دهید باید از ماژول SFP استفاده کنید.

معروفترین ماژول هایی که امروزه در تجهیزات زیرساخت ارتباطی برای فیبر نوری به عنوان Transceiver مورد استفاده قرار می گیرند ماژول های XFP و SFP هستند. با استفاده از این ماژول ها شما می توانید کیفیتی مطلوب از ارتباطات شبکه و زیرساخت خود را تجربه کنید.

تفاوت ماژول های SFP و SFP+ و XFT

SFP+ چیست؟

SFP تنها تا سرعت ۴.۲۵ Gbps را پشتیبانی می‌کند و SFP+ تا سرعت ۱۶ Gbps پشتیبانی می‌کند؛ در حقیقت SFP+ نسخه پیشرفته SFP است.

SFP+ مبتنی بر استاندارد SFF-8431 است و از استاندارد OTU2 که مربوط به شبکه حمل و نقل نوری است پشتیبانی می‌کند. ماژول SFP+ کوچکتر از XFP و اترنت XENPAK است و محبوب ترین ماژول 10G بازار است.

خصوصیات +SFP بر اساس SFF-8431 است. در بیشتر برنامه‌ها، ماژول SFP+ از ۸Gbit/s Fibre Channel و ۱۰Gigabit Ethernet and Optical Transport Network standard OTU2 پشتیبانی می‌کند. در مقایسه با ماژول‌های ۱۰ Gigabit Ethernet XENPAK یا ماژول‌های XFP، ماژول SFP+ کوچکتر و محبوب ترین ماژول ۱۰ Gigabit Ethernet در بازار است.

SFP+ نسخه پیشرفته SFP است.

تفاوت ماژول های SFP و SFP+

بیشتر سوییچ ها هر دو ماژول SFP و SFP+ را پشتیبانی می‌کنند. این دو ماژول از نظر اندازه و ظاهر یکسان هستند اما تفاوت‌هایی با هم دارند.  تفاوت ماژول‌های SFP و +SFP عبارتند از:

  1.  ،اما سرعت SFP تا ۴.۲۵ Gbps ولی سرعت SFP+ تا سرعت ۱۶ Gbps است.
  2. استاندارد ساخت SFP استاندارد IEEE802 و SFF-8472 است ولی SFP+ طبق استاندارد SFF-8431 ساخته شده است.
  3. کاربرد SFP در سرعت های ۱۰۰ Base یا ۱۰۰۰ Base است ولی کاربرد SFP+ در Gigabit Ethernet است. از نظر قیمتی SFP+ کمی گران‌تر از SFP است.

ماژول XFP چیست؟

XFP مخفف عبارت ۱۰Gigabit small Form Factor pluggable و بر پایه استاندارد XFP MSA است. ماژول XFP همان طور که از نامش بر می‌آید، دارای قابلیت HOT Swap است. یعنی زمانی که دستگاه روشن باشد، امکان تعویض این ماژول وجود دارد و می‌توان بدون به وجود آمدن کوچک ترین وقفه ‌ای در سیستم جایگزین کرد. فرآیند تعویض و جابجایی ماژول‌ ها در فیبر های نوری nm  ۸۵۰ و۱۳۱۰ nm  وnm  ۱۵۵۰ بسیار معمول است.

این ماژول از یک نوع کانکتور فیبر LC برای دستیابی به تراکم بالاتر استفاده می‌کنند.

برای اینکه بتوانید از ماژول XFP استفاده کنید، دستگاه شما باید دارای یکی از موارد زیر باشد :

  • کارت شبکه ۱۰ Gigabit Ethernet
  • ۱۰ Gigabit Fiber Channel
  • Synchronous Optical Networking at OC-192 rates
  • Synchronous Optical Networking STM-64
  • ۱۰ Gbit//s Optical Transport Network OTU-2
  • لینک های موازی فیبر نوری

تفاوت ماژول SFP و XFP

تفاوت ماژول SFP و XFP عبارتند از:

XFP براساس استاندارد XFP MSA ، ولی SFP طبق استاندارد IEEE802 و SFF-8472 ساخته شده اند. ماژول SFP کوچکتر و ارزان تر از ماژول XFP است. ماژول SFP نرخ انتقال داده ۱۰ گیگ را پشتیبانی نمی کند، ولی XFP یک ماژول ۱۰ گیگ است.

مقایسه ماژول SFP و XFP

ماژول فیبر نوری در سوییچ های سیسکو

ماژول فیبر نوری جز پرکاربردترین قطعات در یک شبکه است، شرکت سیسکو یکی از بهترین تولید کنندگان این ماژول است، که سبد کاملی از محصولات را نیز دارد. انواع تجهیزات شبکه شامل: روتر و سوییچ Uplink و سوییچ های اترنت این ماژول را دارند.

محصولات سیسکو نیز، انواع ماژول های فیبرنوری شامل Single Mode و Multi- Mode با سرعت های ۱۰۰mbps و ۱Gbps و ۱۰Gbps و با پشتیبانی از مسافت بین ۵۵۰ متر تا ۱۰ کیلومتر در بازار وجود دارند.

کیفیت ماژول شبکه سیسکو بسیار بالاست، این ماژول ها برای محیط های سخت تولید شده‌اند، برای انتقال اطلاعات روی بستر فیبرنوری تا فاصله ۱۰ کیلومتر هم مناسب هستند. این ماژول ها انعطاف پذیری بالایی در انتخاب رسانه و رابط کاربری دارند، قابلیت دیگر آن ها جابجایی در حین کار است.

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *