سال 1390 بود که شرکت خدمات ارتباطی و الکترونیکی ایرانیان نت با عنوان اپراتور چهارم تلفن همراه و همچنین اولین و تنها دارنده مجوز ایجاد شبکه دسترسی پهن باند مبتنی بر فیبر نوری کشور اعلام موجودیت کرد اما نتوانست قدم مثبتی در این راه بردارد. حالا و بعد از 6 سال، مخابرات ایران خبر از افتاح این پروژه داد، آن هم با حضور معاون اول رییس جمهور، آقای اسحاق جهانگیری که اهمیت این مراسم را بیشتر می کرد. در این مراسم به صورت نمادین، شبکه فیبر نوری منازل با سرعت 884 مگابیت در ثانیه مورد آزمایش قرار گرفت و راه اندازی شد. در این مراسم برات قنبری، رییس هیات مدیره شرکت مخابرات عنوان کرد که این پروژه توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و به منظور تکمیل فاز سوم شبکه ملی اطلاعات به تصویب رسیده که طبق پیش بینی ها سرعت 50 تا 100 مگابیت در ثانیه را اختیار کاربران قرار می دهد.
تانوما وارد می شود…
تانوما به معنی فیبر نوری تا ساختمان (FTTB) یا خانه (FTTH) است. در این تکنولوژی به جای استفاده از کابل مسی، برای انتقال اطلاعات تا ساختمان و یا محل سکونت مشتری از فیبر نوری استفاده می شود و می تواند سرویسهای مختلفی از جمله تلفن، اینترنت، سرویسهای چندرسانهای و دیگر سرویسهای بر بستر دیتا را با سرعت و کیفیتی بسیار بالاتر از کابل مسی در اختیار مشترکان قرار دهد. درخواست فیبر برای مشترکان رایگان است و با ارائه سرویس فیبر، مشترکان میتوانند از هر یک از بستههای موجود در پورتال مخابرات استفاده کنند. تمامی این بستهها، برگردان رایگان از سیم مسی به فیبر دارند و مدت قرارداد آنها ۱۲ ماه است. مشترکان میتوانند در پورتال مخابرات و در بخش تانومای اینترنت، از جزئیات بستهها آگاه شده و به راحتی آنها را سفارش دهند تا از خدمات جدید شرکت مخابرات ایران تحت عنوان تانوما استفاده کنند.
فاز اول انتقال فیبرنوری به اماکن در هشت استان کشور با ظرفیت سازی مناسب برای ارایه خدمات بر بستر فیبرنوری، افتتاح شد.
در هشت استان موردنظر شامل تهران با ۲۴۵ هزار پورت ، اصفهان ۸۵ هزار پورت ، خراسان رضوی،۸۰ هزار پورت ، فارس ۶۱ هزار پورت ، خوزستان ۶۱ هزار پورت ، البرز ۲۸ هزار پورت و کرمانشاه ۲۰ هزار پورت امکانات آماده واگذاری می باشد. همچنین، برنامهای نیز برای توسعه حدود تا ۲ تا ۳ میلیون پورت تا پایان سال وجود دارد. با افتتاح این طرح ، در مرحله اول، ۱۶ بسته از محصولات FTTH و ADSL با نام طرح های الماس ، زمرد و مروارید در قالب اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری به مشتریان ارایه می شود. مکالمه رایگان درون استانی برای یک خط تلفن و هر ماه یک هتفه اینترنت رایگان، از ویژگی های این محصولات است.
مزایای تانوما
- حذف کلیه کابل های مسی ارتباطی
- طول عمر بالاتر نسبت به کابل های مسی
- افزایش فوق العاده مدت قطع نشدن ارتباط
- ارتباط صوتی و تصویری با کیفیت بالا
- کاهش نویز
- پهنای باند اینترنتی و تعداد خطوط تلفن دلخواه
- قابلیت استفاده از سرویس های دیتای متنوع مخابراتی و غیر مخابراتی
معایب تانوما
- عدم دسترسی به سرویسهای نامحدود برای کاربران پر مصرف
- هزینه بالا در برخی سرویسها
- غیر قابل انتقال بودن به شرکتهای دیگر ارائه دهنده اینترنت
- انحصار شرکت مخابرات ایران و استفاده از خدمات این شرکت به صورت اجباری برای دریافت کنندگان
حتی اگر باور داشته باشیم که شرکت مخابرات ایران بهترین گزینه از نظر کیفیت برای راه اندازی این سرویس مهم در کشور نبوده،اما به دلیل حاکمی تقریبا مطلق بر شبکه فیبر کشور عملا هیچ شرکت دیگری شانسی برای موفقیت در این عرصه نداشت. شای همین مساله هم باعث شده کهدر انتهای دولت یازدهم به شرکت مخابرات این امتیاز ویژه را بدهند. باید دید شرکت مخابرات تا چه میزان در ارائه این سرویس مهم موفق خواهد بود.
بدون دیدگاه