مزایای مراکز داده سبز چیست؟

green data center

green data center


 

مراکز داده

از دیگر مزیت های مراکز داده می توان به شرایط و محیط کاری سالم برای پرسنل و محیط زیست اشاره نمود که موجب افزایش میزان کارایی و بهره وری دیتاسنترها می شود.

ارایه‌ دهندگان دیتاسنتر همگی می‌دانند که تبدیل دیتاسنتر به دیتاسنتر سبز کار آسانی نیست. بر اساس گزارشی از آزمایشگاه ملی Lawrence Berkeley انرژی دیتاسنترها عامل مصرف نزدیک به 2 درصد انرژی ایالات متحده است. تضمین یکپارچگی این سیستم‌ ها یک چالش بزرگ برای دیتاسنتر است که به دنبال ایجاد پایداری برای امکانات آن‌ها است.

Jeff Bigees معاون اجرایی عملیات و تکنولوژی در 9 گام برای ارایه ‌دهندگان دیتاسنتر بیان کرده که می ‌توانند برای مدل بازدهی انرژی سرتاسری خود به کار ببرند.

یک دیتاسنتر سبز مخزنی برای ذخیره سازی، مدیریت و انتشار داده است که در آن سیستم‌ های مکانیکی، روشنایی، برق و کامپیوتر برای حداکثر بهره وری انرژی و حداقل تأثیرات زیست محیطی طراحی شده اند. در واقع می‌ توان گفت یک دیتاسنتر سبز، یک تجهیز محاسبه شده برای رده سازمانی است که به طور کامل بر اساس اصول محاسبات سبز ساخته شده و مطابق با آن‌ها، مدیریت و اجرا می گردد. این ویژگی‌ ها و قابلیت‌ های یک دیتاسنتر معمولی را فراهم می کند اما از انرژی و فضای کمتری استفاده می‌ کند و طراحی و عملکرد آن سازگار با محیط زیست است.

همان طور که گفته شد یک دیتاسنتر سبز برای به حداقل رساندن اثرات مخرب به محیط زیست ساخته شده است. ویژگی های اصلی مرکز داده سبز (دیتا سنتر سبز) شامل موارد زیر است:

  • از صفر تا صد آن از تجهیزات دوستدار محیط زیست ساخته شده اند.
  • دارای مصرف حداقل از منابع برق برای راه اندازی و تعمیر و نگهداری هستند که به دلیل زیرساخت محاسباتی اولیه و پشتیبانی از منابع الکترونیکی مانند خنک کننده‌ها، پشتیبان گیری و روشنایی است.
  • دیتاسنتر سبز به طور معمول با انرژی سبز یا تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی، باد یا هیدل (نیروی برق حاصل از جریان آب) کار می کند.
  • کل زیرساخت با کمترین میزان انرژی راه اندازی می شود و کمترین میزان کربن را به جای می گذارد.
  • دارای حداقل ضایعات الکترونیکی با تجهیزات قابل بازیافت یا قابل استفاده مجدد هستند.

تاثیرات مرکز داده سبز (دیتاسنتر سبز)

جالب است که بدانید در این دیتاسنترها تمامی تجهیزات دوستدار محیط زیست هستند. با توجه به آنکه دیتاسنترهای سبز با استفاده از انرژی های تجدید پذیر مانند انرژی باد، خورشیدی یا هیدل  که همان نیروی برق حاصل از جریان آب است کار می کنند، میزان مصرف انرژی برق در این مراکز داده به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. راه اندازی دیتاسنترهای سبز به مقدار انرژی بسیار کمی احتیاج دارد و همچنین مقدار ضایعات الکترونیکی و صنعتی در آن ها بسیار ناچیز است، البته این ضایعات معمولا قابلیت بازیافت و استفاده مجدد دارند. در یک دیتاسنتر 10 مگاواتی مقدار تولید کربن حدود 3 الی 130 میلیون کیلوگرم گاز CO2 می باشد و این مقدار واقعا می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد نماید و تاثیرات بدی بر موجودات کره زمین داشته باشد. کاهش این به جا ماندن کربن از طریق بهره وری و استفاده از انرژی تجدید پذیر، تاثیر قابل توجهی دارد. با توجه به محدوده شبکه الکتریکی، بهبود بهره‌روی استفاده از نیروی برق (PUE) می تواند میلیون ها پوند از انتشار CO2 را کاهش دهد.

میزان صرفه جویی سالانه CO2 با کاهش PUE از 8/1 تا 2/1 در یک تجهیز 10 مگاواتی

اکثر مراکز داده این روزها به نوعی از مجازی سازی استفاده می کنند که در آن سرورها می توانند چندین ماشین مجازی (VMها) را بر روی یک قطعه سخت افزاری، با استفاده از قدرت و منابع بیشتری در دسترس قرار دهند. این سنگ بنای رایانش ابری است و 40 تا 60 درصد بهره وری CPU را افزایش می دهد. تقریبا 100 سرور مجازی سازی شده معادل کاشت 1،569 درخت و یا حذف 89 ماشین از خیابان است و یک مرکز داده معمولی بیش از 100 سرور دارد. اگر مراکز داده را یک کشور در نظر بگیریم، پنجمین مصرف کننده انرژی در جهان به حساب می آید. با افزایش بهره وری و پذیرش انرژی های تجدید پذیر، صنعت می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند و نشان دهد که کسب و کار سبز کسب و کار خوبی است. از طرفی باعث صرفه جویی در انرژی همچنین صرفه جویی در هزینه نیز می شود.

بخوانید : مراکز داده سبز، کاهش هزینه ها ، افزایش بهره وری

R&M

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *