آشنایی با انواع مکاتب طراحی و ساخت دیتا سنتر | قسمت اول


 

 این حوزه به صورت استاندارد از سال 1973 با ساخت اولین سایت کامپیوتری توسط شرکت I.B.M برای ناسا شروع به کار کرد و زیرساخت آن عملاٌ از آن روز برای سایت‌های کامپیوتری آغاز شد. مبنای اصلی این حوزه در ابتدا و تا سال 1980کاملاً نظامی و امنیتی بود. از سال 1980 با شروع قضایای تجاری سازی و مواجه شدن آمریکا با بحران اقتصادی، این فرآیند از حالت نظامی خارج شد و در اواخر دهه 80 وارد فضای تجاری سازی به صورت دوگانه شد که در نهایت از سال 1990 دیتا سنترها به صورت استاندارد و آن گونه که امروزه به آن دیتا سنتر گفته می‌شود، وارد بازار شد.

در ادامه هریک از مکاتب ساخت و طراحی دیتا سنترها تشریح خواهد شد.

 

آشنایی با مکاتب طراحی و ساخت دیتا سنتر
حوزه ساخت و طراحی دیتا سنتر از لحاظ مکتبی به دو دسته کلی مکتب آمریکایی و اروپایی تقسیم می‌شود که مکتب آمریکایی شامل دو مکتب I.B.M و H.P است و مکتب اروپایی  شامل چهار مکتب Schneider، R&M، Legrand و Belden می‌باشد.

 

مکاتب آمریکایی
همان طور که قبلاً گفته شد مکتب آمریکایی شامل دو مکتب I.B.M و H.P است:

 

1- مکتب I.B.M (مکتب پدر)
اولین و قدیمی‌ترین شرکتی که در حوزه دیتا سنتر وارد شده، شرکت I.B.M بوده است. این شرکت چندملیتی آمریکایی در سال 1911 با نام CRT تأسیس شد و در سال 1924 به شرکت I.B.M تبدیل شد. این شرکت به این دلیل پدر نام گرفته است که هم در زمینه نرم افزار و هم در زمینه سخت افزار حرف اول را می‌زند. همچنین بر اساس پیشینه و نگرشی که داشته است، تمام تجهیزات مورد نیاز را به صورت یک پیکج کامل تولید کرده و شرکت‌های دیگر بخش‌هایی از دیتا سنتر را پشتیبانی کرده‌اند. شرکت I.B.M دارای نگرشی ماژولار است و دیتا سنترهای آن در تمام مراحل طراحی، ساخت و بهره برداری به صورت ماژولار پایه می‌باشند. این شرکت دیتا سنترها را براساس نیازمندی تولید می‌کند نه براساس درخواست.
شرکت I.B.M بزرگترین و بیشترین تعداد دیتا سنترها را تولید کرده و چیزی در حدود 60 درصد دیتا سنترهای ماژولار جهان عملاً توسط این شرکت ساخته شده است. از ویژگی‌های اصلی نگاه ماژولار شرکت I.B.M این است که برای طراح یا سازنده سایز یا نوع دیتا سنتر فرق نمی‌کند و براساس نیاز مشتری آن را عرضه می‌کند. ویژگی دیگر آن استفاده از بالاترین سطح استانداردها و قابلیت‌ها در طراحی، ساخت، راه اندازی و بهره برداری از دیتا سنتر است.
به طور کلی ویژگی های مهم نگرش ماژولار I.B.M عبارتند از:
2- قابلیت طراحی و راه‌اندازی سریع، 2- نیاز محور، 3- تطبیق کسب و کار و رشد اقتصادی، 4- کاهش ریسک برگشت سرمایه، 5- زمان سریع برای استقرار و عملیاتی سازی، 6- کاهش خطر، 7- امنیتی مناسب، 8- طراحی و ساخت با بالاترین استاندارد، 9- زیرساخت انعطاف پذیر، 10- توسعه پذیری در تمام بخش‌ها، 11- مدیریت تصمیم‌گیری، 12- دسترس پذیری سطح بالا، 13- بهره‌وری بالا، 14- هزینه خیلی پایین، 15- نزدیک‌سازی نیاز با سرویس قابل ارائه

 

2- مکتب H.P (مکتب عمو کوچک)
مکتب H.P در سال 1928 ایجاد شد. شرکت H.P یکی از شرکت‌های تولید کننده سخت افزار‌های حوزه دیتا سنتر است که بیشترین تولیدات این شرکت شامل سرورهاست که تاکنون 90 درصد سرورهای جهان را تولید می‌کند.
مکتب H.P دارای نگرشی Smart برای تمام بخش‌های دیتا سنتر است. این مکتب سعی بر کاهش هزینه‌ها را داشته و براساس نگرش Smart به بررسی نیازهای مشتریان می‌پردازد و به آن‌ها پاسخ می‌دهد. اقدامات مهمی که در این مکتب انجام می‌گیرد عبارتند از:
1- مدیریت و سرویس‌دهی 2- ارائه راه‌حل‌های موقت 3- فشرده‌سازی و چابک‌سازی 4- پردازش ابری، گسترش و توسعه

 

در مطالب بعدی مجله تخصصی شبکه و دیتا سنتر شرکت لاوان ارتباط، با مکاتب اروپایی حوزه طراحی و ساخت دیتا سنتر بیشتر آشنا شوید.

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *