آشنایی با انواع مکتب طراحی و ساخت دیتا سنتر | قسمت دوم


 

مکتب اروپایی
مکتب اروپایی عملاً مکاتب جدا و مستقلی نیستند و در واقع نگرشی خاص از مکاتب آمریکایی، با اعمال شرایط منطقه خود هستند. در ادامه هریک از این مکتب و ویژگی‌های آن به تشریح بیان شده است.

1- مکتب اشنایدر (Schneider) (برادر بزرگ)
شرکت اشنایدر در سال 1836 تاسیس شد و سال 1981 توسعه یافت. این شرکت یک شرکت تجهیزات الکتریکی فرانسوی است که در زمینه تولید تجهیزات الکترونیکی، مهندسی برق، تجهیزات تولید، توزیع و انتقال انرژی الکتریکی فعالیت می‌کند. در واقع هم چرخه تولید فناوری اطلاعات را به طور کامل پوشش می‌دهد هم تجهیزات. این شرکت فرآیندهای اجرایی و طراحی مخصوص به خود را دارد و دارای یکی از قوی‌ترین دانشکده‌های دیتا سنتر می‌باشد.
نگرش این مکتب طراحی و ساخت دیتا سنتر به صورت استاندارد و براساس اصول و قواعد است. به صورتی که پایداری اصلی ترین سیاست مورد نظر آن می‌باشد. همچنین نگرش کلی این مکتب دستیابی به زیر ساخت قابل اطمینان همراه با راه حل‌هایی برای کاهش هزینه است.
ویژگی‌های مهم این شرکت عبارتند از: 1- طراحی و ساخت و عملیاتی سازی بر مینای دو ویژگی دسترسی پذیری و بهره‌وری کامل کلیه زیرساخت‌ها 2- مدیریت کامل دیتا سنتر بر اساس سیستم اختصاصی اشنایدر با قیمت‌های متوسط رو به پایین 4- قابلیت اعمال نگرش‌های سرمایه‌گذاری متوازن همزمان با چابک سازی، مجازی سازی زیرساخت و سرویس‌ها.
تفاوت این مکتب با مکتب H.P این است که لازم نیست در آن از قبل کل مراحل به صورت total (برخلاف نگرش Smart در H. P) دیده شود.

2- مکتب آر اند ام (R&M) (برادر همه چیز تمام)
این شرکت در سال 1964 آغاز به کار کرد و رفته رفته به پیشرفت شبکه‌های خود در سایر کشورها غیر از سوئیس پرداخت.
مکتب R&M در دو حوزه به صورت اختصاصی وارد شده است: دیتا سنترهای اینترپرایز و پروایدر. تفاوت دیتا سنترهای ماژولار با این دیتا سنترها حوزه اختصاصی فعالیت آن‌ها است. یعنی شرکت R&M دیتا سنترهای مبتنی بر اینترنت اروپا و اکثر کشورهای آسیا از جمله سنگاپور، ژاپن، چین و هند را تولید می‌کند.
اولین محصول این مکتب VS83 برای MDF بود و رفته رفته محصولات خود را گسترش داد و موفق به ساخت انواع محصولات در حوزه شبکه و دیتا سنتر شد.
فعالیت R&M را می‌توان به طور کلی در 6 دهه تقسیم کرد که این دهه‌ها عبارتند از:
دهه اول 74-64: شروع تجارت، پر از ایده، شجاعت مدیریتی، بدون داشتن سرمایه زیاد، شروع از آپارتمان شخصی، استخدام دو کارمند اول شرکت و …
دهه دوم 84-75: اولین اختراع، تازگی مطلق در نصب و راه اندازی- محصولات نوآورانه، اولین ساختمان شرکت با 24 کارمند، راه اندازی اولین شرکت در خارج از کشور یعنی آلمان
دهه سوم 94-85: تولید اتوماتیک محصول VS83 برای MDFها، تغییر تکنولوژی آنالوگ به دیجیتال- تغییر استراتژی، افزایش 5 برابری فروش، راه اندازی دومین شرکت خارج از کشور در ایتالیا
دهه چهارم 2004-1995: تولید ماژول اتصال مستقیم RJ45، تحقیق و توسعه کابل شبکه پسیو و اکتیو دیتا سنتر، تاسیس اولین شرکت در خاورمیانه، فوت دموساری، تولید 72 درصد محصول خارج از سوئیس- شروع فصل جدید مدیریتی کلان شرکت
دهه پنجم 2014-2005: تحقیق و توسعه بین المللی، برند جهانی، اولین مدیر عامل خارجی، ورود به بازار شرق در چین و هند، ورود به صنعت دیتا سنتر، تغییرات دوم مدیریت، ورود به حوزه شبکه هتل، بیمارستان و مراکز فروش
دوره ششم از 2015 تاکنون: تکمیل چرخه محصولات، صفر تا صد تمام تجهیزات پسیو و اکتیو را خودش تولید می‌کند (استراتژی این است)، گارانتی مادام العمر، وارانتی 25 ساله، کنترل تمام فرآیندها به صورت ممیزی و از راه دور، نگرش total solution در نگرش مدیریتی و نصب و راه اندازی
R&M پایه گذار دیتا سنترهای اشتراکی (Campus) می‌باشد. از ویژگی‌های این دیتا سنترها عبارتند از:
دیتا سنترهای بزرگ که برای ارائه سرویس به تعداد زیادی از درخواست کنندگان آن سرویس می‌باشد. R&M با زیرساخت وسیع و بزرگ خود توانایی پاسخگویی به این نیازها را دارد. 2- قابلیت اطمینان بالا پاسخگویی نیاز مشتریان مختلف با نیازهای گوناگون 3- مدیریت یکپارچه برای این که بتواند پاسخگوی تمام نیازهای مشتریان باشد.4 – قابلیت پشتیبانی آنی : قابلیت تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات و بازیابی آنی برای درخواست کننده 5- قابلیتهای سرورهای اختصاصی 6- ایمنی، امنیت و افزونگی زیرساخت
به طور کلی می‌توان گفت مهم‌ترین معیاری که در این نوع دیتا سنترها وجود دارد معیار کارایی است.
میتوان کارایی را در این مکتب از دو دیدگاه مدیریتی و اقتصادی تعریف کرد. در دیدگاه مدیریتی، کارایی به رابطه میان نتایج به دست آمده با منابع استفاده شده گفته میشود. در دیدگاه اقتصادی منظور از کارایی نسبت تولید خدمات نهایی با منابع به کار رفته در آن می‌باشد.
بر اساس این معیار این دیتا سنترها دارای ویژگی زیر می‌باشد:
1- بهره‌وری مصرف برق
2- بهره‌وری زیرساخت مراکز داده
3- کارایی استفاده از کربن
4- کارایی استفاده از آب
چهار ویژگی خاص دیتا سنترهای R&M به شرح زیر میباشد:
1- بهره‌وری مصرف برق
2- بهره‌وری زیرساخت مراکز داده
3- نگرش پیشگیرانه (یعنی از قبل برنامه‌ای برای نگهداری دارد و همچنین برای آینده و مقابله با بحران هم برنامه‌ریزی می‌کند)
4- ممیزی، ارزیابی و نظارت از راه دور

برای آشنایی با مکاتب لگراند (Legrand) و بلدن (Belden) مطالب بعدی مارا دنبال کنید…

 

مطلب مرتبط:

آشنایی با انواع مکاتب طراحی و ساخت دیتا سنتر | قسمت اول

 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *