نمایشگاه الکامپ | بزرگ‌ترین گردهمایی تاریخ فاوای ایران در سال 2017

الکامپ 2017

elecomp 2017


 

به نقل از فناوران، از سال 1394 که مجوز برپایی نمایشگاه به نام نظام صنفی رایانه‌ای صادر شد تا کنون، تغییرات زیادی برای بهبود سطح کمی و کیفی الکامپ ایجاد شده است که می‌توان حضور پررنگ استارت‌آپ‌ها و دولت الکترونیکی را از مهم‌ترین آن‌ها به شمار آورد.اما الکامپ امسال تغییر به مراتب بزرگتری را تجربه کرد و آن زمان برزگزاری نمایشگاه می‌باشد.
نمایشگاه الکامپ که سالیان سال در اواخر پاییز برگزار می‌شد، با رایزنی‌های کمیته اجرایی نمایشگاه در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، به نمیه اول سال یعنی اواخر تیرماه کوچ کرد.

دو مزیت تغییر زمان

اعضای کمیته اجرایی الکامپ معتقدند که کوچ الکامپ دو مزیت مهم به همراه دارد؛ اول اینکه هیچ نمایشگاه دیگری همزمان با الکامپ برگزار نمی‌شود و به این ترتیب تمام فضای نمایشگاه به الکامپ اختصاص داده شده است  که این موضوع دست سازمان را برای برآورده کردن بسیاری از خواسته‌های صنف باز گذاشته است و اما مزیت بعدی این است که تمام شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان از آن گله داشتند، حل معضل ترافیک است؛ چرا که در تابستان مدیریت ترافیک آسان‌تر می‌شود.

افتتاح بدون افتتاحیه

برخلاف سال‌های قبل که الکامپ با برگزاری مراسم افتتاحیه کار خود را آغاز می‌کرد، امسال مراسمی در کار نبود و وزیر ICT تنها با بریدن روبان قرمز، نمایشگاه را افتتاح کرد. به جای آن قرار است مراسم اختتامیه پربارتری برگزار شود.
شنیده‌ها حاکی از این است که به دلیل اعتراض برخی شرکت‌کنندگان مبنی بر از دست دادن یک روز کاری در الکامپ به دلیل مراسم افتتاحیه، به درخواست مدیریت شرکت سهامی نمایشگاه بین المللی این مراسم حذف شده است.

رشد چشمگیر فضا

امسال هیچ نمایشگاهی همزمان با elecomp برگزار نشده است. به همین دلیل کل فضای نمایشگاه در اختیار شرکت‌کنندگان الکامپ قرار گرفته و به گفته رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور از نظر متراژ، الکامپ 23 نسبت به دوره قبل 70 درصد رشد کرده و بزرگترین الکامپ تاریخ شده است. سال گذشته الکامپ در 18هزار متر مربع فضای نمایشگاهی برگزار شد. این در حالی است که فضای مفید امسال به 24 هزار متر مربع رسیده است. در واقع کل فضای تحت پوشش داده شده 60 هزار متر مربع است که در تاریخ الکامپ بی‌سابقه است.

حضور کمتر خارجی‌ها

تغییر زمان الکامپ از نیمه دوم سال به اواخر تیرماه موجب شد که حضور شرکت‌های خارجی امسال به مراتب کم‌رنگ‌تر شود و تنها نمایشگاه سبیت در الکامپ غرفه داشته باشد.
به گفته مدیر اجرایی الکامپ 23، از کشورهای کره‌جنوبی، چین و تایوان شرکت‌هایی به طور مستقیم در نمایشگاه حضور دارند و گویا، شرکت‌هایی از هلند، آلمان، ایتالیا، ژاپن و … نیز در الکامپ امسال هستند که این آمار در روز اختتامیه به طور کامل ارائه خواهد شد.

حذف الکام گیمز و سالن اشتغال

یکی از اتفاقات مهم elecomp سال گذشته، برپایی سالن الکام گیمز در کنار سالن‌های دیگر نمایشگاه بود که از استقبال بسیار خوبی برخوردار شد و رییس بنیاد بازی‌های رایانه‌ای وعده داد که در سال 1396 بسیار قوی‌تر و پررنگ‌تر در الکامپ شرکت خواهند کرد. اما با تغییر زمان نمایشگاه و تقریبا همزمان شدن کنفرانس بین المللی TGC با الکامپ، امسال سالن الکام گیمز از الکامپ حذف شد و هنوز اعلام نشده که سال آینده چه برنامه‌ای برای آن در نظر گرفته شده است.
برپایی سالن اشتغال نیز از دیگر وعده‌های سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برای این دوره از نمایشگاه بود که به سرانجام نرسید.
در واقع قرار بود شرکت‌های فعال در حوزه مدیریت و توسعه سرمایه‌های انسانی، شرکت‌های جویای نیروی انسانی در حوزه فاوا و منابع انسانی در سالن‌ اشتغال به دور یکدیگر جمع شوند و با حضور تمامی حلقه‌های زنجیره عرضه و تقاضا و با بهره‌مندی از توان کارشناسان مرتبط، مسأله اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به راهکارهای جدیدی دست یابد. اما از آنجا که این ایده نو بود و پختگی لازم را نداشت، اجرایی نشد و باید دید برای سال‌های آینده اجرا خواهد شد یا نه.

درخشش ستاره‌ها

به جرأت می‌توان گفت نقطه قوت نمایشگاه elecomp امسال حضور استارت‌آپ‌ها و درخشش آن‌ها در در نمایشگاه است. امسال استارت‌آپ‌ها دست به دست هم داده اند تا هم سالن الکام استارز و هم نمایشگاه الکامپ به بهترین شکل برگزار شود و در همین راستا بهترین سالن‌های الکامپ به استارت‌آپ‌های شهرستانی حاضر در سالن الکام استارز در نظر گرفته شده است.

انس در الکامپ

امسال غرفه دبیرخانه انس نیز در سالن 44 و در کنار غرفه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای قرار دارد.
انس در واقع یک اقدام مشترک به منظور ترویج مجموعه فرآیندهای بلوغ قابلیت و مدیریت و پایش خدمات فاوا در کشور است که با همکاری و مشارکت سه شخصیت حقوقی (سازمان مدیریت صنعتی، سازمان نظام صنفی رایانه‎ای، انجمن انفورماتیک ایران) در تفاهم‌نامه‌ای که در سال 1392 به امضا آن‌ها رسید، رسما معرفی و فعالیت‌های خود را آغاز کرد.

ارائه تسهیلات به شرکت‌کنندگان

همانند سال گذشته، با تفاهم میان سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور (نصر) و صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) از تعدادی از متقاضیان حضور در نمایشگاه الکامپ در قالب ارائه تسهیلات حمایت شده است.

حضور پررنگ دولت الکترونیکی

در این دوره از نمایشگاه elecomp ، دستاوردهای دولت الکترونیکی و شبکه‌های ملی اطلاعات در سالن 41A به نمایش گذاشته شده است.
یکی از مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم شبکه ملی اطلاعات است و مهمترین فاز این شبکه روز سوم الکامپ یعنی فردا رونمایی می‌شود.

راه‌اندازی سایت انگلیسی elecomp

سایت انگلیسی elecomp.irannsr.org نمایشگاه elecomp که در دوره‌های گذشته جای خالی آن‌ احساس می‌شد، امسال به همت سازمان نظام صنفی راه‌اندازی شده است تا راه ارتباطی الکاپ با شرکت کنندگان بین المللی که علاقه‌مند به حضور در نمایشگاه الکامپ هستند، برقرار گردد.

تفکیک سالن‌های نمایشگاه

همیشه یکی از خواسته‌های صنف‌ها، تفکیک سالن‌های نمایشگاه بود که امسال برای اولین بار این مهم تا حدی محقق شده و در هر رسته از صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات در سالنی مشخص قرار گرفته اند.

 

 

بخوانید: 49 امین سالگرد تاسیس شرکت اینتل

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *