اینترنت همه چیز و وب همه چیز

اینترنت و وب

اینترنت و وب


اینترنت همه چیز و وب همه چیز

با توسعه سریع اینترنت و افزایش بی نهایت کاربران آن، سرویس های  جدیدی در حال توسعه هستند. نزدیک به سه میلیارد نفر در جهان از اینترنت استفاده می کنند که شامل فعالیت هایی همچون ارسال ایمیل، بازی آنلاین، استفاده از خدمات چندرسانه ای استفاده از شبکه های اجتماعی و موارد دیگر خواهد شد.

اینترنت اشیا موضوعی است که مقیاسی جهانی دارد و از اشیا فیزیکی و مجازی استفاده می کند. اینترنت اشیا بستری را به وجود می آورد که کاربر، شی و حتی داده ها از طریق اینترنت با هم در تماس قرار گیرند در نتیجه این اتفاق اطلاعات بسیاری تولید، گردآوری و استفاده خواهد شد.

درحال حاضر مشکل اصلی که در رابطه با اینترنت اشیا وجود دارد این است که باید برای ارتباط اشیاء یک الگوریتم و پروتوکلی مناسب تعریف گردد، تا اشیا بتوانند به صورت کارا با هم در ارتباط باشند.

به صورت کلی اشیاء در اینترت اشیاء می توانند شامل موارد بسیاری باشند که تگ RFID روی محصولات، نمونه ای از این موارد  خواهد بود.

برای اینکه ما اینترنت اشیا را به واقعیت تبدیل نماییم در ابتدا میبایستی، یک پروتوکول لایه برنامه کاربردی مناسب داشته باشیم تا اشیاء بتوانند با یکدیگر در ارتباط باشند.

وب اشیا

به خاطر محدودیت های اینترنت اشیاء، وب اشیاء ظهور پیدا کرد.

برای اینکه محدودیت های اینترنت اشیاء را برای شما توصیف نماییم این مثال را به شما ارائه خواهیم کرد.

تصور کنید، شخصی قصد دارد چندین هتل زنجیره ای را در جهان اداره  کند.

این شخص علاقه دارد که اتاق های هتل را از راه دور مدیریت کند. اگر او بتواند چنین کاری را انجام دهد باید همزمان به چند سیستم مدیریتی دسترسی داشته باشد، اما حالا تفاوت اینترنت اشیاء و وب اشیا چیست.

اینترنت اشیاء از چندیدن پروتوکول می تواند استفاده کند که با هم یکپارچه نیستند، اما وب اشیا تمام مواردی را که قرار است با هم در ارتباط باشند از طریق وب مرتبط می کند وهمه آنها با هم به صورت یکپارچه در ارتباط هستند.

در شکل زیر می توانید مفهوم لایه های مختلف وب اشیاء را ملاحظه نمایید. در  این شکل 5 لایه برای وب اشیاء در نظر گرفته شده است.

لایه دسترسی به تجهیزات، لایه دسترسی پذیری،  لایه به اشتراک گذاری، لایه ترکیب بندی و لایه برنامه های کاربردی.

هدف این معماری این است که ترکیب اشیا هوشمند با تجهیزات و یا سرویس های مختلف را نشان دهد وهمچنین هدف دیگرآن نشان دادن نحوه ایجاد برنامه های کاربردی تحت وب است که توسط اشیا هوشمند ایجاد می گردد.

ایتنرنت اشیا

اینترنت اشیاء امروزه یکی از روش های مدرن کاربرد تکنولوژی تلکامنیوکیشن می باشد. مفهوم کلی به این صورت است که یک سری اشیاء مانند تگ ها،  برچسب های RFID و تلفن های همراه و….. اطراف ما را احاطه کرده باشند و با یکدیگر در ارتباط باشند و با اشیاء دیگری که در اطراف شان است، ارتباط برقرار نمایند تا به هدف مشترکی برسند.

برای برقراری ارتباط بین اشیاء در تکنولوژی اینترنت اشیا از تجهیزات فیزیکی و مجازی بسیاری استفاده می شود وهمچنین استانداردهای مشخصی برای برقراری ارتباط تعریف شده است.

گارترنر پیش بینی می کند تا سال 20154.9 میلیون شی با هم  در ارتباط خواهند بود که به میزان 30 درصد بیشتر از سال 2014 بوده است. این آمار به 25 میلیون در سال 2020 خواهد رسید.

بااستفاده از اینترنت اشیاء تجهیزات مختلف می توانند با اشیاء ارتباط برقرار نمایند و بدین طریق اطلاعات خود را با یکدیگر مبادله کنند،  که درنهایت منجر به این موضوع  می شود که دخالت عناصر انسانی در تمامی امور کاهش یابد.

در تصویرزیر میتوانید نمونه ای از کاربرد اینترنت اشیا را ملاحظه نمایید.

اینترنت اشیا می تواند دارای سه بعد باشد که ارتباط اشیاء مختلف را در مکان ها و زمان های مختلف امکان‌پذیر می کند.

اگر چه برای راه‌اندازی اینترنت اشیا نیاز است تا  مواردی مانند، امنیت و حریم خصوصی کاربران حفظ شود، اما استفاده از این تکنولوژی می تواند به اندازه بسیار زیادی هزینه ها ومنابع مورد استفاده را کاهش  دهد.

بخوانید: اینترنت اشیاء و انگشترهای هوشمند برای ورزشکاران!

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *