آینده انرژی جهان | حرکت به سوی عصر جدید الکتریسیته

شبکه جهانی Footprint  یکی از معروف‌ترین موسسات تحقیقاتی است که به چالش‌های موجود در جهان دچار کمبود منابع می‌پردازد. این موسسه اخیرا اعلام کرده است که بشر 50 درصد بیشتر از منابعی که زمین می تواند عرضه کند را مصرف می‌کند. در عین حال، سطح بالای انتشار گازهای دی اکسید کربن، به تدریج دمای هوا را افزایش می‌دهد.

چیزی که بدیهی است این است که اگر ما به زودی اقدامات لازم را انجام ندهیم، اکوسیستم متعادل و بسیاری از مواد خامی که ما برای تغذیه به آن وابسته هستیم – از جمله آب تازه – رفته رفته کاهش پیدا خواهند کرد. با این حال، تنها زمانی می‌توان با چالش‌هایی که با تهدیدهای فزاینده محیط زیست ما در هم آمیخته است رو برو شد که اقتصادهای بزرگ و سیستم‌های انرژی خود را با سرعت بیشتری روی پایداری متمرکز کنند. از یک سو، این به تأکید پیوسته بر روی حفظ مواد خام و همچنین بازیافت مواد و یک چرخه اقتصادی درست نیاز دارد. از سوی دیگر، منابع انرژی تجدید پذیر باید سهم بیشتری از تقاضای انرژی ما را پوشش دهند، از طرفی که تقاضای انرژی می‌تواند با افزایش بهره وری انرژی، کاهش پیدا کند.
آیا این خیال است؟ خیر اصلا! چنین طرح‌هایی برای سیستم انرژی پایدار در آلمان در حال ظهور است. آلمان با “تحول انرژی” خود، اولین کشور در جهان است در حال عملی کردن اهداف بلندپروازانه خود را برای تامین انرژی به شکلی پایدار است. دولت آلمان می‌خواهد به اهداف زیر برسد: 

  • فاز خروج کامل از انرژی هسته ای تا سال 2022 

  • تولید 80 درصد از برق کشور از منابع تجدیدپذیر تا سال 2050 

  • کاهش 80 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای بین سال های 1990 تا 2050

برنامه‌ریزی برای سیستم پایدار انرژی

تغییرات ایجاد شده در سیستم انرژی کشورهایی مانند آلمان بسیاری از کشورها را آگاه کرده است. بسیاری متوجه شده اند که باید اقدامات لازم را علیه تغییرات اقلیمی و روند رو به رشد کمبود منابع انجام دهند. علاوه بر این، آن‌ها نیز متوجه شده اند که این چالش را تنها می توان با تامین یک منبع ثابت برای برق از منابع تجدیدپذیر انرژی، برطرف کرد. 
با این حال، پیشرفت‌های تکنولوژیکی و نوآوری‌های زیادی در بخش انرژی لازم خواهد بود تا بتواند این امکان را فراهم کند. علاوه بر این، چنین پیشرفت‌هایی بایستی در بسیاری از زمینه‎ها، از جمله بهره وری و تولید انرژی، انتقال و ذخیره برق، انجام شود. خبر خوب این است که ما مجبور نیستیم فن آوری‌ها را به طور کامل از نو اختراع کنیم، چرا که بسیاری از راه حل‌های مورد نیاز در حال حاضر در دسترس هستند یا در حال توسعه هستند.

خداحافظی با سوخت های فسیلی!

دولت‌ها این توسعه ها را انجام می‌دهند. سران کشورهای صنعتی گروه هفت (G7) (شامل کشورهای آلمان، فرانسه، کانادا، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا) در نشست 2015 خود در المو آلمان، اعلام کردند که استفاده از سوخت‌های فسیلی و استفاده از برق به عنوان یک منبع جهانی انرژی تا سال 2100 از بین خواهد رفت. در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در پاریس در دسامبر 2015، کشورها موافقتنامه حفاظت از آب و هوا را برای تکمیل پروتکل کیوتو تصویب کردند. این یک گام مهم در جهت رسیدن به هدف است. با این حال، همانطور که نمودارها به وضوح نشان می‌دهد، تلاش‌های زیادی برای تغییر در میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال 2020 مورد نیاز است. این گام‌ها چالش‌ها و فرصت‌های زیادی را برای بشر، طبیعت و اقتصاد در بر می گیرد. وقت آن است که اقدام کنیم!

  

   

 

همانطور که می‌بینید  نمودارها به خوبی روند مصرف انرژی و همچنین انتشار کربن دی اکسید را در جهان طی سال های آتی نشان می‌دهد. 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *