کنفرانس «کامیک کان سیلیکون ولی»
وزنیاک قرار است آخر هفته در کنفرانس «کامیک کان سیلیکون ولی» شرکت کند که موضوع اصلی امسال آن «آینده بشریت؟ ما در سال 2075 در کجا خواهیم بود؟» است. کنفرانس سه روزه کامیک کان که خود وزنیاک نیز در بنیانگذاری آن نقش داشته، نخستین بار در سال گذشته برگزار شد. در همین رابطه وزنیاک در مصاحبهاش با USA Today عنوان کرده است که انتظار دارد شرکتهایی نظیر اپل، گوگل و فیسبوک در 58 سال آینده پیشرفتهتر و محبوبتر شده باشد.
پیشبینی میشود که 75 هزار تا 100 هزار نفر برای شرکت در این کنفرانس که از 21 تا 23 آوریل برگزار خواهد شد، به شهر سنخوزه سفر کنند. سنخوزه علاوه بر اینکه یک دهکده استارتآپی و منطقهای برای اکتشافات فضایی به شمار میرود، فضایی برای عرض اندام شرکتهای سرگرمی، فروشندگان کتابهای کمیک، نمایشگاه فناوری برای واقعیت مجازی، روباتیک و دستگاههای هوشمند است. وزنیاک در پیشبینیهای خود اعلام کرد: اپل برای مدتی طولانی مانند IBM در صحنه خواهد بود. به نقدینگی اپل نگاه کنید. این شرکت میتواند در هر چیزی سرمایهگذاری کند. مسخره است که انتظار داشته باشیم آنها در سال 2075 در صحنه نباشند. اوضاع درباره گوگل و فیسبوک هم به همین منوال است.
شهرهای جدید در بیابان های طاقت فرسا
وی پیشبینی کرده است که در دهههای آینده شهرهای جدیدی در بیابانها شکل بگیرند و با توجه به پیشرفت فناوری، خانهسازی در بیابانها کار دشواری نخواهد بود. همچنین شاتلهای پرسرعت میتوانند افراد را به سرعت از نقطهای به نقطه دیگر ببرند و پوشیدنیهای هوشمند حرکت در گرمای طاقتفرسای بیابانها را تسهیل میکنند.
تأثیر هوش مصنوعی در شهرهای هوشمند
وزنیاک از تأثیرگذاری فزاینده هوش مصنوعی هم خبر داد و پیشبینی کرد افراد قادر به تعامل با دیوارهای هوشمند و دیگر سطوح برای خرید، برقراری ارتباط و انجام تفریح و سرگرمی در شهرهای هوشمند خواهد بود.
به گفته وی، با توسعه شهرهای هوشمند، هوش مصنوعی نیز توسعه خواهد یافت. این موضوع همانند صحنهای از فیلم «گزارش اقلیت» است که در آن، مشتریان با دیوارهای هوشمند یا هر سطح دیگری در فروشگاهها تعامل میکنند تا بتوانند محصولات مورد نظرشان را انتخاب کنند و بخرند. وی معتقد است که حتی سرگرمیها و ارتباطات نیز در آینده از طریق هر سطحی مثل دیوار مسیر خواهد شد.
وی در اینباره گفت: ابزارهای پزشکی در شهرهای هوشمند آینده، قادرند خودشان بیماریها را تشخیص دهند و دیگر منتظر دستور پزشک نمیمانند.
وی در اینجا سوالی را مطرح کرد و گفت: سوال اینجاست که آیا تمامی این امور اخلاقی خواهند بود؟ هماکنون به این سوال نمیتوان پاسخ گفت اما آیا واقعا حضور فیزیکی انسانها را برای یکدیگر حذف خواهد کرد؟
وزنیاک افزود که سیاره مریخ هم به مستعمرهای برای ساکنان کره زمین مبدل میشود و تا سال 2075 مسافرت به این سیاره قرمزرنگ هم رونق میگیرد. سکونت عدهای از ساکنان زمین روی مریخ و فعال شدن برخی صنایع سنگین در این سیاره از دیگر پیشبینیهای وی بود.
بدون دیدگاه