به گزارش همشهری، فرودگاه استانبول که از روز شنبه کارش را شروع کرده تا جای آتاتورک را بگیرد، یکی از عججیبترین و بزرگترین فرودگاههای دنیا لقب گرفته و روایت بسیاری از کارشناسان حوزه فناوری، هوشمندترین فرودگاه در تمام جهان است. مقامهای ترکیه میگویند پس از افتتاح همه بخشهای این فرودگاه در آینده، استانبول دارای بزرگترین فرودگاه جهان خواهد شد. تجهیزات عجیب این فرودگاه که برخی از آنها برای اولین بار در چنین سطح گستردهای مورد استفاده قرار گرفته اند، باعث واکنشهای مثبتی به این موضوع شده است. به جز این، انتقال تجهیزات و ماشینآلات فرودگاه قدیمی آتاتورک به مقصد جدید در عرض حدود 45 ساعت یک رکورد بزرگ و مهم در جابجاییهای غولآسا در جهان به جا گذاشته و از آن به عنوان بزرگترین جابجایی تاریخ هوانوردی جهان یاد میشود.شرکت آر اند ام (R&M)،موفق شده است طراحی و اجرای زیرساختهای کابلکشی پیشرفته برای این فرودگاه را انجام دهد. این مطلب را بخوانید تا با عملکرد آر اند ام (R&M) بیشتر آشنا شوید: «چرا بزرگترین فرودگاه جهان در استانبول میتواند به طور ایمن دیجیتالی شود؟»
تعدادی از فناوریهای خیرهکننده این فرودگاه در ادامه آورده شده است.
اولین برج سایبری جهان
به گزارش همشهری، این مرکز که در بخش انفورماتیک فرودگاه قرار گرفته، تمام مسیرهای عبور هواپیما و باند پرواز را با کمک 17 دوربین بسیار قدرتمند روی یک صفحه نمایش غولپیکر به نمایش میگذارد. 8 عدد از این دوربینهای اعجوبه دقت تصویری برابر با 100 مگاپیکسل دارند. با وجود این برج، به محض اینکه یک هوایپما بنشیند و در باند قرار بگیرد، دوربینها میتوانند کد مخصوص هواپیما (کد رجیستری) و تمام اطلاعات مربوط به آن را بلافاصله شناسایی و ثبت کرده و روی صفحه تمایش نشان بدهند. با وجود این سیستم 24 ساعته عملا بخشهای غیرضروری و زمانگیر مکالمه بین خلبان و برج مراقبت حذف میشود.
فناوری به جای پرسنل زیاد
فرودگاه استانبول نخستین فرودگاه ترکیه خواهد بود که در ان با اسکن چهره عبور و مرور مسافران را کنترل میکنند. مسافر میتواند چمدانش را در یک فضای مخصوص قرار داده، لیبل پرواز را از چاپگر خودکار دریافت کرده و در نهایت چمدانش را شخصا روی نقاله بگذارد. صدور کارت پرواز نیز به صورت الکترونیکی و هوشمند انجام خواهد شد و بعد از دریافت اثر انگشت و اسکن چهره اگر این اطلاعات با چیپ بیومتریک پاسپورت یکسان باشد، به مسافر اجازه عبور داده خواهد شد.
دوربینهای چندکاره
10 هزار و 500 دوربین فرودگاه 3 کارکرد مختلف دارند:
شناسایی خلافکارها: دادههای این دوربینها به صورت بیدرنگ توسط یک سیستم تشخیص چهره که به پلیس متصل است، بررسی میشود تا خلافکاران تحت تعقیب شناسایی شوند.
شناسایی چمدانهای رها شده: برای جلوگیری از بمبگذاریهای احتمالی یا جا ماندن وسایل مسافران در فرودگاه، یک سیستم هوشمند روی همین موضوع تمرکز دارد. اگر چمدانی برای زمانی مشخص در جایی رها شده باشد، پیام هشدار به تیم حفاظت ارسال میشود.
سنجش تراکم: این دوربینها مبادی ورودی و خروجی را زیر نظر میگیرند تا حجم مسافران عبوری را در هر 100 متر مربع بررسی کنند. با این حساب، مسافران به محلهای با تراکم کمتر هدایت میشوند.
جابجایی غولآسا
انتقال وسایل فرودگاه آتاتورک به استانبول، بزرگترین جابجایی تاریخ هوایی جهان لقب گرفته است. در این جابجایی، در عرض 45 ساعت، 47 هزار تن وسیله و ابزار در 686 کامیون و صدها دستگاه خودروی باربر دیگر جا داده شد تا یک سفر بزرگ 40 کیلومتری به سمت جنوب را آغاز کند. به جز این، 337 هواپیما نیز به محل جدید منتقل شدند. گفته میشود در جریان این پروژه بلندپروازانه دست کم 1800 کارمند مشغول کار بودند و در پی آن، 3 اتوبان اصلی استانبول ترافیک سنگینی داشت.
منبع: همشهری
بدون دیدگاه