مراکز داده
در بسیاری از موارد مدیران مراکز داده هیچ نقشی در طراحی دیتا سنتر نداشته و جایگزین مدیر قبلی شده اند. در واقع ممکن است آن ها یکسری مشکلات و برخی ازتکنولوژی های منسوخ را از مدیر قبلی به ارث برده باشند. برخی دیگر ممکن است خودشان در ساخت مرکز داده اصلی درگیر بوده و بدانند که مراکز داده (دیتا سنترها) در حال تکامل و گسترش هستند. بدیهی است که هر دو دسته باید با زمان پیش بروند و تجهیزات خود را (و شاید مدل کسب و کار دیتا سنتر خود را) مدرن سازند. تا شرکتها و سازمانهایشان بتوانند همچنان در بازار جهانی رقابت کنند.
هر مرکز داده با دیگری متفاوت است و رویکرد مدرن سازی آن می تواند بسته به شرایط منحصر به فردی که دارد متفاوت باشد. متغیرهایی مانند هزینه، جریان نقدینگی، عوامل استراتژیک (مانند چارچوب زمانی در نظر گرفته شده، استراتژی رهبر شرکت، فرهنگ شرکت) و محدودیت های فیزیکی در مدرن سازی مراکز داده (دیتا سنترها) تأثیرگذار هستند. براساس مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، از بین سازمان هایی که برای مدرن سازی مراکز داده سرمایه گذاری می کنند، 37 درصد آن ها این هزینه را صرف ارتقا مراکز داده و به روز رسانی پروژها می کنند و 62 درصد آنها ترجیج میدهند به جای ایجاد یک مرکز داده جدید، زیرساخت فناوری اطلاعات خود را قویتر سازند.
بیشتر نوآوری های مدرن سازی هدف مشابهی دارند و آن رسیدن به عملکرد بهتر و در عین حال هزینه های عملیاتی کمتر است. در ادامه به 4 دسته کلی از رویکردهای مدرن سازی مراکز داده اشاره می کنیم:
بودجه کم – این رویکرد شامل اصلاحات سریع مانند استفاده از دارایی ها و تجهیزات غیر قابل استفاده، بهبود جریان هوا و اقدام کردن برای عملیات تعمیر و نگهداری پیشگیرانه است. هدف در این موارد خرید زمانی است که بودجه کمی برای پیشرفت در دسترس باشد.
به روزرسانی سیستم های اصلی در سایت موجود – سن بالای سیستم های اصلی باعث کاهش قابلیت اطمینان، افزایش هزینه های نگهداری و راندمان پایین تر می شود. اما سیستم های ماژولار و مقیاس پذیر برق و خنک کننده کنونی، امکان بروز رسانی آسان از طریق تحویل اجزای پیش ساخته و مربوط به رک را فراهم می آورند. این سرعت، دسترسی به ظرفیت های جدید را آسان تر کرده و این امکان را فراهم میکند که برنامه ریزی و سرمایه گذاری در جهت رشد سیستم انجام شود.
ایجاد یک مرکز داده جدید – اگر عمر مورد انتظار از مرکز داده جدید فراتر از پنج سال باشد، این رویکرد بیشترین معنا را پیدا خواهد کرد و این امکان را برای ذینفعان فراهم میکند که بتوانند عملکرد خود را به طور کامل و مستقیاً کنترل کنند.
برون سپاری به مراکز داده اجارهای یا ابر (cloud) – شرکت هایی که تمایلی به پیش پرداخت سرمایه ندارند ممکن است مدل اجارهای را ترجیح دهند. زیرا از آن جایی که هزینه مالکیت کامل دیتاسنتر(TCO) در دراز مدت بالاتر است، این امر مرکز داده را بیشتر به سمت هزینه عملیاتی میبرد.
مطالب مرتبط:
نتایج نهمین ارزیابی سالانه مراکز داده توسط موسسه آپ تایم منتشر شد
ترندهای مرکز داده در سال 2019
ترندهای مرکز داده در سال 2019 | قسمت دوم
مراکز داده در آینده چه سمت و سویی دارد؟ |2019 تا 2021
بدون دیدگاه