انواع کابل شبکه و تفاوت آن‌ها | Cat7، Cat6a، Cat6، Cat5e، Cat5

انواع کابل شبکه و-تفاوت آن‌ها

انواع کابل شبکه


زمان تخمینی مطالعه:5 دقیقه

شماره ای که بعد از Cat می آید مشخصه هر کابل است. به عنوان یک یادآوری باید به خاطر داشته باشید حداکثر فاصله برای یک کابل اترنت 100 متر است که برای اکثر خانه ها به عنوان یک محدودیت برای کابل کشی محسوب می شود.
اینها همه زمانی آغاز شد که کابل تلفن مسی، که در ابتدا برای برقراری ارتباط صوتی طراحی شده بود، برای انتقال داده ها بازپرداخت شد. این کابل های قدیمی بدون حفاظ الکتریکی (بدون شیلد) بوده و پیکربندی آن‌ها به صورت زوج کابل های به هم تابیده بود. این کابل ها، کابل شبکه Cat1 نامیده شدند. حداکثر نرخ داده منتقل شده توسط این کابل ها 1 مگابیت بر ثانیه بود که امروزه برای ارتباطات داده ها از آن ها استفاده نمی شود.
در ادامه انواع رده های کابل شبکه و تفاوت‌های آن با یکدیگر را بررسی خواهیم کرد.

کابل شبکه Cat5

استاندارد Cat5 یک استاندارد رایج اترنت است که البته امروزه بسیار قدیمی شده است. این رده از کابل های شبکه در زمان خود مورد توجه قرار گرفت چراکه ازسرعت خوبی، حدود 100 مگابیت بر ثانیه تا مسافت 100 متر برخوردار بود. امروزه شبکه ای با کابل های Cat5 اجرا نمی شود و این کابل ها برای خرید در بازار موجود نیستند.

کابل cat5
کابل cat5e

کابل شبکه Cat5e

استاندارد بعدی Cat5e است و “” e از “” Enhanced به معنی پیشرفته گرفته شده است. کابل شبکه Cat5e مدرن تر از Cat5 است و برای استاندارد بالاتری تولید و برای کاهش “تداخل” طراحی شده است. تداخل یک پدیده ناخواسته است که در حین انتقال سیگنال ها رخ می دهد و توان عملیاتی را کاهش می دهد. Cat5e دارای سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه است و در کابل کشی های مسکونی و تجاری برای گیکابیت اترنت به کار می‌رود. کابل شبکه Cat5e دارای کمترین سرعت راه‌اندازی یک اترنت جدید است. مزیت اصلی این کابل ها در حال حاضر هزینه پایین آن است. البته استفاده از این کابل ها نیز امروزه بسیار کاهش یافته است.
همچنین برنامه ای برای افزایش سرعت Cat5e به 5 گیگابیت در ثانیه در طول کابل های موجود، وجود دارد که به عنوان استاندارد IEEE P802.3bz شناخته می شود، که در کابل کشی Cat6 نیز کار می کند.

کابل شبکه Cat6

استاندارد بعدی Cat6 است که یک اسپیلین نایلون و محافظ الکتریکی برای کاهش تداخل به آن اضافه شده است. در حالی که مزیت قابل ملاحظه ای برای کابل کشی با کابل شبکه Cat6 این است که سرعت انتقال به 10 گیگابیت می رسد، اما در واقع این سرعت به فاصله 55 متری محدود می شود، که کوتاهتر از Cat5 یا Cat5e است و در فواصل طولانی به سرعت کمتر از 1 گیگابیت در ثانیه می رسد. در حالی که سرعت کابل شبکه Cat6 در مواردی که برای مسافت کوتاه تر اجرا می شود، دارای سرعت بیشتری است اما جنبه منفی آن ها این است که سفت‌تر بودن سیم ها باعث می شود که خم کردن آن ها سخت‌تر شده و سربندی سیم ها کلفت‌تر نیز دشوارتر است. Cat6 نسبت به Cat5e گران‌تر است. البته این تفاوت قیمت در طول زمان کاهش یافته است.

کابل cat6
کابل cat6

کابل Cat6a

Cat6a نوع بعدی کابل شبکه است که حرف “a” از “augmented” به معنی تکمیل شده گرفته شده است. این کابل های کلفت‌تر هستند و حفاظ الکتریکی آن ها ضخیم‌تر است که عملاً مشکلات تداخل که باعث محدودیت کابل کشی استاندارد در استانداردهای قبلی بود، از بین می برند. سرعت این کابل شبکه 10 گیگابیت بر ثانیه است اما تفاوت در این است که این سرعت تا فواصل 100 متر حفظ می شود. این کابل های ضخیم‌تر با محافظ بهتر برای شرایط صنعتی ایده آل هستند، اما به دلیل نداشتن انعطاف اغلب برای مصارف مسکونی مناسب نیستند.

کابل شبکه Cat7 و بالاتر از آن

کابل Cat7 استاندارد بعدی است که دارای حفاظ الکتریکی است و نیاز به اتصال GigaGate45 دارد. سرعت آن ها در فواصل کوتاه بسیار زیاد است و در فاصله کمتر از 15 متر به 100 گیگابیت بر ثانیه و در فواصل طولانی تر به 10 گیگابیت بر ثانیه می رسد. استاندارد بعدی Cat8 است که در حال نهایی شدن است و هدف آن دستیابی به سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه در فواصل طولانی تر است. انتخاب کابل های شبکه از رده 7 و بالاتر برای دیتاسنتر ها مناسب تر هستند تا کاربردهای مسکونی.

کابل cat7
5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *