تأمین برق از راه دور، با استفاده از Power over Ethernet، بازار شبکه را متحول کرده و تحت تاثیر نیروی برق انتقالی توسط کابلهای شبکه قرار داده است. از زمان راه اندازی PoE، خروجی الکتریکی قابل انتقال توسط کابل 4 زوج شبکه چند برابر شده است. PoE به زودی به 90 وات میرسد و جریان در سراسر چهار زوج کابل به هم تابیده جاری میشود (4PPoE).
استاندارد مرتبط IEEE 802.3bt تقریباً در سال 2018 تکمیل شد و به تصویب رسیده است که در آن نرخ جریان فعلی تا 1 آمپر برای هر زوج کابل به هم تابیده افزایش خواهد یافت. در عین حال شبکه کامپیوتری محلی (LAN) همچنان انتقال سریع داده با 10Gigabit اترنت را تضمین میکند.
این یعنی PoE امکانات و فرصتهای جدید و فوق العادهای را برای اینترنت اشیا (IoT) ایجاد میکند. طیف گستردهای از سنسورهای اتوماسیون ساختمان، آنتنهای قدرتمند وای فای و دوربینهای فیلمبرداری، سیستمهای کنترل اضطراری و کنترل دسترسی، تکنولوژی پزشکی، تعمیر و نگهداری از راه دور، چک کردن و ترمینالها، روشنایی، تهویه هوا و تکنولوژی گرمایش، تین کلاینت و سیستمهای دیجیتالی بسیار بیشتری میتوانند یکپارچه شوند. همگرایی منبع تغذیه و انتقال اطلاعات باعث میشود که ساختمانها هوشمند شوند.
علاوه بر این، با استفاده از تکنولوژی LED، روشنایی ساختمانهای اداری، مراکز خرید و سالن های کنسرت می تواند با Power over Ethernet کار کند. نام این نوآوری، روشنایی متصل یا روشنایی هوشمند است. این رویکرد باعث صرفه جویی در انرژی نیز میشود. علاوه بر این روشنایی را میتوان از طریق شبکه دادهها و مطابق با نیازهای محلی تنظیم کرد. هر لامپ LED یا زنجیرهای از لامپها دارای آدرس IP خاص خود میباشد و میتواند به صورت جداگانه آدرس دهی شوند تا روشنایی هر بخش بصورت جداگانه تامین شود و سیستم روشنایی ساختمان هوشمند گردد.
یکی دیگر از نوآوریهای موجود در بازار علامتهای دیجیتالی هستند که برخی از آنها عبارتند از: کنترل از راه دور برق و کنترل مانیتورهای LED، دیوار های پخش ویدئو (video wall) و صفخات نمایش امتیازات (score board). این باعث میشود که پیامها، هشدارهای ترافیکی، تصاویر زنده و تبلیغات به سرعت در شبکههای داده پخش و مدیریت شوند.
جریانهای بالا در طول شبانه
برخی از خصوصیات برنامههای کاربردی PoE این است که آنها به حداکثر خروجی الکتریکی 24 ساعته در روز و در طول هفت روز هفته نیاز دارند. تا به امروز، بارهای پیک فقط چند ثانیه یا نهایتاً چند دقیقه، مثلاً در جریان عملیات راه اندازی یا تعویض طول میکشیدند. سوالی که پیش میآید این است که آیا علاوه بر تجهیزات اکتیو شبکه، زیرساختهای کابل کشی پسیو نیز برای تحمل این میزان نیروی الکتریکی ثابت و جدید مجهز شده اند؟ جریانهای بالا چه تأثیری بر کیفیت اتصال، کابل کشی و انتقال سیگنال خواهند داشت؟
ادامه این مقاله را در مطلب بعدی مجله تخصصی شبکه و دیتاسنتر لاوان ارتباط مطالعه نمایید…
بدون دیدگاه