هوشمند سازی ساختمان ها و نجات پلاسکو!

هوشمند سازی ساختمان ها

هوشمند سازی ساختمان ها


خانه های هوشمند و سیستم های اعلام حریق

امروزه خانه های هوشمند بسیار مورد استقابل قرار گرفته اند و  از انواع متد های هوشمند سازی در ساختن خانه های مدرن استفاده می شود.

در خانه ها و ساختمان های هوشمند علاوه بر این که مصرف انرژی به شدت کاهش می یابد، محافظت و کنترل اجزای مختلف ساختمان ها و خانه های هوشمند هم بسیار آسان تر صورت می گیرد.

آتش‌سوزی یکی از حوادثی است که ممکن است در هر خانه  و ساختمانی اتفاق بیوفتد؛ اما برای جلوگیری از آتش‌سوزی و پیشگیری از پیامدهای بعدی آن چه راهکارهایی توصیه می شود؟

اگر بخواهیم حادثه تلخ ساختمان پلاسکو را مثال زنیم؛کاملا واضح است که در این ساختمان هیچ گونه تجهیزات هوشمند سازی و یا حداقل تجهیزات هوشمند اطفای حریق وجود نداشته است.

و چه بسا اگر این ساختمان به سیستم های هوشمند اطفای حریق مجهز بود؛ حتما فاجعه ای به این بزرگی رخ نمی داد!

 سیستم های اطفای حریق

سیستم های اطفای حریق به دو نوع هوشمند و عادی تقسیم می شوند.

سیستمهای اطفای حریق عادی

در سیستم های عادی اطفای حریق، از قبل مکان های حادثه خیز را مشخص می کنیم تا مهار آتش آسان تر صورت گیرد.

سیستم های اطفای حریق هوشمند

در سیستم های هوشمند هم همین عملیات اتفاق می افتد با این تفاوت که در سیستم های هوشمند اطفای حریق امکان تعیین محل دقیق حادثه هم وجود دارد و در نتیجه می توان فاکتور دقیقی که منجر به آتش‌سوزی شده است شناسایی نمود.

اجزاي سيستم اعلام حريق به سه قسمت اصلي تقسيم مي شوند :

  •     تجهيزات تشخيص حريق (دتکتورها)
  •     تجهيزات اعلام حريق (فلاشرها ، آژيرها)
  •     مرکز کنترل يا پانل مرکزي که وظيفه ارتباط بين دتکتورها و وسايل اعلام حريق را به عهده دارد.

 در سیستم های متعارف نحوه عملکرد رله گونه آشکار سازها (دتکتورها) مشترک است ولی در سیستم های هوشمند ، اساس عملکرد بر پایه استفاده از ریزپردازنده در آشکارسازها و تابلوی کنترل مرکزی و راهبری نرم افزاری پی‌ریزی شده است.

آشکار سازها در سیستم اعلام حریق هوشمند

در سیستم های هوشمند، آشکارسازها همواره پاسخگوی سیگنال های ارسالی از سوی تابلوی کنترل مرکزی هستند و آشکارسازها در سیستم های هوشمند نقش حسگرهایی را بازی می‌کنند که داده‌ها را به عنوان سیگنال‌های ورودی در اختیار ریز پردازنده تابلوی کنترل مرکزی قرار می‌دهند

 آشکار سازها با پویش پیوسته محیط اطلاعات جمع‌آوری شده را در اختیار تابلوی اعلانات مرکزی قرار می دهند و تابلواعلانات براساس تنظیم های از پیش تعیین شده اطلاعات را در ختیار تابلوی مرکزی قرار می دهد.

در واقع می توان بر روی آشکار سازها نام حسگر را گذاشت و تابلوی مرکزی را تشخیص گر نامید؛ زیرا وضعیت عادی را از غیر عادی تشخیص می دهد.

 

بخوانید: سطح مقاومت گوشی ما در برابر نفوذ آب و گرد و غبار چقدر است؟

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *