مراکز داده هوشمند پایه و اساس یک جهان متصل هستند

smart data center

smart data center


 

چالش‌های مراکز داده قدیمی

مراکز داده (دیتاسنترهای) قدیمی معمولا فاقد قابلیت اطمینان عملیاتی حاصل از نسل فعلی تجهیزات هستند، در نتیجه به یک سیستم افزونگی برای رسیدن به پایداری نیاز دارند. از طرفی، پیچیدگی توسعه مدیریت مراکز داده در پاسخ به نیازهای کسب و کارهای جدید رفته رفته رو به افزایش است. برخی از  مسائلی که در مراکز داده قدیمی مشکل ساز هستند عبارتند از:

  • طرح‌های غیراستاندارد که باعث می‌شود بسیاری از مراکز داده قدیمی به زحمت زیادی را برای نگهداری نیاز داشته باشند، و پایداری لازم برای روبرو شدن با تغییرات سریع شرایط کسب و کار امروزی را نداشته باشند.

مثال: Tencent، بزرگترین پورتال سرویس اینترنتی چین، بیش از 400 روز نیاز داشت تا 100 میلیون نفر کاربر برای نرم افزار پیام رسان خود یعنی WeChat به دست آورد. اما فقط 86 روز طول کشید تا تعداد کاربرانش به 500 میلیون برسد.

  • مصرف بیش از حد انرژی در تکنولوژی‌های قدیمی‌تر مرکز داده، منافع شرکت‌ها را  با مشکل مواجه کرده و باعث افزایش انتشار کربن خواهد شد.

مثال: تحقیق سالانه موسسه تحقیقاتی Uptime در حوزه صنعت مراکز داده (دیتاسنترها) نشان می‌دهد میانگین بهره وری مصرف انرژی مراکز داده در یک سال حدود 1.8 است و همچنین 50 درصد از انرژی مصرفی هیچ ارزش تجاری ای را ایجاد نمی کند. در کل، مصرف برق سالانه مرکز داده (دیتاسنترها)، به 300 میلیارد کیلووات ساعت – تقریبا 2 درصد کل مصرف برق در جهان رسیده است که خود منبع آزادسازی 299 میلیون تن کربن می‌باشد.

قطع برق مراکز داده عواقبی جدی از قبیل از دست رفتن درآمد، پایین آمدن بهره‌وری و از بین رفتن اعتبار برای استفاده کننده را در پی خواهد داشت.

مثال: شرکت علی بابا در فستیوال فروش دابل 11 (Duble Eleven) توانسه است 9.3 میلیارد دلار از محصولات خود را به فروش رساند. حجم معاملات از طریق پلت فرم تجارت الکترونیک علی بابا به طور متوسط 6.5 میلیون دلار در هر دقیقه بود.

 

آسان بودن معماری و سهولت استفاده

ساختمان و زیرساخت مراکز داده و همچنین سیستم‌های مدیریت اطلاعات، در مراکز داده سنتی به طور مستقل اداره می‌شوند.

پلتفرم‌های مراکز داده (دیتاسنترهای) هوشمند مبتنی بر یک پنل مدیریت یکپارچه است که می‌تواند به طور مستقل از ماژول‌های کاربردی برای رسیدگی به انواع مختلف نیازهای تجاری با پیکربندی‌های انعطاف‌پذیر استفاده نماید. این مراکز داده (دیتاسنترها) ساخته شده اند تا ساده و مقیاس پذیر باشند، نسل فعلی از مراکز داده می‌تواند با سرعت زیادی متناسب با نیاز مشتری تغییر کند. در حال حاضر، ساخت مراکز داده به طور کامل فقط چند هفته طول می کشد، درصورتی که این مدت زمان در مورد مراکز داده سنتی به ماه‌ها و سال‌ها می‌رسد.

 

کارایی بالا در مراکز داده آتی

اگر ماژول‌های مدیریت انرژی هوشمند مراکزداده هوشمند را در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که این ماژول‌ها توسط داده های حاصل از حسگرهای موجود در نودهای اصلی کار می‌کنند. که نتیجه آن یک پروفایل مصرف انرژی بهینه برای تمام سیستم‌ها و دستگاه‌ها است:

در مراکزداده هوشمند تجهیزاتی سیاست‌های تامین انرژی همه دستگاه‌ها را مدیریت می‌کند تا از بیشترین بهره‌وری و متعادل کردن بار اطمینان حاصل شود.
همچنین یک سیستم متمرکز از طریق یک کنترلر هوشمند گروه‌های تهویه هوا را مدیریت می‌کند. دستورالعمل‌ها بر اساس شرایط جوی – داده های مربوط به دما و رطوبت – برای اطمینان از کارایی مطلوب خنک کننده ارسال می‌شود.

مثال: با استفاده از این ویژگی‌های جدید، متوسط PUE) power usage effectiveness) یا اثر مصرف انرژی یک مرکز داده هوشمند در هانوفر، سالانه به میزان 1.42 کاهش می‌یابد – قبل از تشکیل Cooling رایگان- این به این معنی است که مرکز داده قدیمی با PUE =1.8 می تواند برای یک مرکز داده با ظرفیت 10 مگاوات، 1.66 میلیون دلار در سال در 50 درصد بار صرفه جویی‌ کند.

 

راه‌حل‌های قابل اطمینان

با توجه به داده‌های مربوط به گزارش حوادث غیر طبیعی موسسه Uptime، خطای انسانی 70 درصد از دلایل از کار افتادن برنامه ریزی نشده مراکز داده را تشکیل می‌دهد. با استفاده از منابع حاصل از مدیریت خودکار که حاصل از راهکارهای مراکزداده مدرن است، می‌توان از این مشکلات اجتناب کرد. یک مرکز داده هوشمند با استفاده از موارد زیر خطر آسیب های عملیاتی را به حداقل می رساند:

  • ساخت و ساز و تعمیر و نگهداری استاندارد
  • استفاده از پروتکل‌های مدیریت پیشگیرانه و بهینه‌سازی شده برای شناسایی و رفع خطرات قبل از بروز مشکل

در واقع توزیع سنسورها در تمام مراکزداده هوشمند (دیتاسنترهای هوشمند)  مدرن، معنی جدیدی را برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌های خام مورد استفاده کارکنان عملیات و نگهداری (O&M) فراهم می‌کند. سنسورها نه تنها اطلاعات دقیق و قابل اطمینان را ارائه می دهند، بلکه به نوعی پرسنل فنی رایگان را برای تمرکز بر پشتیبانی از فعالیت‌های اصلی تجاری محسوب می‌شوند تا نیازی به صرف هزینه اضافی نباشد.

مراکز داده هوشمند برای انقلاب صنعتی چهارم

مراکزداده آتی شامل شبکه‌های حسگر بزرگ برای نظارت بر محیط زیست و تضمین پیوستگی عملیاتی و بهره وری انرژی هستند، ضمن این‌که که تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ (big data) به منظور نظارت بر عملکرد این مراکزداده، منجر به پیش‌بینی سریع و دقیق مسائل موجود در آن‌ها خواهد شد. در تمامی این موارد هدف این است که اولویت‌های کارکنان فناوری اطلاعات بر روی جلوگیری از مشکلات مداوم و برنامه‌ریزی بهتر برای عملیات پایدار و درازمدت متمرکز شود. از طریق این مراکز داده هوشمند، اتوماتیک و خودمراقب، سازمان‌ها قدرت جدیدی برای ایجاد و ارائه خدمات فناوری اطلاعات با سرعت، قابلیت اطمینان و کارایی مورد نیاز مشتریان خود خواهند داشت.

مطالب مرتبط:

 پیش بینی‌هایی برای دیتا سنترها در سال 2019 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *