بنادر هوشمند و نوآروی های زیرساخت آن‌ها

بنادر هوشمند

Smart ports


امروزه بنادر با چالش های زیادی مواجه هستند. فضا در حال کم شدن است، فشار مالی زیادی وجود دارد و منابع انرژی سنتی دیگر گزینه مناسبی برای تامین نیازها نیستند. فناوری و نوآوری دیجیتال می تواند تا حد زیادی به ایجاد مناطق بندری جدید کمک کند. بنادر هوشمند به طور موثر بر این چالش ها غلبه خواهند کرد و فقط به این ترتیب می توانند به نیازهای روزافزون جهانی و تقاضای بازار پاسخ دهند.

 

تکنولوژی بنادر هوشمند

بنادر هوشمند از ترکیب چند تکنولوژی متفاوت بهره می برند. در حال حاضر بنادری وجود دارند که از هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر نوآوری های تکنولوژیکی برای فعالیت های روزمره خود استفاده می کنند. انجام سریع تر فرآیندها، مصرف کارآمد و کمتر، راهگشایی برای آینده مناطق بنادری است. اتصالات نیز یک مولفه ضروری برای بنادر هوشمند هستند. استفاده از اینترنت اشیا (IoT) تنها در صورتی ممکن است که اتصالات LAN، WLAN، WAN، RFID، GPS و رادیویی داشته باشیم. به این ترتیب دستگاه های الکترونیکی خود سفارش‌ها را دریافت می کنند و می توانند وظایف خود را انجام دهند.

مثالی از بنادر هوشمند، بندر آنتورپ در بلژیک که از نوآوری های دیجیتالی زیادی استفاده کرده است.

بندر آنتورپ با استفاده از اینترنت چیزها (IoT) تلاش می کند تا به یک بندر هوشمند تبدیل شود. این شبکه نوآوری دیجیتال، به دنبال بهبود زیرساخت ها، پردازش لجستیک و جریان های ترافیک بندر است. همچنین هدف آن این است که تمام مولفه های بندر را از طریق یک شبکه، برای به اشتراک گذاری اطلاعات و داده‌ها به یکدیگر متصل کند. دانستن وضعیت کالاها یا مسیری که باید طی کنند، برای عملکرد سریع و موثر ضروری است.

 

port of antwerp1

مثال دیگر برای بنادر هوشمند لانگ بیچ در کالیفرنیا است.

فعالیت ها در پایانه کانتینرهای این بندر به صورت کاملاً خودکار انجام می شود. بنادر هوشمند آینده می توانند بسیار شبیه به پایانه لانگ بیچ کالیفرنیا باشند. این تجهیزات به گونه ای مدیریت می شوند که تمام عملیات را به صورت خودکار انجام دهند. علاوه بر این تجهیزات آن آلاینده هوا نیستند و دیزل ها با دستگاه های الکتریکی دارای سوخت‌های کم انتشار جایگزین شده اند. تمام فرآیندها از یک مرکز مدیریت کنترل می شوند. از آنجا می توانید در هر لحظه متوجه شوید که کانتینری که در حال حرکت است در کجا قرار دارد. آنها همچنین می توانند کنترل کنند که چه دستگاهی کی و چگونه حرکت کند. این فرآیندها می توانند به کمک سنسورهایی مانند تگ های RFID انجام شوند. به این ترتیب می توان عملیات بسیاری را به طور همزمان انجام داد و این روند می تواند از سفرهای غیر ضروری صدها کامیون جلوگیری کند و زنجیره تامین را بسیار کارآمدتر سازد.

در بنادر سنتی آنچه اهمیت دارد حمل و نقل کالاها و کشتی ها است اما در بنادر هوشمند به جمع آوری داده و مدیریت آن ها توجه می شود. اتصال کل زنجیره تامین به نوآوری های تکنولوژیکی، در سرتاسر یک بندر هوشمند، به ما این امکان را می دهد که کارایی بنادر را افزایش داده، درحالی که فشار بر محیط زیست کاهش یابد. برای پیشبرد بنادر به سمت هوشمندسازی باید رویکردها، روش ها و معیارهایی مطابق با استاندارد را پایه ریزی کرد.

 

 

 

بخوانید: سیستم هوشمند مدیریت ترافیک

 

 

 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *