تغییرات اخیر استانداردهای TIA, IEEE و FCIA به نقل از وبینار TIA-FOTC

 

 کامبیز نصیری اعظم، عضو کمیسیون‌های مراکزداده و شبکه گفت: 

با توجه به تغییراتی که در استانداردهای TIA, IEEE و FCIA در بازه سال های 2018 و 2019 انجام شده و یا درحال انجام است، دو وبینار توسط تیم TIA-FOTC (کنسرسیوم فنی فیبرنوری TIA) برگزار شد که خلاصه ای از این تغییرات و اهم آنها در این کمیسیون ها ارائه شد. سرفصل این تغییرات شامل موارد زیر است: 

ارائه استانداردهایی مختلف برای سرعت های 10Gb، 40Gb، 100Gb و 400Gb در ثانیه برای تارهای چندمد (OM3/4/5) و تک مد (SM)

کانکتورهای MPO با 32 ارتباط همزمان 

اضافه شدن 4 رنگ جدید شامل لیمویی، برنز، زیتونی و ارغوانی به استاندارد 12 رنگه تارهای نوریی 

طولانی شدن فاصله در ارتباطات شبکه مسی تا یک کیلومتر بر روی یک زوج 

بکارگیریPoE با توان بالای 1 آمپر (HDBaseT – PoH) برروی برق مستقیم (DC) با توان 100 وات 

بکارگیری پچ کوردهای نازک 28AWG و استاندارد جدید تعداد در دسته بندی آنها، با توجه به دما و توان PoE عبوری  

کانکتور فیبرنوری جدید و بسیار کوچک CS که می تواند برقراری 4 ارتباط را در یک SFP ممکن سازد

و نسل جدید شبکه های PON با نام Super PON  

 

نصیری اضافه کرد:

در بازنگری‌های انجام شده، IEEE برای تارهای چند مد (OM3/4/5) استانداردهای جدیدی را تدوین کرده است که از سرعت 10Gb بر ثانیه با دو تار شروع شده، سرعت های 40Gb و 100Gb بر روی 8 تا 20 تار را پشتیبانی کرده و در نهایت برای سرعت 400Gb درثانیه که با 32 تار چند مد و البته در فواصل کوتاه قابل ارائه خواهد بود، استاندارد 400GBASE-SR16 را معرفی کرده است. همچنین در تارهای تک مد (SM) نیز IEEE برای سرعت 40Gb در ثانیه با استفاده از دو تار و 4 طول موج (λ) مختلف ارائه کرده و تا 400Gb بر روی 2 تار و بکارگیری 8 طول موج در آنها، تا فاصله 10 کیلومتری، استانداردهایی را معرفی کرده است. برای استانداردهای چند مد، استفاده از کانکتورهای MPO با 32 ارتباط همزمان درنظر گرفته شده که 16 ارتباط برای ارسال و 16 ارتباط دیگر برای دریافت پیشبینی شده است. به همین دلیل نیز استاندارد TIA-598-D-1 که رنگبندی تارها را تعیین می کند، 4 رنگ جدید شامل لیمویی، برنز، زیتونی و ارغوانی را به استاندارد 12 رنگه خود اضافه کرده است. 

با توجه به گسترش فزاینده اینترنت اشیاء و پیش بینی استفاده گسترده از سنسورها در دنیا (تعداد 212 بیلیون در سال 2020 با 30 بیلیون اتصال به شبکه)، در استانداردهای جدید دو موضوع مطرح شده: 

  • طولانی شدن فاصله در ارتباطات شبکه مسی (حداقل 10Mb در ثانیه تا یک کیلومتر بر روی یک زوج) 
  • بکارگیری PoE با توان بالا (HDBaseT – PoH) که امکان انتقال 1 آمپر برق مستقیم (DC) را با بیش از 100 وات توان، میسر خواهد ساخت. 

در ضمیمه 1 استاندارد TSB-184، بکارگیری پچ کوردهای 28AWG که بسیار کوچک تر از 24AWG و 23AWG متداول هستند نیز موضوع جالبی بود که بدان پرداخته شد. همچنین درجداول این ضمیمه با توجه به توان PoE که بر روی هر زوج سیم این پچ کوردها بارگذاری می شود، محدودیتی برای دسته‌های آن‌ها، در دماهای مختلف، پیش بینی و ارائه شده است. در مراکز داده نیز درصورت بکارگیری از این پچ کوردها و بارگذاری PoE با توان بالا، پیشنهاد شده هر دسته 12 تایی، با دسته‌های کناری خود حدود 4 سانتی متر فاصله داشته باشد. 

روند استاندارد کردن یک کانکتور بسیار کوچک به نام CS که صرفاً بصورت Duplex ارائه شده و تقریباً 45 درصد کوچکتر از LC است نیز یکی از تغییرات مهم است. بطوری که می‌توان به هرSFP چهار کانکتورCS را متصل کرد، همچنین ظرفیت گنجایش یک رک 45 یونیت که تا پیش از این با کانکنور LC، حدود 4096 تار بود نیز به حدود 8704 تار افزایش خواهد یافت. 

نسل جدید شبکه‌های PON که با  “Super PON” معرفی شده نیز در دست بررسی است. این نسل در نظر دارد محدودیت 20 کیلومتر فاصله بین ارائه دهنده سرویس و مصرف کننده (OLT و ONT) را به 50 کیلومتر و نرخ انشعاب (Split Rate) را نیز از1:64 یا1:128 به1:1024 برساند. با این کار، امکان تجمیع بسیاری از PoP سایت‌ها در دفتر مرکزی و در شهرهای بزرگ، به راحتی امکان پذیر خواهد شد. 

این نکته حائز اهمیت است که اعضای کنسرسیوم فنی فیبرنوری TIA از 16 شرکت بزرگ تشکیل شده اند که در زمینه‌های مختلف، رقیب یکدیگر نیز هستند.

 

منبع: سازمان نظام صنفی رایانه استان تهران

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *