انواع کابل شبکه مسی

انواع کابل شبکه مسی

انواع کابل شبکه مسی


زمان تخمینی مطالعه: 3 دقیقه

 امروزه با توجه به اهمیت سرعت بالا در کانال‌های انتقال اطلاعات، کابل Cat. 5e تقریبا منسوخ شده است. همچنین با وجود پشتیبانی کابل‌های Cat. 7 و Cat. 7A از سرعت‌های بالا در انتقال اطلاعات، به دلیل اینکه هنوز استانداردی برای این دسته از تجهیزات منتشر نشده است، استفاده از آنها توصیه نمی‌شود.

دسته کابل‌های معرفی شده در زیر، در کابل کشی افقی استفاده می‌شود. دقت کنید که طول کابل نباید بیش از 90 متر باشد؛ زیرا، کارایی و عملکرد کانال کاهش پیدا می‌کند.

نامگذاری انواع کابل شبکه مسی:

کابل‌های شبکه مسی بر اساس پوشش داخلی کابل به انواع مختلفی تقسیم می‌شود.
در برخی کابل‌ها از یک پوشش آلومینیومی (فویل) برای کاهش اثر نویزپذیری استفاده می‌شود و در برخی نیز از رشته‌های شیلد برای این منظور استفاده می‌گردد.
برخی کابل‌ها هر دو این پوشش‌ها را دارا هستند و برخی دیگر هیچ‌کدام از این پوشش‌ها را ندارند.
فهرست علائم استاندارد مورد استفاده برای نامگذاری انواع کابل شبکه مسی عبارتند از:
• (Unshielded (U: بدون شیلد
• (Foil Shielded (F: شیلد به صورت فویل پیچیده شده
• (Braided Shielded (S: شیلد تنیده شده
• (Twisted Pair (TP: زوج سیم به‌هم تابیده شده

 نحوه نامگذاری انواع کابل‌های شبکه مسی شرکت R&M را که براساس پوشش داخلی آن‌ها و با استفاده از علائم استاندارد است.

UTP-STP

 برای نام‌گذاری انواع مختلف کابل‌ از پنج کاراکتر استفاده شده است (XX/YYY) که کاراکترهای “XX” مربوط به شیلددار یا بدون شیلد بودن چهار زوج سیم با هم (کل کابل) و کاراکترهای “YYY” مربوط به شیلددار یا بدون شیلد بودن هریک از زوج سیم‌ها به صورت جداگانه است.

انواع جنس رویه کابل شبکه مسی:

• روکش PVC یا Polyvinyl chloride، نوعی پلاستک فشرده است که در حال حاضر یکی از پرکاربردترین و ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی محسوب می‌شود. از دلایلی که باعث کاربرد زیاد این روکش در صنعت و ساختمان شده است هزینه کم و زیاد بودن روش‌هایی است که می‌توان آن را از یک ماده سوختی به یک ماده مقاوم در برابر دما و الکتریسیته تبدیل کرد.
• کابل LSZH یا Low Smoke Zero Halogen، کابلی عاری از هالوژن‌ها (فلور، کلر، برمید، ید، استاتین) و مواد سربی مانند کادمیوم، کروم و جیوه می‌باشد. هالوژن‌ها در هنگام سوختن گازهای سمی بسیار خطرناکی از خود تولید می‌کنند که موجب تلفات انسانی می‌شود. این کابل‌ها از مواد پلاستیکی ساخته شده‌اند که باعث می‌شود هنگام احتراق از خود دود سمی (نظیر هالید هیدروژن، مونوکسید کربن، دی اکسید کربن و غیره) تولید نکنند.
• کابل LSFRZH یا Low Smoke Fire Retardant Zero Halogen، علاوه بر داشتن خواص کابل LSZH، دارای خاصیت ضد اشتعال نیز هست. این بدان معنی است که این کابل‌ها در هنگام آتش سوزی شعله‌ور نخواهند شد و برخی اوقات بین یک تا چند ساعت عملیات انتقال اطلاعات را در حضور آتش انجام خواهند داد.

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *