دیتاسنتر زیر آب

دیتاسنتر

دیتاسنتر


چرا زیر آب؟

 افزایش سرعت پاسخ گویی

 بیشتر از 50 درصد جمعیت جهان در نزدیکی سواحل زندگی می کنند و این یعنی حدود 50 درصد حجم اینترنت دنیا توسط آن ها مصرف میگردد.دیتاسنتر

سیستم Cooling

مایکروسافت از آب اقیانوس برای خنک کردن مایعات داخل سیستم استفاده می‌کند. آن‌ها اظهار می کنند که فضای داخل دیتاسنتر‌ ها متشکل از رک‌ های کامپیوتری استاندارد متصل به مبدل‌ های حرارتی است، که گرما را از هوا به مایع و سپس به آب منتقل می ‌کند. این مایع به مبدل‌های حرارتی در خارج از ابر دیتاسنتر پمپ می گردد که به نوبه‌ خود گرما را به اقیانوس اطراف انتقال می ‌دهد. سپس مایع خنک به مبدل‌های حرارتی داخلی باز می ‌گردد و چرخه تکرار می شود.

 صرفه جویی در هزینه

همان طور که گفتیم، خنک کردن سیستم به واسطه آب، از چندین نظر بهتر از خنک کردن آن با هوا است. انتقال حرارت و کاهش دما بدون اخلال انجام می پذیرد و مطمئنا قطعات طول عمر بالاتری پیدا می کنند و از همین جهت انتقال دیتاسنترها به دریا توسط مایکروسافت بهترین راه حل برای این مشکل بوده .

دیتاسنتر

حجم پروژه

این دیتاسنترها به عمق ۳۵ متر که در سال ۲۰۱۸ به دریای اسکاتلند فرو فرستاده شدند، بخشی از پروژه چندین ساله       (Project Natick) بودند که حدود ۱۲ متر طول داشته، شامل ۱۲ رک بوده و در مجموع ۸۶۴ سرور را در خود جای داده و حجم ذخیره ‌سازی این سرورها ۲۷.۶ پتابایت بوده.

مشکلات پیش رو

اولین مورد، خشک نگه داشتن محیط داخلی ظرف بزرگ فولادی بود که باید رک ها را درون آن قرار می دادند. مورد دیگر کشف بهترین روش برای استفاده از آب دریا برای خنک کردن سرورهای داخلی بود. موضوع چالش برانگیز دیگری وجود داشت و آن وجود سخت پوستان زیر آب بود؛ زیرا آن ها می توانند در انتقال گرما از سرورها به آب های اطراف اختلال ایجاد کنند. این ها همگی مسائلی بود که در ابتدا موجب نگرانی مایکروسافت شده بود، اما با استفاده از راهکارهای آزمایش شده، این چالش ها برطرف شد.

بن کاتلر، یکی از مهندسان مایکروسافت که روی این پروژه کار کرده می‌گوید:” آب و الکتریسیته خطرات زیادی به وجود می ‌آورند، اما اگر بتوانیم به خوبی از آن‌ ها استفاده کنیم، همه چیز روند قابل قبولی پیدا خواهد کرد.”

دوستدار طبیعت

مایکروسافت متعهد به حفاظت از محیط زیست است. این شرکت در تأمین نیازهای برقی خود از منابع تجدید پذیر استفاده می کند و زمانی که دیگر مجاز به استفاده نباشد، جبران کننده های کربن را خریداری خواهد کرد. بنابراین، این شرکت در تلاش است تا دیتاسنترهای زیرآبی خود را در نزدیکی منابع انرژی های تجدید پذیر مستقر کند.

 امنیت دیتاسنترهای زیر آب

مایکروسافت بر روی تمامی دیتاسنترهای خود که در دریا قرار دارند دوربین هایی را برای پایش مناظر اطراف زیر آب نسب کرده است، تا هم بتواند اکوسیستم و تاثیرات دیتاسنترها را بر محیط پیرامون خود بسنجد، هم بتواند تصاویری از مناظر اطراف و موجودات دریایی ثبت کند .

به‌ نظر می ‌رسد این ایده عجیب، تا این زمان موفقیت آمیز بوده و همه چیز به خوبی درحال پیشرفت است.

بخوانید:  سیستم SPE Alliance تاسیس شد

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *