آشنایی با GPON در شبکه های فیبرنوری

GPON

GPON


در  ابتدا   قصد داریم قسمت های مختلف جی پان (GPON) را به شما توضیح دهیم

همان طور که از شکل بالا مشخص است یک شبکه جی پان میتواند به 5 قسمت تقسیم شود

در قسمت اول: سوییچی قرار داده شده است که  ترافیک را دریافت کرده و همزمان هم  ترافیک های غیر ضروری را فیلتر می کند.

در قسمت دوم:در این قسمت OLT را می بینیم که یکی از قسمت های مهم جی پان می باشد. در واقع می توانیم این قسمت را به عنوان مغز جی پان بنامیم. کارهای مهمی که این قسمت انجام می دهد، زمان بندی ترافیک، اختصاص پهنای بند و کنترل بافر می باشد.

در قسمت سوم: شبکه توزیع کننده  فیبری را می بینیم که در آن تعداد زیادی اسپیلتر قرار داده شده است. توجه داشته باشید از آنجایی که جی پان زیر مجموعه یکی از معماری های پان میباشد یک کابل فیبری  به پورت جی پان یا همان OLT متصل می شود  و تمامی کاربران به آن متصل میشوند. نام این قسمت ODN میباشد که  دارای طبقه بندی های زیر می باشد: A, B, B+, C and C+

معمول ترین آنها B+  میباشد که اجازه میدهد سیگنال هارا تا 64 کاربر توزیع دهد و به مدت 20 کیلومتر ادامه میابد.

قسمت چهارم: قسمت نهایی در جی پان میباشد

قسمت پنجم:  تجهیزات کاربران را نشان میدهد و اگر برای کاربران شهری باشد شامل دستگاه ستاپباکس و کامپیوتر و یا تلفن میشود

کیفیت سرویس جی پان چگونه تامین شود:

برای این که کیفیت این سرویس تامین شود در جریان آپ تاستریم و دون استریم دو نوع عملیات انجام میشود،یکی این که الگوریتم دی بی ای برای تامین کیفیت آپ استریم و همچنین برای تامین کیفیت دون استریم از کنترل بافر تامین می شود.

کاربرد DBA  در GPON:

برای ارائه خدمات انعطاف پذیر در حوزه جی پان از حالت DBA   استفاده می شود.در این حالت می توان از رنج سرویس های مختلفی پشتیبانی کرد وانعطاف پذیری طبیعتا بیشتر خواهد بود. این که کدام سرویس ارائه شود به این بستگی دارد که بین فراهم آورنده سرویس و کاربر براساس SLA چه قراردادی تنظیم شده باشد.

استفاده از این حالت دو مزیت خواهد داشت اول این که میزان کیفیت خدمات بالاتر خوهد رفت و دوم این که به صورت موثرتری از پهنای باند استفاده خواهد شد.

متد GEM وکاربرد آن در GPON:

متد GEM یکی از روش هایی است که برای انتقال داده  ها از آن استفاده می شود.تحقیقات نشان می دهد استفاده از این سرویس    می تواند باعث 94درصد کارایی در جریان دون استریم و 93درصد کارایی درجریان بالایی شود و به صورت کلی انعطاف پذیری با استفاده از این سرویس چندبرابر خواهد شد.

آپگرید GPON:

برای آپگرید کردن سرویس های جی پان (GPON) می توان تنها OLT وONU ها را آپگرید کرد. این موضوع در حالتی اتفاق می افتد که  کاربران خودشان تمایل داشته باشند از سرویس های با سرعت بیشتر استفاده نمایند.

اگرچه در گذشته استفاده از کابل های فیبرنوری به عنوان یک رسانه انتقال کاملا فراگیرنبود، اما امروزه استفاده از کابل های فیبرنوری بسیار بیشتر ا زگذشته خواهد بود به خصوص برای ارائه خدمات به کاربرانی که در منازل و خانه ها قرار گرفته اند(Fiber To Home)

یکی از محبوب ترین معماری ها در GPON   ، FTTH می باشد. این معماری شامل مقوله ها زیر می شود:

  • خدمات متقارن و نامتقارن پهنای باند
  • Plaine olde Telephone Servise
  • ISDN (Integrated Service Digital Network)
  • استفاده از جی پان

کاربرد سه گانه

به صورت کلی استفاده از جی پان در سه مورد کاربرد دارد:

  • ویس
  • اینترنت
  • ویدئو

اگر به مقالات مختلف نگاهی بیندازیم سرویس هایی که در جی پان ارائه میشوند به دو گروه اصلی تقسیم خواهند شد که این دو گروه شامل موارد زیر می شود:

  • استاندارد
  • با HDTV و بدون HDTV(High Definition TV)

کاربرانی که ازسرویس های بدون HDTV استفاده می کنند، می توانند ا زسرعت 10 مگابایت برثانیه بهره مند باشند در حالی که کاربران یکه از سرویس HDTV استفاده میکنند میتوانند از حدقل سرعت 15 مگا بایت بر ثانیه بهره مند شوند .

 

 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *