نقش ICT در حوزه های مختلف چیست؟

ICT

ICT


هر سازمان مدرنی لازم است یک فضای اداری داشته باشد که این سازمان می تواند یک سازمان دولتی، شرکت بازرگانی، مدرسه، بیمارستان و یا سازمان خصوصی باشد. همان طور که گفته شد فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بر روی بهره وری یک سازمان تاثیر می گذارد. برخی از این تاثیرات عبارتند از:

• خدمات بهتر مشتری
• تنوع محصول/خدمات بیشتر
• زمان پاسخ کوتاهتر
• کیفیت محصول/خدمات پیشرفته
• شخصی سازی بهتر محصولات و خدمات

 

 

اصولاً از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای اشاره به زیرساخت ها و توسعه محصول استفاده می شود که جمع آوری، ذخیره و تجزیه و تحلیل اطلاعاتی را که ممکن است بصورت الکترونیکی منتقل شود، تسهیل می کند. این زیرساخت ها شامل تجهیزاتی مانند تلفن، رایانه، چاپگر، اسکنر، روتر، مودم و خطوط ارتباطی هستند که برای تقویت ارتباط بین کارفرمایان و کارمندان، مشاغل و مشتریان و ارتباطات بین سازمانی از طریق مرزهای فیزیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر ، تقریباً هر مأموریت اصلی و فرعی مراکز اداری با کمک زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) انجام می شود. تقریباً تمام جنبه های مدیریت اطلاعات اکنون با ICT گره خورده است و این روند در یک شبکه بهبود یافته در حال صعود است و به تدریج و با گذشت زمان، یک سیستم مدیریت اطلاعات کاملاً دیجیتال به وجود می آید.

 

برخی از مفیدترین زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در مراکز اداری عبارتند از:

• دسکتاپ
• لپ تاپ
• پرینتر
• تلفن همراه
• ماشین فکس
• پست صوتی
• ویدئو کنفرانس
• اینترنت/ شبکه محلی (LAN)
• اینترنت/ سرور
• ایمیل
• اشتراک الکترونیکی داده ها
• نرم افراز سفارشی/ وظیفه محور

 

 

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) عامل اصلی در توسعه مراکز اداری است. جایگاه آن در سیستم اداری بسیار ارزشمند است و بدون شک در آینده می تواند در زمینه های بیشتری ورود کند. ICT بسیاری از زمینه های فعالیت های اداری را تحت تأثیر قرار داده و به طور چشمگیری باعث بهبود بهره وری سازمان ها می شود. این زیرساخت باعث ایجاد بستر جهانی برای افراد و سازمان ها به منظور ارتباط متقابل، شبکه، معاملات تجاری و به اشتراک گذاری منابع مهم می شود تا مدیریت اطلاعات و پتاسیل مستند سازی بهبود یافته و به طور چشمگیری هزینه عملیات اداری، تعداد کارمندان مورد نیاز برای انجام وظایف و فضای مورد نیاز کاهش یابد. این بدین معنی نیست که زیرساخت ICT صد درصد ایمن است و تأثیرات منفی بر محیط اداری نخواهد داشت. در مواردی مانند سرقت هویت، کلاهبرداری در وب، هک کردن، ویروس های رایانه ای و امثال اینها تهدیداتی برای سازمان ها ایجاد می شود. اما امروزه با پیشرفت های مدرن در زیرساخت ICT، مکانیزم هایی مانند آنتی ویروس ها، محافظان ضد اسپم، فایروال و غیره در دسترس هستند و به طور مداوم به روز می شوند تا در برابر تهدیدات اینترنتی توسعه یافته مبارزه کنند. بنابراین لازم است که هر سیستم اداری برای سازگاری بهتر با دنیای رو به رشد دیجیتال، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) را در فعالیت های خود پیاده سازی کند.

 

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای همه سازمان ها اساسی است. بخش خدمات بانکی و مالی نقشه راه را برای اتخاذ تکنولوژی های آینده مشخص می کند. پیشرفت سریع در فناوری اطلاعات و ارتباطات طی دو دهه گذشته تأثیر عمیقی بر صنعت بانکداری و بخش مالی داشته است و ICT اکنون ابزاری است که ساختار سازمانی، استراتژی های تجاری و خدمات مشتری را در بانک ها تسهیل می کند.

 

ICT in banking3

 

در هر دو بخش دولتی و خصوصی، سازمان ها مشتاق شده اند تا از پتانسیل فناوری اطلاعات و ارتباطات برای تقویت عملکرد اداری، مدیریتی و بالینی خود بهره ببرند. اجرای موفقیت آمیز تکنولوژی های جدید بستگی به پذیرش توسط اعضای سازمان و کاربران نهایی آن دارد. بنابراین، در دسترس بودن این تکنولوژی به تنهایی کافی نیست. باید آن را بطور مناسب توسط گروه کاربر هدف مورد استفاده قرار دهند تا مزایای بهره وری پیش بینی شده محقق شود. در حقیقت، اجرای یک پروژه فناوری اطلاعات یک تغییر اساسی برای هر سازمان از جمله بانک ها است. از دهه هفتاد میلادی، تحقیقات بر روی این موضوع متمرکز شده اند تا بتوانند شرایط یا عواملی را که می توانند یکپارچه سازی سیستم اطلاعاتی و کسب و کارها را تسهیل کنند، شناسایی کنند.

در کنار تأثیر مثبت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در خدمات بانکی، مشکلات موجود در این زمینه نیز در حال افزایش است. ارتباطات ناسالم، قطع مدار، انسداد موقتی سیستم ها و غیره باعث ایجاد نارضایتی مشتری نسبت به خدمات ارائه شده توسط موسسات مالی می شود.

 

ICT in banking3

 

موضوعات اصلی که امروزه بانک ها با آن روبرو هستند در زمینه انتظارات مشتری، کاهش هزینه های عملیاتی و مدیریت رقابتی است. تکنولوژی می تواند به بانک ها در رسیدن به این اهداف کمک کند. محققان نشان داده اند که فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند به تعمیق دانش محتوایی کاربران کمک کند و آنها را برای انجام درخواست خود مشارکت دهد و از توسعه محیط کاربرپسند پشتیبانی کند. با این حال، فناوری اطلاعات و ارتباطات به تنهایی نمی تواند این نوع محیط آموزش و یادگیری را ایجاد کند. برنامه نویسان باید بدانند که چگونه می توانند به این ویژگی ها ساختار دهند، منابع را انتخاب کنند، فعالیت ها را راهنمایی کنند، از این فرآیند یادگیری پشتیبانی کنند و آن را کاربر پسند سازند. یعنی برای استفاده مؤثر از فناوری، الگوی آموزشی باید به سمت یادگیری مشتری محور حرکت کند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات با دستگاه ها و نرم افزارهای فیزیکی سر و کار دارد که اجزای مختلف سخت افزاری را با یکدیگر پیوند داده و داده ها را از یک مکان فیزیکی به مکان دیگر منتقل می کنند. محصولات و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات در صنعت بانکی شامل دستگاه های خودپرداز بانکی (ATMها)، کارت های هوشمند، بانکداری تلفنی و موبایلی، MICR (این سرویس از نرم افزار Magnetic Ink Character Reader برای پردازش چک استفاده می کند و قادر به رمزگذاری، خواندن و دسته بندی چک ها است)، انتقال وجه الکترونیکی، مبادله اطلاعات الکترونیکی، بانکداری اینترنتی است.

 

ICT in banking3

 

برای ایجاد یک جامعه الکترونیکی علاوه بر تکمیل زیر ساخت ها و به روز بودن نرم افزارها نیازمند فرهنگ سازی هستیم و اجبار به استفاده می تواند از مهمترین راهکارها برای جذب مردم در نظر گرفته شود. درکنار تمامی مزایا باید به محدودیت ها، مسایل امنیتی، جرایم اینترنتی از جمله پولشویی، فرار از مالیات، سرقت هویت مشتری، همواره به روز بودن نرم افزارها برای مقابله با خطر نفوذ و ایجاد اعتماد در مردم که از مهمترین انتظارات مشتریان است توجه خاص داشته باشیم.

 

3

 

از ابتدای تأسیس حمل و نقل ریلی تاکنون، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در آن نقش اساسی داشته و خطوط ارتباطی در امتداد مسیرهای ریلی پیاده‌سازی شده است، زیرا ارتباطات در عملیات ریلی نقش مهمی ایفا می کند. سیستم های ریلی با استفاده گسترده از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) از جنبه های مختلفی توسعه یافته اند. برخی از مهمترین پیشرفت ها در زمینه های امنیتی، عملیاتی، خدمات به مشتریان و دسترسی به خدمات ریلی است. امنیت از اهمیت ویژه ای در این سیستم حمل و نقل ریلی برخوردار است، زیرا زندگی میلیون ها مسافر بستگی به آن دارد. نمونه های بسیاری از تصادفات غم انگیز قطارها وجود دارد که هزاران نفر جان خود را از دست داده اند که برخی از آنها به دلیل از بین رفتن ارتباطات و اشکالات فنی در این سیستم رخ داده است. یک شبکه ایمن به کمک سیستم‌های ارتباطی عالی برای تضمین امنیت در حمل و نقل ریلی ضروری است.

بهره برداری از تکنولوژی هوشمند با ظرفیت بالا اکنون به قلب عملیات حمل و نقل ریلی مدرن تبدیل شده است. تکنولوژی های جدید مانند سیستم های با پهنای باند بالا و شبکه های مبتنی بر IP برای تقویت ویژگی های ایمنی و امنیتی در خطوط ریلی در حال توسعه هستند. داده های صوتی و پیام های کنترل قطار نیز برای برقراری امنیت بسیار مهم هستند. تکنولوژی های مبتنی بر IP و اترنت نقش مهمی را در این زمینه ایفا می کنند.

این سیستم ها ستون فقرات سیستم های هشدار، نظارت تصویری و کنترل از راه دور و تجهیزات سنجش هستند. پیشرفت ICT به طور کلی مدیریت حمل و نقل ریلی را توسعه داده است. سیستم‌های ریلی مبتنی بر IP و شبکه‌ های MPLS امکان ارائه حالت های متنوع ارتباطی و ترافیکی را فراهم می آورد. چنین سیستمی عملکرد کنترل ترافیک ریلی را تسهیل می کند و می تواند برای یکپارچه سازی جنبه های مختلفی از جمله کنترل دسترسی به سایت، نظارت ویدئویی، کنترل از راه دور و تجهیزات ارزیابی و غیره مورد استفاده قرار گیرد. شبکه های LAN سازمانی که با سیستم های آدرس عمومی یکپارچه شده اند می توانند با استفاده از زیرساخت پیشرفته ICT ایجاد شوند. ردیابی محموله های باری مبتنی بر RFID (آر اف آی دی) با بهبود خدمات حمل و نقل ریلی قابل اجرا است.

یکی از مهمترین کاربردهای ICT در راه آهن در حوزه خدمات به مشتری و دسترسی به اطلاعات است. سیستم های ریلی با سیستم پلتفرم های کارآمد IT با عملکردی آنی برای ارائه خدمات به مشتری تعبیه شده اند. امروزه سیستم های ریلی مدرن باید با تعداد مسافران بیشتر و افزایش حمل و نقل کالا مواجه شوند. علاوه بر این، نیاز به خدمات بهتر و گسترده‌تر در راه آهن ها افزایش یافته است. سیستم اطلاعاتی بی‌درنگ یک الزام جدی در خدمات به مشتری است. دادن اطلاعات درست به مسافران به هنگام پرسش در مورد دسترسی به قطارها، برنامه ورود و خروج به ایستگاه ها و وضعیت بلیط های رزرو شده برخی از پارامترهای سنجش رضایت مشتری از خدمات راه آهن هستند. برای یک سیستم شبکه ریلی عظیم و پیچیده، استفاده کارآمد از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) می تواند تغییر قابل توجهی ایجاد کند. درحال حاضر سیستم های اطلاعات ریلی و خدمات تلفن همراه با هم یکپارچه شده اند و بسیاری از برنامه های مبتنی بر وب در حال توسعه هستند که از طریق آنها می توان با دستگاه های تلفن همراه به خدمات ریلی دسترسی پیدا کرد.

با این حال وقتی صحبت از انتقال سرتاسری اطلاعات در سیستم حمل و نقل ریلی می شود هنوز هم کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. اطلاعات زیادی در راه آهن ها تولید می شوند که برخی از آنها سازمان دهی شده اند و برخی از آنها اصلاً مورد بررسی قرار نمی گیرند. بسیاری از اطلاعات در سطح محلی یا در ایستگاه تولید و مصرف می شوند و هنوز هم مستعد خطاهای دستی هستند. هیچ منبع اطلاعاتی واحدی وجود ندارد و مشتریان غالباً مجبورند برای یافتن اطلاعات مورد نظر خود جستجو کنند.

استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در راه آهن امری ضروری است. تکنولوژی هوشمند می تواند خدمات ریلی را ایمن و قابل اطمینان سازد. ویژگی های مشتری مداری با ارائه طیف وسیعی از خدمات می تواند توسعه یابد تا دسترسی به خدمات حمل و نقل ریلی ساده و راحت شود.

 

نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در عملیات بالادست پروژه‌های نفت و گاز
عملیات بالادست شامل اکتشاف و تولید نفت خام است و یکی از نگرانی‌های اصلی در این حوزه افزایش عمر ذخایر نفت خام در راستای افزایش تقاضای نفت است و بخش بالادستی با چالش افزایش تولید نفت و بهبود نرخ بازیافت آن روبه‌رو است. این امر باعث شده است كه شركت‌های چند ملیتی نفت (MNOCs) سرمایه گذاری بیشتری در زمینه تحقیق و توسعه بر روی این موضوعات انجام دهند که موجب بهبود فناوری های حفاری و استخراج نفت شود.

یک چالش اساسی این است که بتوان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌ای که امکان تجسم بدون وقفه چاه‌های نفت را فراهم می‌کند، نفت بیشتری را از مناطق نفت‌خیز موجود استخراج کرد و در نتیجه باعث افزایش بازیافت نفت هم شد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) این امکان را فراهم کرده است که بتوان حجم عظیمی از داده‌های زمین‌های نفتی مورد نظر را با به کارگیری آن‌ها در مدل‌هایی که با استفاده از روش‌های بهینه بازیافت نفت تصمیم سازی می‌کنند، جمع‌آوری کرد. بنابراین زمین‌های نفتی هم بخشی از شبکه ICT می شوند، زیرا همه آنها به طور فزاینده‌ای به اینترنت متصل می شوند و مانیتورینگ آن‌ها صورت بلادرنگ انجام می‌شوند.

حفاری افقی چاه های نفت نیاز به استفاده دقیق داده ها دارد. با استفاده از دستگاه‌های logging چاه در حین حفاری، داده های مربوط به چاه‌های نفت به متخصصان منتقل می شود، که می‌توانند تصمیم‌گیری و اقدام را به بهترین نحو انجام دهند. قبل از این، logging زمانی انجام می‌شد که دستگاه‌های حفاری از چاه خارج شده باشند. امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات این امکان را فراهم می‌کند که داده ها از طریق سنسورهایی که در drill string قرار گرفته اند به صورت بلادرنگ خوانده شده و همزمان به صورت دیجیتالی به دفاتر مانیتوریگ مورد نظر منتقل شوند.

نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در عملیات پایین‌دست پروژه‌های نفت و گاز
عملیات نفتی در پایین دست شامل حمل و نقل و پالایش نفت خام و همچنین بازاریابی و توزیع محصولات نهایی آن است. فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) امکان ذخیره و به‌کارگیری سطوح مختلف داده در مورد خرید و تحویل نفت خام و پالایش و توزیع محصولات نهایی را فراهم می آورد. این داده ها شامل قیمت نفت خام، موجودی، هزینه های تحویل و غیره هستند. فناوری اطلاعات و ارتباطات در پالایشگاه‌ها برای کمک به فرآیندهای تکنولوژیکی و افزایش بازده فرآورده‌های نفتی، با به حداقل رساندن انتشار گازهای مضر مورد استفاده قرار می گیرد. در حمل و نقل و توزیع، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) از تلفات جلوگیری می کند و به بهینه سازی انبار و نگهداری و تحویل نهایی فرآورده‌ های نفتی به کاربران نهایی کمک می کند.

 

نتیجه گیری
نفت خام همچنان برای دهه های پیش رو نقش مهمی در تعادل انرژی جهانی خواهد داشت. استفاده بهتر از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و فناوری های مرتبط در بخش نفت و گاز می تواند به حل وضعیت دشوار فعلی در رابطه با عرضه نفت در بازار انرژی جهانی کمک کند و از این طریق استفاده بهینه از منابع نفتی موجود را محقق سازد. فناوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی های مرتبط می توانند با دقت بیشتر به کشف مخازن نفتی جدید کمک کنند و همچنین منجر به استخراج کارآمدتر نفت از سایت‌های موجود شوند. در نتیجه، ذینفعان صنعت نفت و گاز باید یک رویکرد استراتژیک بلند مدت را اتخاذ کنند، از جمله افزایش تلاش های تحقیق و توسعه در بخش نفت به منظور حرکت به سمت توسعه و اجرای راهکارهای جدید و ارزشمند فناوری اطلاعات و ارتباطات برای صنعت نفت و گاز.

 

کارشناسان شرکت لاوان ارتباط به عنوان ارائه دهنده راهکارهای جامع ICT می توانند در زمینه زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات برای مراکز اداری پاسخگوی شما باشند. با ما تماس بگیرید.

لینک تماس با ما

 

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *