تاثیر امواج موبایل بر روی جانداران

تاثیر امواج موبایل

impact waves mobile


 

تحولات دیجیتال و توسعه پر سرعت فناوری ارتباطات، حضور مداوم ابزارهایی چون تلفن همراه در یک سو و دکل‌ مخابرات در سوی دیگر، هر روز چشم گیرتر می‌شود. نحوه تاثیر این ابزارها بر سلامت انسان نه تنها محققان را در سطوح مختلف مشغول کرده است، بلکه باورهای عمومی را هم به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. باورهایی که در برخی موارد پایه درستی در واقعیت‌های اثبات شده علمی ندارند. در کل دنیا روز به روز به جمعیت کاربرانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند، افزوده می‌شود. در این متن قصد داریم در مورد تأثیرات امواج صحبت کنیم و راهکارهایی ارائه دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

امواج موبایل و تأثیرات آن روی انسان

طبق تحقیقات انجام شده امواج الکترومغناطیسی که از موبایل‌ها منتشر می شوند درست است که باعث تحریک بخش هایی از مغز می شود که در نزدیکی تلفن همراه هستند اما هنوز مستندات محکمی در این زمینه بدست نیامده که این امواج باعث تومور مغزی یا باعث آسیب دیدگی بخش‌هایی از مغز می‌شود.

download 3

تاثیر تلفن همراه روی انسان

بسیاری از نگرانی‌ها در مورد خطرات بهداشتی و ایمنی مراکز تلفن‌های همراه در برابر اشعه‌های ساطع شده وجود دارد. تلفن‌های همراه انرژی فرکانس رادیویی یا امواج رادیویی را آزاد می کنند که می تواند توسط بافت‌های بدن جذب شوند. امواج موبایل و دکل‌های مخابراتی BTS جزو امواج الکترومغناطیسی طبقه بندی می‌شوند ولی هنوز هیچ تحقیقی به صورت جدی در مورد آثار این امواج، مستنداتی ارائه نکرده است. اما این بدان معنا نیست که تابش تلفن همراه هیچ تأثیری بر روی مغز نخواهد داشت. این امواج می توانند امواج مغزی ما را تغییر دهد. طبق برخی از مطالعات انجام شده قرار گرفتن در معرض تابش امواج تلفن همراه، به مدت یک سال بر رشد عملکرد حافظه در مناطق خاص مغز در نوجوانان تأثیر منفی می‌گذارد. با توجه به افزایش روز افزون انواع مختلف سرطان‌ها، تومورهای مغزی و… بهتر است سعی کنیم با به کارگیری صحیح این فناوری، این تأثیرات را به حداقل برسانیم.

امواج موبایل و مختل شدن جهت‌یابی پرندگان

طبق تحقیقات جانورانی که دارای حس جهت‌یابی می باشند و قادر به حس میدان‌های مغناطیسی زمین و استفاده از آن برای حرکت هستند، بر مبنای میدان‌های مغناطیسی موجود قادر به جهت‌یابی و تشخیص مکان‌ها، مسیرها، ارتفاع و… هستند. این موجودات از این حس برای ناوبری و جهت‌یابی استفاده می کنند. حس جهت یابی پرندگان به علت اینکه مهاجرت کرده و به صورت دسته جمعی پرواز می کنند بسیار قوی‌تر است. پرندگان مهاجر با کمک این حس می توانند بعد از پروازی طولانی و دور شدن مسافت زیادی از لانه، بازهم به لانه شان برگردند.

تاثیر موج تلفن همراه بر جهت یابی پرندگان

طبق تحقیقات انجام شده در دانشگاه ادینبورگ آلمان، امواج رادیویی از جمله امواج موبایل بر این حس پرندگان تأثیرگذار بوده و می تواند باعث اختلال در جهت یابی پرندگان شود. تأثیر این امواج به گونه ای است که باعث سر درگمی پرندگان و گم کردن مسیرشان خواهد شد. طوری که دیگر قادر به ادامه حرکت نمی باشند. در شهرها بیشتر می توان شاهد این موضوع بود. البته لازم به ذکر است که تنها امواج ناشی از آنتن‌های موبایل یا دکل‌های مخابراتی چنین تأثیری ندارند بلکه هر نوع موج گسیل شده در میدان‌های قوی مغناطیس مثل امواج جرثقیل‌های مغناطیسی به کار برده شده در گورستان‌های اتوموبیل‌ها و حتی برخی انفجارهای خورشیدی نیز می توانند بر جهت‌یابی پرندگان تأثیر بگذارند.

 

download 4

 

این امواج حتی می توانند باعث شوند پرندگان از شهرها فراری شده یا باعث برهم خوردن زیست بوم آن‌ها شود. ولی باید بدانید که علاوه بر امواج موبایل، نیروگاه‌های انرژی و هسته‌ای، ژنراتورهای مولد برق، موتورخانه‌ها و دستگاه‌های برقی تولیدکننده صداهای بلند نیز جزو بزرگ‌ترین منابعی انتشار دهنده میدان‌های مغناطیسی می باشند. این امواج هم می توانند باعث کوچ دسته جمعی پرندگان یا مرگ و میر آن‌ها شده و حتی می توان خودکشی و مرگ دلفین‌ها و نهنگ‌ها را نیز به این موضوع ربط داد.

محققان سعی دارند روش هایی پیدا کنند که تأثیرات این امواج روی میدان مغناطیس زمین را خنثی کرده و دستگاه هایی تولید کنند که باعث کاهش تأثیرات این امواج روی جهت‌یابی پرندگان شود.

امواج تلفن همراه و تأثیر آن بر محیط زیست

عوامل فیزیکی که امواج الکترومغناطیس ایجاد شده از دکل‌های مخابراتی و تلفن همراه هم جزو آن‌ها می باشند، یکی از عواملی هستند که بر محیط زیست تاثیر می گذارد. احتمال داده می‌شود این آنتن‌ها و دکل‌ها می‌توانند در طولانی مدت با تابش امواج بر محیط زیست تاثیر بگذارند. این تأثیر همچنان که گفتیم نه تنها شامل انسان بلکه شامل گیاهان و حیواناتی هم می شود که زیستگاه شان نزدیک این دکل‌ها می باشد. با توجه به جدید بودن این فناوری و کم بودن تحقیقات در این زمینه با قاطعیت نمی توان از آثار زیانبار آن‌ها سخن گفت و این جزو وظایف سازمان محیط زیست است که در این زمینه تحقیقاتی را انجام دهد و بر مبنای استانداردهای موجود و سایر تحقیقات انجام شده، سعی کنند محیطی برای انسان‌ها و حیات وحش فراهم کنند که سالم بوده و هیچ آثار مضر و زیانباری نداشته باشد. لازم به ذکر است که آلودگی ناشی از امواج موبایل به گونه ای نیست که متأثر از وضعیت منطقه باشد. هر منطقه‌ای که بیشترین کنترل را در زمینه کاهش این امواج انجام دهد، منطقه‌ای سالم‌تر و امن‌تر برای زندگی خواهد بود.

 بخوانید: شبکه‌های فیبر نوری | پایه‌های بنیادی یک شهر هوشمند

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *