مکان یابی داخلی با RFID | آنالیز رفتار مشتریان یک سوپر مارکت

در اغلب موارد، تگ ها پسیو هستند و هیچ منبع تغذیه منحصر به فردی ندارند. بسته به محدوده فرکانس، دستگاه خوانش باید در شعاع بین چند سانتی متر تا یک متر از تگ هایRFID قرار گیرد تا بتواند داده ها را مبادله کنند.
تگ های اکتیو RFID نیز برای این منظور در دسترس هستند. این تگ ها دارای باتری منحصر به فرد هستند. بنابراین سنگین تر و گران تر از تگ های پسیو می باشند. دامنه تگ های اکتیو به طور قابل ملاحظه ای بالاتر از تگ های پسیو است و به 10 متر می رسد.

موقعیت یابی یا مکان یابی داخلی با RFID
فن آوری RFID اغلب در بخش تولید و تدارکات گسترش یافته است. به عنوان مثال می توان اشیاء را در زنجیره تولید (ردیابی موقعیت از طریق RFID) ردیابی کرد. یک سناریو دیگر ذخیره کردن داده از طریق تگ های RFID است که این تگ ها به اشیاء چسبیده می شود. مثلا داده ها می توانند شامل تارخ انقضا اشیا و دیگر اطلاعات باشند. همچنین می تواند برای شناسایی و موقعیت یابی بیماران و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها مورد استفاده قرار گیرد. برای این منظور، تعدادی دستگاه خوانش در ساختمان قرار گرفته اند که موقعیت اشیا را مشخص می کنند و دقت آن بستگی به فرکانس مورد استفاده دارد. تگ های RFID همچنین می توانند برای مسیریابی داخلی استفاده شوند. ولی این استفاده خیلی انعطاف پذیر و کاربر پسند نیست: مختصات هدف می تواند بر روی یک کارت RFID ذخیره شود، که می تواند به سیستم کنترل اصلی کارخانه منتقل شود. این سیستم کنترل می تواند یک صفحه نمایش لمسی باشد که می تواند بهترین مسیر را از موقعیت فعلی نشان دهد.
در ادامه به عنوان یک مثال، ردیابی داخلی در یک سوپر مارکت را بررسی می کنیم:
با کمک سیستم ردیابی داخلی در یک سوپرمارکت، رفتار مصرف کننده را می توان تحلیل کرد و طراحی فروشگاه و قفسه ها را می توان بهینه سازی کرد.

تعریف مسئله
در یک سوپرمارکت، حرکات مشتریان برای به دست آوردن دیدگاهی نسبت به عادت ها و رفتار خرید مشتریان، تجزیه و تحلیل شده است. این کار می تواند برای بهینه سازی طراحی فروشگاه و جایگذاری محصولات استفاده شود.

راهکار
با کمک موقعیت یابی داخلی از طریق بلوتوث، موقعیت کارت‌های خرید در محوطه فروشگاه شناسایی می شود. در پشت صحنه، مسیرهایی که مشتریان در فروشگاه راه می روند، مجازی سازی شده است و نقشه هایی که نشان دهنده فضاهای با ترافیک بالا و ترافیک پایین هستند، می توانند ایجاد شوند. با تجزیه و تحلیل میزان کاربرد فضاهایی مانند محل صندوق دریافت پول و یا اسنتد اغذیه فروشی و…، نیازهای شخصی پرسنل به طور مؤثرتری مشخص می شود. علاوه بر این، یک سیستم پسیو RFID می تواند برای ایجاد پیوند بین حرکات مشتریان و خرید آنها (با مقایسه و بررسی زمان های ثبت شده در قبض خرید) استفاده شود. در نتیجه پروفایل های خرید آنالیز شده به دست می آیند.

پیاده سازی و اجرای فنی


Analysis consumer behavior
به منظور مسیریابی و ردیابی حرکات مشتریان، بیکون‌های (فرستنده های رادیویی بلوتوث کوچک) کم مصرف (BLEها) در سبدهای خرید و کارت های خرید نصب می شوند. موقعیت یاب ها یا نودهای دریافت کننده که در محیط نصب می شوند، بیکون ها را ثبت و شناسایی می کنند و موقیعت آن ها را به پلتفرمی که در آنجا مسیرهای پیاده روی نمایش داده می شوند، منتقل می کنند.
کارت های خرید علاوه بر بیکون های BLE می توانند به برچسب های RFID نیز مجهز شوند و با استفاده از یک نود موقعیت یاب در محل صندوق پرداخت اسکن شوند. از طریق تطبیق داده ها با قبض دارای زمان بندی، می توان بین حرکات مشتریان و خرید آن ها ارتباط برقرار کرد.

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *