امروز و فردای اینترنت اشیا | قسمت اول

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا


اینترنت اشیا

در حال حاضر بحث‌های زیادی سر این موضوع وجود دارد که بسیاری می‌گویند “مطمئنا، اینترنت یک فرصت بزرگ است.” در حالی که نام آن ممکن است بسیار رایج و آشنا باشد، اما چیزی فراتر از مرورگر وب ساده و پست های فیسبوک است!
بله! چیزهایی مثل پست‌های شبکه های اجتماعی و سفارش‌ها آمازون یک معامله بزرگ محسوب می‌شوند و نقش مهمی در پیشرفت جامعه ما ایفا کرده اند، اما اینترنت اشیاء چیزی فراتر از این‌هاست. در واقع، چیزهای زیادی وجود دارد که آن را به زندگی روزمره ما متصل می‌کند.
بنابراین، اینترنت اشیاء چیست و چگونه آینده را تغییر خواهد داد؟

زندگی ما متصل است

به معنای ساده، اینترنت اشیاء، یا IoT، مجموعه ای از دستگاه‌های متصل شده توسط اینترنت است که از حسگرها و پردازنده‌های نصب شده برای برقراری ارتباط با یکدیگر یا ما استفاده می‌کنند. آن‌ها اطلاعات را جمع‌آوری و به اشتراک می‌گذارند. سپس این دستگاه ها از این اطلاعات برای تکمیل کارها، تجزیه و تحلیل کدها، ایجاد بهره‌وری، و یا گزارش بر روی تعداد دیگری از نقاط داده استفاده می‌کنند.

در واقع، هیچ محدودیتی برای اشیای اطراف ما وجود ندارد که بخشی از دنیای اینترنت اشیا یا IoT باشند. همه ما نمونه هایی که اغلب به این خانواده متصل مرتبط است را شنیده ایم. برای مثال لامپ های روشنایی، پلاگین ها، سیستم های امنیتی، یا ترموستات. به عبارت دیگر، اشیایی که معمولا به نظر نمیرسد که به صورت آنلاین ارتباط برقرار کنند، می‌توانند از طریق حسگرها جزوی از سیستم اینترنت اشیا باشند.

اگرچه اینترنت اشیا به همین موارد بسنده نمیکند. رفته لوازم هوشمند و تکنولوژی‌های خانگی هم راه خود را به بازار اینترنت اشیا باز می‌کنند. دستگاه‌های قهوه ساز، تلویزیون، جاروبرقی و ساعت‌های زنگدار برخی از تکنولوژی‌هایی هستند که هر یک از ما ممکن است یک یا دو مورد از آن‌ها را در خانه داشته باشند.

با این حال، کاربردهای اینترنت اشیاء چیزی فراتر از اشیای خانگی ساده است. در مرحله بعدی، اتوموبیل‌ها یکی از منطقی‌ترین موارد برای استفاده از اینترنت اشیا هستند. و از اینجاست که شروع معاملات عملی و کاربردهای دولتی اینترنت اشیا رفته آسان می‌شود.

رفته شریان‌های حمل و نقلی مختلف مانند هواپیماها یا قطارهای حمل و نقل عمومی، چراغ‌های خیابانی متصل یا پل‌ها و جاده‌ها، و سنسورهایی که در سرتاسر ساختمان‌های کوتاه و بلند پخش می‌شوند، با هم به یک شهر می پیوندند.

وقتی شما عبارت دستگاه هوشمند را می‌شنوید، آنچه که تا کنون گفتیم تنها آغاز راه است.

اینترنت اشیا در امروز

امروزه اینترنت اشیاء، بیشترین کاربرد را در خانه های هوشمند دارد.
پلاگین‌های هوشمندی که بر اساس یک برنامه مشخص خاموش و روشن می‌شوند.
زنگ های هوشمند در دوربین دار (Doorbell) که نه تنها می‌توانند در را باز کنند بلکه به کمک آنها می توان فهمید چه کسی پشت در است.
دستیار صوتی صدا نیز امروزه می‌تواند در زندگی روزمره انسان ها کمک فراوانی کرده و در خصوص چیزهای مختلف اطلاعاتی را در اختیار آنان قرار دهد.
این آخرین چیزی نیست که از تکنولوژی اینترنت اشیا در آن استفاده شده است. امروزه برنامه‌های کاربردی نه تنها در موقعیت‌های خاص بلکه همه روزه مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر سوییچ‌های هشدار دهنده در ادامه به معرفی تعدادی از مواردی که در آن‌ها از اینترنت اشیا استفاده شده است، پرداخته شده است.
اکنون زمان آن است که وسیله نقلیه شما، به صورت خودکار قرار تعویض روغن خود را به طور خودکار تنظیم کند! و به صورت خودکار به تقویم خود منتقل کند.

اینترنت اشیا علاوه بر کاربردهای شخصی و حرفه ای روزمره، در چیزهایی بزرگتری در دنیای واقعی اجرا می‌شود که می‌تواند بسیار چشمگیر باشد. این بیشتر در تاثیر اینترنت اشیا در شبکه حمل و نقل دیده می‌شود.
به طور گسترده ای شناخته شده است که ایالات متحده زیرساخت های آسب پذیری دارد. اما اگر سنسورها در چارچوب پل‌ها یا مسیرهای اصلی قرار بگیرند چه می‌شود؟ در این صورت استرس و فشار در سطح و ساختار شهر به هاب مرکزی منتقل می‌شود که می‌تواند تعمیرات مناسب را برنامه‌ریزی کند.
اینترنت اشیا یا IoT حتی می‌تواند به افزایش کارایی و حفظ شهرها کمک کند. سنسورها می‌توانند در تشخیص نشت آب در سیستم لوله‌کشی شهر کمک کنند تا هدر رفتن آب به حداقل برسد. یا با مجهز شدن سیستم مدیریت پسماند بتوان از پر شدن مخازن و سطل‌های زباله مطلع شد تا سوخت ماشین‌های حمل زباله را به حداقل رساند.
از جنبه ایمنی نیز، برای مثال آزمایش آب آشامیدنی در منابع محلی مانند دریاچه‌ها و رودها می‌تواند منجر به سلامت بهتر در سطح شهر شود. نظارت آنی بر روی شرایط طبیعی و زمانی که ممکن است پایان یابند، می‌تواند در به کاهش رساندن سرعت تخلیه و مدیریت بهتر منابع در زمان وقوع بلایای طبیعی مانند سیلاب‌های شدید کمک کند.
اینها نشان می‌دهد که هر چیزی می‌تواند به نحوی ساخته شود که سیستم اینترنت اشیا یا IoT را در خود داشته باشد و ما به عنوان یک جامعه می‎توانیم مقدار قابل توجهی از مزایای آن را به در زندگی خود احساس کنیم.

حال، این چیزی است که در حال حاضر وجود دارد. حدود پنج یا ده سال دیگر چطور؟

بخوانید: امروز و فردای اینترنت اشیا | قسمت دوم

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *