انواع روش های پلاریته MPO | قسمت دوم

 

4

روش A
در این روش کابل trunk MPO/MTP مورد استفاده باید نوع A باشد، ماژول MPO باید نوع A باشد. برای برقراری پلاریته پچ کوردها باید در یک سمت مستقیم یا A to B و در سمت دیگر متقاطع یا A to A باشند.

Duplex یا دوتایی

5

 

همانطور که قبل گفته شد در روش Parallel تجهیزات کاملا MPO هستند و از پچ کوردهای دوتایی استفاده نمی‌شود. روش موازی یا Parallel برای شبکه های 40/100G به کار کمی‌رود.
در شکل زیر قطبیت MPO روشA برای شبکه‌های 40/100G آمده است. در روش موازی یا Parallel برای برقراری اتصال از کابل trunk آن نوع A، آداپتور پلیت نوع A و پچ کورد MPO/MTP در یک سمت نوع A و در سمت دیگر نوع B استفاده می‌شود.

 

6

 

روش B
در این روش کابل trunk MPO/MTP مورد استفاده باید نوع B باشد، ماژول MPO باید نوع B1 یا B2 (key up-key up یا key down key down) باشد. برای برقراری پلاریته پچ کوردها در هر دو سمت مستقیم یا A to B باشند.
روش B به دلیل هزینه بیشتر و طراحی مشکل‌تر محبوبیت چندانی ندارد. شرکت آر اند ام (R&M) این روش را پشتیبانی نمی‌کند یا در صورت درخواست مشتری انجام می‌دهد.
در شکل زیر قطبیت MPO روش B برای شبکه‌های 40/100G آمده است. در این روش برای برقراری اتصال از کابل trunk آن نوع B، آداپتور پلیت نوع B و در هر دو سمت پچ کورد MPO/MTP نوع B استفاده می‌شود.

 

7

روش C
در روش C از زوج کابل‌های trunk نوع C و آداپتورهای MPO نوع A (key up- key up) استفاده می‌شود. پچ کورد مستقیم (A به B) در هر دو انتهای لینک به کار رفته است.
زوج‎‌های به هم تنیده شده، قطبیت‌های مختلفی در کابل‌های trunk به وجود می‌آورند که طراحی را مشکل‌تر و هزینه را برای کابل‌های trunk ارتباطی بیشتر می‌کند. حتی در کابل‌های trunk ارتباطی لینک هم به پچ کورد A به A نیاز است.
روش C به دلیل هزینه بیشتر و طراحی مشکل‌تر محبوبیت چندانی ندارد. بنابراین روش C از انتقال شبکه با سرعت‌های 40G/100G به دلیل پیکربندی منحصر به فرد، توسط کابل trunk پشتیبانی نمی‌کند. . شرکت آر اند ام (R&M) این روش را پشتیبانی نمی‌کند یا به درخواست مشتری آن را به صورت سفارشی اجرا می‌کند.

روش S
روش S (طراحی شده توسط شرکت R&M) از سال 2013 مورد استفاده قرار گرفت. این روش تنها به یک نوع پچ کورد (A to B) نیاز دارد. فیبرهای متقاطع برای انتقال سیگنال دوتایی (10GBASE-SR) در کاست‌های از پیش مونتاژ شده قرار می‌گیرند. شکل اتصال برای کابل trunk و بند دوسراتصال‌دار یا راهنمای نوری حتی برای انتقال موازی به منظور نصب و راه‌اندازی شبکه‌های 100/40GbE، در تمام زمان‌ها یکسان باقی می‌ماند. روش S برای مد چندحالته (MMF) و مد تک حالته (SMF) قابل استفاده است و می‌تواند از کابل‌های trunk نوع A و نوع B استفاده کند.
دوازده پورت LC به دو بخش فرستنده (Tx) و گیرنده (Rx) تقسیم شده‌اند و تمام فیبرهای فرستنده تا دوازده فیبر به یک MPO و تمام فیبرهای گیرنده به MPO دیگر متصل می‌شوند. این دو MPO می‌توانند برای مثال در یک کابل X دسته‌بندی شوند. آداپتور نوع B در این ماژول‌ها نصب شده بنابراین غیرممکن است 12 فیبر MPO را در یک کاست داشت و حداقل فیبرهای درون یک کاست در این روش 24 فیبر است.
کابل‌کشی متناسب برای 1G، 10G، 40G و 100G هم‌افزایی را با کابل trunk استفاده شده برای راهکارهای دوتایی ممکن می‌کند. این بدین معنی است که ظرفیت می‌تواند مستقیماً به طور آسان و ارزان توسعه داده شود. به‌علاوه، تنها کاری که باید صورت گیرد جابجایی کاست‌ها‌ با آداپتورهای پلیت‌ها است.
در شکل زیر قطبیت MPO روش انحصاری آر اند ام (R&M) برای شبکه 40/100G ارائه شده است.

راهکار موازی کابل Trunk B

8

 

راهکار موازی کابل Trunk A

9

 

مطلب مرتبط:

انواع روش های پلاریته MPO | قسمت اول