زیر ساخت فیزیکی شبکه داده (اترنت)

زیر ساخت شبکه

زیر ساخت شبکه


از دیدگاه فناوری، مباحثی که امروزه بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته اند، اینترنت اشیا (IoT) و استخراج داده (Data Mining) می باشند. در این راستا همان طور که ذخیره سازی ها قوی تر شده اند، سرعت خواندن و نوشتن آن ها نیز افزایش یافته است. پس این نیاز وجود دارد که سرعت شبکه و زیرساخت مورد نیاز آن ها نیز برای پاسخگویی به این درخواست ها و متناسب با آن ها افزایش یابد.
موارد دیگری از جمله گسترش شبکه های اجتماعی، انتشار داده ها، video و gaming و … نیز باعث می شود که تقاضا برای اترنت سریع تر وجود داشته باشد.

نقشه راه اترنت 
در طی چهل سال گذشته که حوزه استاندارسازی اترنت مشغول به کار شده است، تا دو سال پیش فقط 6 نرخ سرعت در حوزه اترنت وجود داشته است. در حالی که از سال 2015 بر روی 6 نرخ سرعت جدید به طور همزمان مطالعه صورت گرفت و تعدادی از آن ها در سال 2016 معرفی شدند. همه این ها نیازمند جدید شدن و به روز شدن زیرساخت فیزیکی متناسب با این تغییرات، خصوصا در مرکز داده می باشند.
در شکل زیر نقشه راه اترنت که در سال 2017 ارائه شده، آمده است. در این شکل سرعت های مختلف اترنت و سال معرفی هر کدام از آن ها مشخص است.

 

اترنت

 

تا قبل از سال 2015 مبنای ارائه نرخ سرعت های اترنت به اصطلاح مبنای ده دهی بوده است. برای مثال اترنت40 گیگا بیت بر ثانیه، بر اساس این مبنا معادل 4 اترنت 10 گیگابیت بر ثانیه در نظر گرفتند.
سال 2015 IEEE تصمیم گرفت این مبنا ده دهی را تغییر دهد و به سمت مبنای 25 رفت و سرعت هایی مانند 2.5، 5، 25 گیگابیت بر ثانیه معرفی شدند. به این ترتیب دستیابی به سرعت هایی مانند 400 گیگابیت بر ثانیه که هم اکنون در حال مطالعه است، راحت تر خواهد بود و پیش بینی شده بود در سال 2017 انتشار یابد ولی تاکنون به صورت کامل منتشر نشده است. ولی به زودی سرعت های 200 و 400 گیگابیت بر ثانیه را در مراکز داده شاهد خواهیم بود.
در ادامه باید توجه داشت که لازم است برای هریک از این سرعت ها تجهیزات پسیو مناسب نیز ارائه شود. تجهیزات مورد استفاده در این زمینه عبارتند از: زوج کابل های به هم تابیده (کابل های twisted pair) که از سال 2002 تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است، تجهیزات فیبر نوری که بسته به شرایط می توانند تک حالته یا چند حالته باشند، همچنین تجهیزات MPO/MTP که در سرعت های بالاتر برای انتقال اطلاعات به صورت موازی بر روی بستر فیبر نوری (parallel signal) مورد استفاده قرار می گیرند.
با ما در مطالب بعدی لاوان ارتباط همراه باشید تا با چالش هایی که زمینه طراحی لایه فیزیکی در مرکز داده وجود دارد و راه حل Netscale  شرکت آر اند ام (R&M) که برای رویارویی با این چالش ها مناسب است، بیشتر آشنا شوید…

بخوانید: آر اند ام (R&M) با فیبر نوری بر روی آب

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *