RFID (آر اف آی دی) چگونه کار می کند؟ | قسمت سوم | تگ های اکتیو، نیمه پسیو و پسیو

تگ های آر اف آی دی inductively coupled و capacitively coupled معرفی شدند و تفاوت های آن ها مورد بررسی قرار گرفت. در قسمت سوم می خواهیم در رابطه با تگ های فعال، نیمه پسیو و پسیو صحبت کنیم. با لاوان ارتباط همراه باشید:
تگ های آر اف آی دی فعال، نیمه پسیو و پسیو در حال معرفی کردن هر چه بیشتر تکنولوژی آر اف آی دی در دنیای امروز ما هستند.

تگ های آر اف آی دی فعال و نیمه پسیو از باتری های داخلی برای تقویت مدارهای خود استفاده می کنند. یک تگ اکتیو در واقع از باتری خود برای فرستادن امواج رادیویی به دستگاه خوانش استفاده می کند، در حالی تگ های نیمه پسیو برای تامین انرژی مورد نیازش به خود دستگاه خوانش وابسته است. از آن جایی که این تگ ها سخت افزار بیشتری نسبت به تگ های آر اف آی دی پسیو دارند، گران تر هم هستند.تگ های نیمه پسیو و اکتیو برای اقلام گران قیمت که از فواصل طولانی تر خوانده می شوند، مورد استفاده قرار می گیرند. این تگ ها فرکانس های بالا از 850 تا 950 مگاهرتز را ساطع می کنند که می توانند از فاصله 100 پا (حدود 30.5 سانتی متر) یا حتی کمی بیشتر خوانده شوند. اگر نیاز باشد که این تگ ها از فاصله دورتری خوانده شوند، باتری ها اضافه می تواند دامنه خوانش تگ را حتی تا 100 متر افزایش بدهد. 

مثل دیگر دستگاه های بیسیم، تگ های آر اف آی دی بر مبنای نسبتی از طیف های الکترومغناطیس کار می کنند. فرکانس دقیق متغیر است و می تواند جوری انتخاب شود که با دیگر دستگاه های الکترونیکی تداخل ایجاد نکند. سیستم های آر اف آی دی از یک سیستم سلولی به نام Time Division Multiple Access (TDMA) هم استفاده می کنند تا ارتباط بیسیم به درستی صورت بگیرد.

تگ های پسیو آر اف آی دی به طول کلی از دستگاه خوانش (reader) به عنوان منبع تغذیه استفاده می کنند. این تگ ها از فاصله تقریبا 20 پا (6 سانتی متری) خوانده می شوند. این تگ ها هزینه تولید پایین تری دارند که به این معناست که می توان از این تگ ها برای کالاهای ارزان قیمت تر استفاده کرد. در حالی که روی یک خودرو تگ آر اف آی دی اکتیو نصب می شود، روی یک بطری شامپو از تگ پسیو استفاده خواهد شد.

passive rfid tag

فاکتور دیگری که بر روی قیمت این تگ ها تاثیرگذار است، مبحث میزان ذخیره سازی داده است. سه نوع ذخیره سازی داده وجود دارد: قابل خواندن/ نوشتن، فقط قابل خواندن (read only) و WORM (یکبار نوشتن، چندبار قابل خواندن). به تگ های قابل خواندن/ نوشتن می تواند داده اضافه شود و یا حتی از آن ها رونویسی شود. تگ های فقط قابل خواندن این قابلیت را ندارند- آن ها فقط دربردارنده داده هایی هستند که در زمان تولید در آن ها ذخیره شده است. تگ های WORM می توانند داده های اضافه داشته باشند (مثل شماره سریال های اضافی) ولی نمی شود از آن ها رونویسی کرد.

بیشتر تگ های آر اف آی دی بین 7 تا 20 سنت ارزش دارند. تگ های اکتیو و نیمه پسیو گران تر هستند. تولیدکنندگان آر اف آی دی بر اساس دامنه تشخیص، نوع ذخیره سازی و کیفیت این تگ ها روی آن ها قیمت گذاری می کنند. هدف صنعت آر اف آی دی این است که هزینه تگ های آر اف آی دی پسیو را تا 5 سنت پایین بیاورد.

pasted graphic

در قسمت بعدی از سری مطالب آر اف آی دی لاوان ارتباط می خوانید که چگونه از این فناوری برای ساختن یک سیستم جهانی از تگ های آر اف آی دی که به اینترنت متصل شوند استفاده می شود.

 

مطالعه مطالب مرتبط:

آر اف آی دی (RFID) چگونه کار می کند؟ | قسمت اول

آر اف آی دی (RFID) چگونه کار می کند؟ | قسمت دوم

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *