کاربرد IoT در کشاورزی هوشمند

کشاورزی هوشمند

کشاورزی با IoT


 

 کلید در دانش است. اگر علم و دانش در راه و روش درست به کار گرفته نشود، نتیجه های مطلوب به دست نخواهد آمد. مانند یک کشاورز که زیر و بم زمین خود را می‌داند اما همچنان به دنبال عملکرد بهتر است ، استفاده متفاوت از دانش مورد نیاز است. خوشبختانه کشاورزی به عنوان یک صنعت در حال پیشرفت است. این دگردیسی بخش جدیدی از کشاورزی هوشمند را به وجود آورده است ، که در آن کشاورزان آگاه از فناوری های مدرن استفاده می کنند و از کیفیت و کمیت فراوانی تولید خود برخوردار می شوند.

اینترنت اشیا (IoT) ابزاری است که می تواند بخش کشاورزی را قسمت بندی کند. بسیاری از سنسورها، گیت وی ها و راهکارهای یکپارچه کمک می کند تا کشاورزی هوشمند به واقعیت تبدیل شود.

کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند

متأسفانه کلاه‌برداری در صنایع مواد غذایی رو به افزایش است. برای مثال در ایالت آریزونای آمریکا، باکتری E.coli موجود در کاهوهای رومین که در حال رشد بود، می توانست مهار شود. افسوس ، در آن زمان محصول برچسب گذاری نشده بود و خریدار از مبدا دقیق محصول بی اطلاع بود. به همین ترتیب ، فروشنده به دلیل اختلال گسترده در شبکه توزیع ، نتوانست به منبع این کاهوهای آلوده دسترسی پیدا کند. این باکتری با شیوعی که پیدا کرد و در 35 ایالت آمریکا گسترش یافت و زندگی صدها نفر را تحت تأثیر قرار داد ، می توانست تنها با یه دسترسی ساده که از کشاورزی هوشمند ناشی می شود، از بین برود.

خوشبختانه ، ادغام فناوری اینترنت اشیا برای کاربرد در کشاورزی هوشمند در حال حاضر شامل کشاورزی ، خرده فروشی و رستوران ها می شود. این موضوع باعث می‌شود از هرگونه ناهنجاری موجود در محصول قبل از مصرف جلوگیری شود.

بسیاری هنوز نمی دانند که اینترنت اشیا نقش مهمی در سازگاری گسترده گلخانه های هوشمند ایفا می کند. آنچه قبلاً فقط به گیاهان و گل‌های ظریف محدود می شد ، اکنون صنعتی شده است. میوه ها و سبزیجات خوش رنگ که بومی ایالات متحده نیستند در حال حاضر پرورش داده می شوند و در بسیاری از سوپر مارکت های زنجیره‌ای توزیع می شوند. تقاضای سبزیجات گلخانه ای ارگانیک بیشتر ثابت کرده است که اینترنت اشیا فقط به دستگاه های هوشمند خانوار محدود نمی شود و می تواند تاثیر به سزایی در کشاورزی هوشمند نیز داشته باشد.

2کشاورزی وسط سایت

 

کاربردهای صنعتی آن از قابلیت تجاری آن پیشی می گیرد. در زیر چند راه حل دیگر ارائه شده در کشاورزی هوشمند ارائه شده است:

1. ردیابی و بررسی جغرافیایی دامداری:

تخمین زده شده که سالانه 70 درصد سرقت در دام گزارش می شود. با بررسی جغرافیایی در زمان دقیق، ردیابی دام به عنوان یک مزیت برای کشاورزان عمل می کند. دام‌ها و دامداری آزاد و علوفه ارگانیک برای چرای دام‌ها همیشه مورد توجه و رسیدگی مصرف کنندگان قرار داشته است. تخمین زده شده که تقاضا برای این صنعت عظیم تا 27 میلیارد دلار افزایش بیابد. در کشاورزی هوشمند می توان با شکار حیوانات مقابله کرد. با مشاهده لباس هایی که از جنس پوست حیوانات هستند می توان نوع حیوان را تشخیص داد.

2. مدیریت هوشمند آفات:

مقدار غلط و افزایش مقادیر سم پاشی سموم دفع آفات می تواند منجر به آلودگی محصول شود.نامناسب بودن تجزیه و تحلیل داده های خاک ، سرعت رشد محصول و الگوهای آب و هوا و دما عواملی هستند که می توانند گروهی از ملخ ها یا حشرات دیگر را به خود جذب کنند. سموم دفع آفات نیز به افزایش عملکرد کشاورزی کمک می کنند ، اما قبل از ایجاد صدمات جبران ناپذیر، باید تعادل ایجاد شود. نظارت بر موارد مشابه عامل مهمی در تعیین نیاز به سم پاشی آفت کش ها است.

علاوه بر این ، هنگامی که دوز توصیه شده تجویز شد ، هر چیز اضافی بر باروری خاک تأثیر می گذارد و به محصول آسیب می رساند. از فصل رسیدن آفات و تجمع آن ها جلوگیری نمی کند اما می توان برای به حداقل رساندن خسارات وارده به محصولات کشاورزی احتیاط کرد.

3.تجزیه و تحلیل پیش بینی برای محصولات زراعی و دامداری:

داده های مهم  مانند تجزیه و تحلیل خاک ، از جمله سطوح رطوبت و میزان رشد محصولات  برای پیش بینی الگوی رشد محصولات مهم است. این به فرد کمک می کند تا نسبت به نیازهای معدنی محصولات هوشیار باشد و به افزایش آن کمک کند. به طور همزمان ، الگوهای تغذیه نامناسب دامها و خوراک زیاد در دام ها ممکن است بر کیفیت گوشت آن ها تأثیر بگذارد. دامداری هوشمند همچنین بر پرورش گوساله ، زایمان و شیردهی گاو ماده تمرکز دارد. دانش فنی به افزایش بهره‌وری کلی مزرعه کمک می کند.

4.تجهیزات نظارت از راه‌ دور:

یک مزرعه بزرگ نیاز به تجهیزات سنگین دارد. هر دستگاه صرف نظر از میزان استفاده و نگهداری خوب از اشکالات فنی نیز برخوردار است. برای حداکثر دستیابی به سخت افزار مورد استفاده ، راهکار های هوشمند تا حد زیادی مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از سنسورهای موجود بر روی ماشین هایی مانند ماشین های برداشت ، تراکتور، وانت و شخم  کشاورز در صورت بروز اشکال،  اطلاع رسانی در زمان واقعی را دریافت می کند. نصب ، تهیه و مدیریت نقاط پایانی اینترنت اشیا، و همچنین اتصال ایمن و قابل اعتماد یکسان ، کل این فرآیند را هوشمند می سازد. انجام فرآیند، نگهداری ، مراقبت و تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از طریق حسگرهای IoT می تواند از راه دور انجام شود.

کشاورزی وسط سایت 3

5.سیستم آبپاش خودکار:

پراکندگی دقیق و کنترل شده آب به جلوگیری از هرگونه تخریب ریشه کمک می کند. یکی از مهمترین مواردی که هنگام آبیاری باید از آن اطمینان حاصل کرد ، دانستن زمان آبیاری و مقدار آب مورد نیاز است. برای این منظور ، تجزیه و تحلیل دقیق خاک مورد نیاز است. علاوه بر این ، رطوبت هوا و دمای هوا عواملی هستند که بدون هدر دادن این منبع ارزشمند به تعیین مقدار مطلوب آب کمک می کنند.

“از مزرعه تا چنگال” ضرب المثل جدیدی است که توسط کسانی که کشاورزی هوشمند را پیاده کرده اند دنبال می شود. کشاورزان و صاحبان دام اکنون می توانند اطلاعات مربوط به محصولات و دام های خود را در زمان واقعی بدست آورند ، سپس از این اطلاعات برای به حداکثر رساندن عملکرد خود استفاده کنند. کشاورزی هوشمند همچنان یکی از سریعترین بخشهایی است که حداکثر سود و افزایش کیفیت و کمیت را ارائه می دهد.

بخوانید: هوش مصنوعی در حوزه سلامت و کنترل کووید19

امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *