رک های سروری و مخابراتی

رک های سروری

رک های سروری


 

رک های سروری

یکی از بهترین روش‌ها برای مراقبت از سرورهای با ارزش سازمان‌ها و ادارات، استفاده از رک‌های استاندارد و مناسب می‌باشد. انتخاب یک رک مناسب، نیازمند دانستن ویژگی‌های رک‌های مختلف، شرایط محیطی اتاق سرور، آشنایی با تجهیزات شبکه موجود در اتاق سرور و بسیار از نکات مهم دیگر می‌باشد. در این مطلب به بررسی برخی از نکات مهم مربوط به نحوه انتخاب رک بر اساس ابعاد رک  و شرایط فیزیکی اتاق سرور می‌پردازیم.

در نظر گرفتن ارتفاع رک، نکته‌ای مهم قبل از خرید رک می باشد. بسیار پیش می آید که مدیران IT به دلیل عدم توجه به این نکته قصد تعویض رک خود را با یک رک بلندتر دارند. توصیه ما به خریداران رک این است که در صورت عدم محدودیت ارتفاع در اتاق سرور خود، قدری ارتفاع رک خود را بلندتر در نظر گرفته تا در صورتیکه در آینده تجهیزات شبکه دیگری به اتاق سرور اضافه شد، نیاز به تعویض رک نداشته باشند.

محدودیت ارتفاع مکان قرارگیری رک بسیار مهم است که در بعضی موارد به علت بی‌دقتی در نظر گرفته نمی‌شود و زمانی که قصد نصب رک را داریم متوجه می شویم که ارتفاع رک، از ارتفاع محل نصب بیشتر می‌باشد.

در بعضی از برندها، شاسی رک جوشی بوده و مانند سایر رک‌های دیگر، پیچ و مهره ای نمی باشد یعنی رک قابلیت باز شدن ندارد. این نکته در این گروه از رک‌ها هم حسن و هم عیب محسوب می گردد. عیب این نوع رک زمانی خود را نشان می دهد که شما قصد عبور دادن رک، از مکانی با ابعادی کوچکتراز رک را دارید. مثلا از چهارچوب در اتاقی که عرض آن از عرض رک کمتر است. در این حالت تنها چاره کار تعویض رک می باشد.

رک مخابراتی (telecommunication cabinet) چیست؟

رک مخابراتی شبکه به محفظه یا کابینتی گفته می‌شود که تجهیزاتی مانند  مبدل‌ها، ماژول‌ها و سایر تجهیزات مخابراتی در آن نصب و سر هم بندی می شوند. این رک معمولا اندازه و ابعاد کوچکی دارد و در آن شیشه‌ای است. رک‌های مخابراتی معمولا فاقد در پشتی هستند. عمق رک‌های مخابراتی نسبت به سایر رک‌ها کمتر است. تجهیزات مخابراتی که درون رک مخابراتی نصب می شود معمولا وزن زیادی ندارند از این رو رک مخابراتی نسبت به سایر رک‌ها از مقاومت و استحکام پایین‌تری برخوردار بوده و در نتیجه قیمت پایین تری دارد.

مشخصات رک‌های مخابراتی استاندارد

  1. همه رک‌های مخابراتی استاندارد دارای قفل امنیتی بهینه شده ای هستند که امنیت سیستم را تضمین می کنند
  2. فاصله ریل ها مطابق با استاندارد کامپیوتری، مخابراتی و صوتی می‌باشد
  3. این رک‌ها مجهز به سیستم تهویه و فن هستند که به طور معمول در قسمت بالایی آن نصب می‌شود
  4. رک ایستاده دارای پایه‌های ثابت و چرخ است
  5. دارای اندازه طول و عمق مختلفی هستند ولی در پشتی ندارند

خیلی از افراد از تفاوت بین رک مخابراتی و دیگر رک‌ها اطلاعی ندارند. پس در بیشتر پروژه‌ها از همین رک استفاده میکنند، این درصورتی است که گاهی واقعا لازم است که حتما از رک مخابراتی استفاده شود وگرنه مشکلاتی به وجود می آید.

بخوانید: تولید رک های ایرانی ژوان

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *